Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]

poruka: 1.306
|
čitano: 526.891
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]
kirenida kaže...

Više općenito pitanje vezano za OneUI:

Kroz DND mod mogu propustiti pozive i "Messages" od nekih kontakata, npr. svih koje sam stavio u Favourite contacts.

Kako mogu propustiti IM od određenih kontakata u npr. Viberu, WA, Signalu, itd?

Pod Notifications - Advanced - Conversations imam definiran jedan WA kontakt, ali tamo imam samo opciju za drugačiji zvuk notifikacije.

ovo iznad što si napisao - "Messages" u DND

3 godine
Bitanga kaže...
Pa napuni ga do 100%. Imat ćeš 20% više baterije na raspolaganju. It's a no brainer.

Točno.

Ako puni često do 100%, nakon dvije godine baterija će mu biti na 85%, a ako puni do 80% baterija će mu za dvije godine biti na 90%.

Eto, ako mu se da gubiti dnevno 20% dužeg trajanja baterije, nakon dvije godine je u plusu 5 % 

合氣道
7 godina
A lipo li je uživati u životu danas, za dvije godine tko živ tko mrtav! 🥳
7 godina
neaktivan
Za Smart view ne pomaze ponovno uparivanje isprobao, mozda jos neka ideja?
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2024 18:30 (mirkec1).
13 godina
to je tako nebitna stvar... ja cu svoj prodat nakon 2 god. netko ce svoj koristiti 3 ili 4 god pa prodat.

dobit ces iste novce kakva god ti baterija bila jer ju je nemoguce provjeriti kod prodaje.

ne isplati se zamarat s tim stvarima. u konacnici sparas mobitel za buduceg korisnika.
jesus_tm1
16 mjeseci

Da, igrao sam se jučer malo sa tim, i izgleda da stvarno prolaze poruke iz appova čim se doda neki kontakt u dopuštene.

Znači da ih vjerojatno prepoznaju po broju mobitela.

Mogli su to navesti u opisu funkcije, ali eto.

14 godina

Pozdrav ekipa,

Neznam dali ste primjetili, ali od zadnjeg One UI "6.1.1" update-a na S23Ultra ima već puno tema na netu i razno-raznim grupama kako su loše kvalitete slike u zoomu od cca x16 do x19..

Uglavnom svi koji ste uspjeli isto primjetiti, neka Vas ne brine, Samsung zna za ovaj problem i trenutno je stopiran novi update na S23Ultra modelima, a uskoro treba doći i fix s novim updateom.

U prilogu je i službeni odogovor Samsunga na moj report.

Lp,

BяєGa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A ja mislio da je razlog čudnog ponašanja u radu s23+ taj što već par dana razmišljam o prelasku na honor.

Prekjučer hoću upalit maps i samo ikona se otvori posred ekrana. Ubijem app, opet ista stvar. Restart telefona, iskače hrpa dodataka kojima treba potvrdit neki izbor, počevši od search enginea u chromeu. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

sad sam slučajno skužio jednu fora stvar od ovog zadnjeg updatea, kad slikaš normalnom kamerom i ako su lica u kadru negdje uz rub fotke, on ih naknadno ispegla da ne izgledaju kao inače onako razvučeno, izobličeno.. 

odlično, svaka čast 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bok, kako vam se ponašaju notifikacije od zadnjeg updatea ? Meni počele kasnit i praktički ih nema dok ne uđem u app... samsung predlaze reset mrežnih postavki i postavki aplikacija al nema neke razlike nakon toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DodoNJa kaže...

Bok, kako vam se ponašaju notifikacije od zadnjeg updatea ? Meni počele kasnit i praktički ih nema dok ne uđem u app... samsung predlaze reset mrežnih postavki i postavki aplikacija al nema neke razlike nakon toga

da, ne u svim aplikacijama, ali u nekima kasne ili kako velis uopce ih nema..samo nisam siguran da li je to od updatea ili jos od prije.

7 godina
Igor666 kaže...
DodoNJa kaže...

da, ne u svim aplikacijama, ali u nekima kasne ili kako velis uopce ih nema..samo nisam siguran da li je to od updatea ili jos od prije.

Neću tvrdit 100% ali do sada u večini slučajeva je to bio problem same aplikacije i njene optimizacije sa određenim tipom android telefona, nego do samog telefona, i to je još uvijek najveći minus andorid ekosustava. Problem je, barem kod Samsunga, što imaš čudo procesa koji analizaraju rad svake aplikacije i onda se sami odluče kad da je stave u spavanje ili deep sleep ili nešto treće. Neki developeri su to skontali i optimizirali apliakcije, drugi nažalost ne. Kod moje žene je isti problem sa Viberom, dok ga ne otvori ne dobije skoro niti jednu notifikaciju, pa sam pokušao sve. Očito je da neki proces u pozadni ubije svaki backgroun process od Vibera i on je u biti večinu vremena offline.

14 godina
nikonja kaže...
Igor666 kaže...
DodoNJa kaže...

Neću tvrdit 100% ali do sada u večini slučajeva je to bio problem same aplikacije i njene optimizacije sa određenim tipom android telefona, nego do samog telefona, i to je još uvijek najveći minus andorid ekosustava. Problem je, barem kod Samsunga, što imaš čudo procesa koji analizaraju rad svake aplikacije i onda se sami odluče kad da je stave u spavanje ili deep sleep ili nešto treće. Neki developeri su to skontali i optimizirali apliakcije, drugi nažalost ne. Kod moje žene je isti problem sa Viberom, dok ga ne otvori ne dobije skoro niti jednu notifikaciju, pa sam pokušao sve. Očito je da neki proces u pozadni ubije svaki backgroun process od Vibera i on je u biti večinu vremena offline.

da, ali isto tako je zanimljivo da onda odjednom bez ikakvog razloga sve proradi.. evo npr. imam robotski usisavac i prije mi je uvijek dosla obavijest kad je zavrsio posao, sad u zadnjih mjesec dana vise toga nema nego dođe npr.2h poslije..da bi od jucer opet sve proradilo.

isto tako zna biti i viber, ne samo meni, i drugima ne dolaze obavijesti, da bi za dva dana npr.opet sve radilo..zbog takvih stvari nekad pozelim preci na iphone

16 godina

Kad imaš Xiaomi, želiš preći na Samsung da ti ne bi kasnile Viber notifikacije; kad pređeš na Samsung, onda ti dođe preći na Apple iz istog razloga; kolega iz kanca ima iPhone i, čik pogodi... 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zanima me preporuka za foliju za s23ultra od početka sam imo samsung original ali sam ju oštetio i odlučio zamijeniti i pošto nigdje nisam našo više original uzeo sam na mobia foliju koju su mi oni lijepili i nisam baš zadovoljan s njom, na rubovima se odljepila i svako malo ju stišćem i lijepim bdudem ju reklamiro, zanima me koja folija vam se pokazala najbolja

PSlamnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ne znam od kuda si ali nedugo je u Arena centru, u samsung storeu bilo za kupiti originalnih samsung folija. Dođu dvije u paketu.
Problem ne što nisu puno bolje od bilo koje druge. Druga stvar je da se folije ne odljepljuju same od sebe već vanjskim utjecajima.
Najčešće je maskica preniskih rubova pa se svakim ubacivanjem u džep savija/diže čošak.
Kupi si na aliju full wrap foliju koja se skroz iza zaljepi i ta onda stoji dugo gore.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2024 7:59 (dax-lax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nažalost u Zg nema nigdje prošo sam Arenu, City, Mall svugdje bio u Samsungu ili Santa domenici više ih ne prodaju msm mobitel nije još star 2 god da prestaneš to prodavati za najajči model, gledo online na Samsung Austrija isto nema. 

12 godina
Pero1998 kaže...

Nažalost u Zg nema nigdje prošo sam Arenu, City, Mall svugdje bio u Samsungu ili Santa domenici više ih ne prodaju msm mobitel nije još star 2 god da prestaneš to prodavati za najajči model, gledo online na Samsung Austrija isto nema. 

Uzmi u smartopremi.hr neko staklo ili mobitelshopu, ima trgovina koliko želiš. Stave ti staklo/foliju i daju garanciju na odljepljivanje. Ja godinu dana furao tako dok nisam nabavio drugi mob, u importanneu na glavnom su mi montirali

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2024 12:04 (maks0806).
14 godina

Izašao apdejt koji popravlja zoom na kameri, tj. vraća je na staro

3 0 hvala 1
6 godina
DodoNJa kaže...

Da, kasne, pogotovo na Viberu. I ne radi vise Edge light u svim apk. Do tog zadnjeg velikog update-a nisam imao problema sa nofit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2024 10:03 (john142).
16 godina
mr.potter kaže...

Izašao apdejt koji popravlja zoom na kameri, tj. vraća je na staro

Super su popravili, ujutro isključim alarm...a on ipak počinje zvoniti :D

Oni jedno poprave...a drugo sjeb...

E moj Samsung...briga vas za s23 seriju...

13 godina

Koristi li netko ovaj punjač? 

https://smartoprema.hr/dodatna-oprema/samsung/s23-plus/punjaci/zidni-punjaci-bez-kabla/forcell-45w-gan-brzi-zidni-punjac-usb-type-c

Treba mi punjač sa koji ima i usb-a utor a da podržava samsungov super fast charging 2.0

0 0 hvala 0
14 godina
ibirkic kaže...

Koristi li netko ovaj punjač? 

https://smartoprema.hr/dodatna-oprema/samsung/s23-plus/punjaci/zidni-punjaci-bez-kabla/forcell-45w-gan-brzi-zidni-punjac-usb-type-c

Treba mi punjač sa koji ima i usb-a utor a da podržava samsungov super fast charging 2.0

Kolko vidim, PPS nije supportan, a to koristi samsung. Druga stavka je ako su a i c popunjeni, c puni 20w, a 18w. Nije ni to sporo ali nije najbrže za samsung. 

13 godina

Kužim ovo za istodobno punjenje, to mi nije problem. Ali koji je onda vrag Super Fast Charging 2.0 na specifikacijama? Ili baš mora podržavati pps da bi mogao iskoristiti 45w punjenje?

Evo Ikea ima pps 45w punjač:

https://www.ikea.com/hr/hr/p/sjoess-45-w-2-ulaza-usb-punjac-brzo-punjenje-80580038/

To bi moglo biti ok, samo onda moram nabaviti još jedan ucb-c na usb-c kabel.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2024 11:49 (ibirkic).

0 0 hvala 0
14 godina
Da, taj ti odgovara a i cijena je poprilično dobra za tako nešto.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Da, cijena je smiješna naspram većine punjača tih specifikacija. Vjerojatno odem onda uzet taj.

0 0 hvala 0
16 mjeseci

Edit: uključio onaj quic access menu sa shortcutima, okinuo screenshot iz njega, nakon toga uredno radi, čak i nakon restarta.

Nakon jutrošnjeg updatea za obični S23, ne mogu više napraviti screenshot (power + vol down)

Probao sam bez maskice, reset i clear cache, ali i dalje ne radi.

Ima li još tko ovakav problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2024 7:27 (kirenida).

0 0 hvala 0
12 godina
Meni je sve normalno, isto obični S23
9 godina

jutros je na ultru došao update za 10.mjesec

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
ibirkic kaže...

Kužim ovo za istodobno punjenje, to mi nije problem. Ali koji je onda vrag Super Fast Charging 2.0 na specifikacijama? Ili baš mora podržavati pps da bi mogao iskoristiti 45w punjenje?

Evo Ikea ima pps 45w punjač:

https://www.ikea.com/hr/hr/p/sjoess-45-w-2-ulaza-usb-punjac-brzo-punjenje-80580038/

To bi moglo biti ok, samo onda moram nabaviti još jedan ucb-c na usb-c kabel.

Ne, ne treba ti to..neprovjereno

Imaš Xiaomi 33W punjač s USB A i USB C, a razlika u punjenu je 10 minuta od originalnog Samsung 45 W punjača.

Jedan mi je na poslu, a drugi kući.

Koristio na S23 +, sad na S24 Ultra, bez zagrijavanja, vrhunski punjač za malo novaca.

合氣道
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice