Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.069.581
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Imam takoder rootan uredaj pa poslje unrootan prije servisa.. Doduse ja sam imao hardverski kvar koji su popravili bez da su ista rekli

0 0 hvala 0
9 godina

Koja baterija može ići u obični s6? Od s7 edge? Trebao bi mjenjati bateriju sad nakon više od 2 god, pa bi stavio većeg kapaciteta ako može?

Hoće li uređaj prepoznati automatski kapacitet ili treba nekako konfigirirati da bi ispravno pokazivao postotak baterije pošto više neće biti 2660mah nego veća?

Mogu li to sam zamjeniti uz neki tutorijal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sinov S6 koji je bio na punjaču, se je u nekom trenutku prestao puniti.

Probao sam ga spojiti sa drugim USB kablovima i punjačima (Fast charge), ali više se nije htio puniti.

Resetirao ga i dalje ništa od punjenja.

Sljedeći dan sam ga ponovo priključio na punjač i počeo se puniti, ali normalnom brzinom, a ne Fast charge kao inače.

Je li to do baterije ili do dijela matične zaduženog za punjenje?

Znate li okvirnu cijenu zamjene baterije u nekom ZG servisu (uključivo nova baterija)?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Mene su u agramu za s6e trazili 180 kuna.
12 godina
neaktivan
Zakaj mi nakon updatea na 7.0 kasne poruke na viber (nema ih ponekad dok ne upalim mob, na stand by ne dolaze).
Cesto i mailovi ne dolaze par dana, a nekad odmah...
13 godina
odjavljen

Od kako je došao update na 7.0 ja nisam nikako zadovoljan. Onaj Peel Remote je prvo hebao sve, bateriju, Wi-fi i mobilne podatke mi baš ne voli prebacivati, notifikacije kasne itd...I neznam, probao bi najrađe neki provjereni custom rom ali imam garanciju još 12 mjeseci na uređaj pa mi je bed malo... A ni ne znam koji, niti dugo nisam stavljao custom rom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Od kako je došao update na 7.0 ja nisam nikako zadovoljan. Onaj Peel Remote je prvo hebao sve, bateriju, Wi-fi i mobilne podatke mi baš ne voli prebacivati, notifikacije kasne itd...I neznam, probao bi najrađe neki provjereni custom rom ali imam garanciju još 12 mjeseci na uređaj pa mi je bed malo... A ni ne znam koji, niti dugo nisam stavljao custom rom...

Ne treba ti custom. Skini package disabler pro i iskljuci nezeljeni bloatware. 

7 godina
neaktivan

Peel Remote na sreću možeš isključiti u Aplikacijama. Ako ti treba daljinski upravljač staviš neku drugu aplikaciju. Što se tiče notifikacije uglavnom je to sve vezano za Doze. Ako već nisi, dodaj aplikacije u kojima ti kasne notifikacije u Nenadzirane aplikacije. To ti je pod Baterija. Zatim ih u Optim. potrošnje baterije isključiš, tako da se optimizacija ne odnosi na njih.

12 godina
neaktivan
Imam iskljucen nadzor aplikacija. To mi je palo vec na pamet
7 godina
neaktivan

A u Opt. potrošnje baterije? 

9 godina
matrix777 kaže...

Koja baterija može ići u obični s6? Od s7 edge? Trebao bi mjenjati bateriju sad nakon više od 2 god, pa bi stavio većeg kapaciteta ako može?

Hoće li uređaj prepoznati automatski kapacitet ili treba nekako konfigirirati da bi ispravno pokazivao postotak baterije pošto više neće biti 2660mah nego veća?

Nitko nema informaciju vezano za ovo iznad?

9 godina
neaktivan
MBooo kaže...

Pojavio mi se 1 problem kod "baterije" pri punjenju. Stavim mobilni da se puni i uvijek ga stavim na "brzo punjenje" da mi se brze napuni, medjutim od juce mi mobilni napuni do nekih 71% i onda pise da ce se mobilni do potpunosti napuniti za 1min ( nikad nije pisalo na 70% da mu treba 1min da bi se potpuno napunio, mobilni imam 2godine, uvijek ga je punio kako treba, ali od juce ga napuni do 70% kao i do sad sto ga je punio i onda od 71% pise da mu treba jos 1min da se potpuno napuni )..

Ostavio sam ga na punjacu da vidim koliko mu treba vremenski da ga napuni nadalje i za 4% mu je trebalo pola sata. Prije nego sto ce se ovaj problem pojaviti, dodje do 100% i tad pise da mu treba 1min do potpunosti da se napuni i kad se napuni, pise da se napunio skroz. Probao sam da ga stavim i na normalno punjenje ( da ne bude brzo punjenje ) jer kad ga tako stavim uvijek mu treba vremenski vise da bi se skroz napunio, ali medjutim i kad ga na normalno punjenje stavim, isto pise kada dodje na 70% da mu treba 1min do potpunosti da ga napuni. Ne znam u cemu je problem..

Postavicu vam i 3 slike ( screenshot sa mog mobilnog ) prva slika je u 17:04h tad mi je baterija bila napunjenja 71% i pisalo je da mu treba jos 1min da se potpuno napuni, onda sledeca slika je u 17:25h i napunilo ga je samo na 73%, a i dalje pise da mu treba 1min da se do potpunosti napuni i treca slika 17:39h napunilo ga je na 75% i dalje pise isto.

Evo postavicu vam te 3 slike.

Imam svoj original punjac, od kako sam kupio Samsung S6 i preko njega punim od kako ga imam. Mislio sam da je do kabla od punjaca, pa sam danas otisao kupio novi kablic za punjenje i prikljucio na svoj punjac iiii opet isto.. onda sam isprobao da promijenim par punjaca od samsunga ( koji moji u kuci imaju ) i da probam da mobilni napunim preko razlicitih punjaca sa mojim kablom, pa sam onda pokusao i kablove da mijenjam, ali opet isto. Nadam se da ste me razumijeli.

Hvala na odgovoru.

Rijesio sam problem, pa cu sam sebe da citiram, da znaju ostali koji nisu upuceni, o cemu se radi.

Odradio sam sledece. Pustio sam mobilni da se skroz isprazni, posle toga sam ga upalio i pustio da se opet ugasi i to tako odradio 3x ( da bi se i ono malo baterije ispraznilo ). Onda sam ga stavio takvog ugasenog da se napuni do 100% ( normalno punjenje, bez brzog "fast charge" punjenja ). Nakon ovog, ponovo sam cackao po mobilnom da se isprazni i ugasi sam od sebe i opet ponovio postupak sa punjenjem ( ugasenog ga punio ). Sledece punjenje je bilo kada se spustio na nekih 10%, stavio sam ga da se puni ( ovaj put upaljenog, jer sam ga koristio do 10%, kad je dosao na 10% onda sam ga stavio na punjac ) isto normalno ( bez brzog "fast charge" ) punjenje, ali kad se ovaj put napunio na 100%, ostavio sam ga jos sat vremena ( iako je pun ) na punjacu, a ovaj postupak sam ponovio 5x ( sigurno da moze i manje puta da se ponovi, ali pisem vam onako kako sam ja odradio ). Posle ovog, mobilni se sad puni kao i prije sto se punio i rijesio sam problem. Eto, da javim, mozda nekom drugom pomognem, hvala na razumijevanju, pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 18:05 (MBooo).
12 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
matrix777 kaže...

Moze baterija od s7 edge al treba ti drugi kernel i roma da ti prepozna puni kapacitet. Ja cu sebi stavljati kroz neko vrijeme.

Imas opciju s "grbom" da ne mozes zatvoriti staklo do kraja ili opciju bez al gubis nfc i wireless charging.

Ja cu ici bez nfc i bezicnog punjenja jer mi ne treba niti koristim, a estetski izgleda puno prihvatljivije

12 godina

Jel probo iko stavit onaj unofficial oreo sa xda?
Ja cu vjv flashat ovaj tjedan pa javim dojmove

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SnakeEyes kaže...

Ni slucajno

12 godina
Almin94 kaže...
SnakeEyes kaže...

Ni slucajno

Zasto mislis?

11 godina
in_rust_we_trust kaže...
matrix777 kaže...
matrix777 kaže...

Moze baterija od s7 edge al treba ti drugi kernel i roma da ti prepozna puni kapacitet. Ja cu sebi stavljati kroz neko vrijeme.

Imas opciju s "grbom" da ne mozes zatvoriti staklo do kraja ili opciju bez al gubis nfc i wireless charging.

Ja cu ici bez nfc i bezicnog punjenja jer mi ne treba niti koristim, a estetski izgleda puno prihvatljivije

koju bateriju planiras kupiti, s7e? di ces uzeti jer ne mogu nigdje naci original, sve mi se cini da su kopije

13 godina
neaktivan

Javlja mi se problem mislim da nakon zadnje nadogradnje. Dobivam poruku svako malo, ponestaje prostora. Premda imam 3gb slobodnog prostora a prije sam imao i manje prostora pa nije dosadjivalo toliko o javljali. Može li se to kako isključiti? Galaxy s6 edge+

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Imam Galaxy s6 edge+ i jako me živcira baterija, koja se dosta brzo prazni.

Piše da mi najviše uzima "Mirovanje" i "Čekanje"... koja je fora sa tim? Dal mogu nešto napravit?

Molim vas pomoć

0 0 hvala 0
8 godina
Rai kaže...

Imam Galaxy s6 edge+ i jako me živcira baterija, koja se dosta brzo prazni.

Piše da mi najviše uzima "Mirovanje" i "Čekanje"... koja je fora sa tim? Dal mogu nešto napravit?

Molim vas pomoć

najveća ušteda baterije je kad se isključi podatkovni promet, i prebaci network u 2g only.

problem je što onda nemaš inernet, al zato wifi uvijek uključen, koji ionako manje troši bateriju. 

16 godina

Ja sam imao takav problem do nedavno. Na servisu su mi promijenili matičnu i od tada ponovno sve radi kako treba.

FC Bayern Munchen
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dennocro kaže...
in_rust_we_trust kaže...
matrix777 kaže...
matrix777 kaže...

koju bateriju planiras kupiti, s7e? di ces uzeti jer ne mogu nigdje naci original, sve mi se cini da su kopije

Odlučio sam eksperimentirati i ugraditi batku od s7edge u stari s6. Inače je mob čisto ok i nemam ga potrebu mijenati, ali nisam više mogao trpiti užasno brzo pražnjenje, čak i bez korištenja uređaja. Obzirom na zahtjevan postupak otvaranja moba, nisam riskirao s kupovinom batke od čudnih ebay prodavača, već sam preko njuškala našao servis/trgovinu 'Popravljaona' u Sestvetama i dao 250kn za bat. Nije malo, ali bar imam račun i 6mj garancije.

Za 5$ sam preko ebaya nabavio set alata za popravak mobitela i 3m traku, heat gun imam doma. Rastavljanje moba je bilo izazovno, pogotovo jer sam prvi put radio tako nešto, ali uz pomoć YT tutoriala sve je prošlo bez problema. Bat od s7e je za nijansu uža i viša, tako da je prilikom sastavljanja ostala prisutna mala 'grba' (ostavio sam wireless charger), ali kako imam mob u maski, ne zamaram se time. Sad bar ima dodatno hlađenje. :)

Kod prvog pražnjenja, mob je na 1% ostao čak 35min, ali se nakon nekoliko ciklusa i wipeanja cachea stanje normaliziralo pa se uredno ugasi oko 1%. Nisam rootao mob niti mijenjao kernel (neki drugi put), tako da mob i dalje registrira bat od 2550mAh, ali AccuBattery aplikacija navodi da je stvarni kapacitet baterije oko 3100mAh (izračunato nakon nekoliko ciklusa).

Stavio sam dolje ss stanja prije i nakon zamjene i mogu reći da sam oduševljen; baterija traje skoro duplo duže nego prije. Nisam siguran da li uspijevam iskoristiti puni kapacitet nove baterije, ali i ovako je odlično. Ako vam je bat pri kraju i imate par sati za igranje, svakako preporučam. ;-)

11 godina
VeNN kaže...
dennocro kaže...
in_rust_we_trust kaže...
matrix777 kaže...
matrix777 kaže...

Odlučio sam eksperimentirati i ugraditi batku od s7edge u stari s6. Inače je mob čisto ok i nemam ga potrebu mijenati, ali nisam više mogao trpiti užasno brzo pražnjenje, čak i bez korištenja uređaja. Obzirom na zahtjevan postupak otvaranja moba, nisam riskirao s kupovinom batke od čudnih ebay prodavača, već sam preko njuškala našao servis/trgovinu 'Popravljaona' u Sestvetama i dao 250kn za bat. Nije malo, ali bar imam račun i 6mj garancije.

Za 5$ sam preko ebaya nabavio set alata za popravak mobitela i 3m traku, heat gun imam doma. Rastavljanje moba je bilo izazovno, pogotovo jer sam prvi put radio tako nešto, ali uz pomoć YT tutoriala sve je prošlo bez problema. Bat od s7e je za nijansu uža i viša, tako da je prilikom sastavljanja ostala prisutna mala 'grba' (ostavio sam wireless charger), ali kako imam mob u maski, ne zamaram se time. Sad bar ima dodatno hlađenje. :)

Kod prvog pražnjenja, mob je na 1% ostao čak 35min, ali se nakon nekoliko ciklusa i wipeanja cachea stanje normaliziralo pa se uredno ugasi oko 1%. Nisam rootao mob niti mijenjao kernel (neki drugi put), tako da mob i dalje registrira bat od 2550mAh, ali AccuBattery aplikacija navodi da je stvarni kapacitet baterije oko 3100mAh (izračunato nakon nekoliko ciklusa).

Stavio sam dolje ss stanja prije i nakon zamjene i mogu reći da sam oduševljen; baterija traje skoro duplo duže nego prije. Nisam siguran da li uspijevam iskoristiti puni kapacitet nove baterije, ali i ovako je odlično. Ako vam je bat pri kraju i imate par sati za igranje, svakako preporučam. ;-)

rastavljao sam i sastavljao dosta mobova, imam svu opremu i 3m traku. al ako si platio 250kn isto je kineska, jer original dodje tu negdje, i on je morao zaraditi tako da cisto sumnjam da je origigi. al sretno sa njom.

ma ja imam i custom rom i sve, pa cu vidit kad cu srediti.

9 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
9 godina

bas sam procitao, i super vijest da ce neki android uredaj koji nije cisti android dobiti 3 velike nadogradnje.. pohvalno. mozda se i drugi proizvodaci ugledaju..

jos da mu je baterija malo bolja s6 bi bio jedan od najisplativijih uredaja u android svijetu

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 8:31 (digitall).
13 godina

Zvuči super, ali ne bih se previše nadao.

Prije cca mjesec/dva dok je procurio "roadmap" upgradea na Oreo baš specifično je napomenuto da S6 neće dobiti upgrade.

U svakom slučaju živi bili pa vidjeli :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Moj PC  
0 0 hvala 2
9 godina

Onda se definitivno isplati ubacit novu bateriju i nek dere dalje.

16 godina
neaktivan

Da ne trazim sad jer mi je podosta hitno i izludi me ovo.. imam problem sa wifi-Jom, naime non stop se gasi, inace.. upaljen je gore kad povucem traku dolje, wifi je upaljen ali nema desno u uglu znaka da wifi radi i naravno nema veze. Ugasim ga, upalim i radi pola minute, nekad minutu nekad vise nekad manje i opet nestane. Probao sam svasta.. od gasenja- paljenja moba, resetiranja routera, ponovog povezivanja na kucni wlan itd itd no i dalje isto. 

Imao li je netko slican ili isti problem? btw. nadam se da sam nekako objasnio situaciju. 

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dudu kaže...

Da ne trazim sad jer mi je podosta hitno i izludi me ovo.. imam problem sa wifi-Jom, naime non stop se gasi, inace.. upaljen je gore kad povucem traku dolje, wifi je upaljen ali nema desno u uglu znaka da wifi radi i naravno nema veze. Ugasim ga, upalim i radi pola minute, nekad minutu nekad vise nekad manje i opet nestane. Probao sam svasta.. od gasenja- paljenja moba, resetiranja routera, ponovog povezivanja na kucni wlan itd itd no i dalje isto. 

Imao li je netko slican ili isti problem? btw. nadam se da sam nekako objasnio situaciju. 

jesi se probao spojiti na neku drugu wifi mrezu? cisto da provjeris dal ce te izbacivati iz drugih mreza?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice