Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]

poruka: 1.306
|
čitano: 526.939
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Uzet ću u obzir, hvala na info.

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Samsung Galaxy S23/S23+/S23 Ultra - [Rasprava]
Prije nekoliko dana zamijenio sam A9 star 4 godine kojeg sam kupio prisilno jer su mi Samsung Zoom oduzeli i odlučio se za S23 i lagano se pokajao ali se nadam da neću još više. Obzirom da mi telefon treba da bih zvao i slao poruke kao i primao sve ostale kerefeke su mi manje više nebitne, a još kada sam vidio pakao reklama svježe instalirani Windowsi izgledaju baš asketski.
Kada sam poklao sve dosadnjakoviće koje sam mogao, a prvo Google koji se raširio ko požar u benzinu, ubio većinu notifikacija pa sam čak i blokira Viber posvetio sam se telefonu kad ono nije moguće označiti više poruka za brisanje nego moram jednu po jednu, u imeniku se sa strane ako lagano povučeš ne pojavljuje okomito abeceda da ne bi trebao veslati po tisuću brojeva nego samo klikneš na slovo koje ima onaj tko ti treba, idem ga isključiti na tipki za uključivanje kad iskoči debilni Bixby kojeg pokušavaju gurnuti tko zna kome iako sam kasnije u manualu vidio da se može prebaciti na old fashion tipku za uključivanje, a ono kao S model nema ono što ima A9 i što je krajnje korisno i logično.

Razlog javljanja je da sam vidio na bočnoj strani mobitela, po cijeloj dužini zalijepljenu foliju koja ima otvore za sve što se može ubosti i kada sam je pokušao odlijepiti na mjestu gdje se skoro spaja s početkom to drži gore nego trenutno ljepilo. Obzirom da sam u životu kupio brdo tehnike koja je imala zaštitne folije koje se lako skinu kao i ona koja je došla preko ekrana nisam siguran je li to telefon štiti od nečeg ili je nemoguća zabuna da su stavili tako jako ljepilo i žilavu foliju pa da pitam vas koji se već duže družite s tom tehnikom.

0 9 hvala 0
16 godina
Sevelj kaže...
Prije nekoliko dana zamijenio sam A9 star 4 godine kojeg sam kupio prisilno jer su mi Samsung Zoom oduzeli i odlučio se za S23 i lagano se pokajao ali se nadam da neću još više. Obzirom da mi telefon treba da bih zvao i slao poruke kao i primao sve ostale kerefeke su mi manje više nebitne, a još kada sam vidio pakao reklama svježe instalirani Windowsi izgledaju baš asketski.
Kada sam poklao sve dosadnjakoviće koje sam mogao, a prvo Google koji se raširio ko požar u benzinu, ubio većinu notifikacija pa sam čak i blokira Viber posvetio sam se telefonu kad ono nije moguće označiti više poruka za brisanje nego moram jednu po jednu, u imeniku se sa strane ako lagano povučeš ne pojavljuje okomito abeceda da ne bi trebao veslati po tisuću brojeva nego samo klikneš na slovo koje ima onaj tko ti treba, idem ga isključiti na tipki za uključivanje kad iskoči debilni Bixby kojeg pokušavaju gurnuti tko zna kome iako sam kasnije u manualu vidio da se može prebaciti na old fashion tipku za uključivanje, a ono kao S model nema ono što ima A9 i što je krajnje korisno i logično.

Razlog javljanja je da sam vidio na bočnoj strani mobitela, po cijeloj dužini zalijepljenu foliju koja ima otvore za sve što se može ubosti i kada sam je pokušao odlijepiti na mjestu gdje se skoro spaja s početkom to drži gore nego trenutno ljepilo. Obzirom da sam u životu kupio brdo tehnike koja je imala zaštitne folije koje se lako skinu kao i ona koja je došla preko ekrana nisam siguran je li to telefon štiti od nečeg ili je nemoguća zabuna da su stavili tako jako ljepilo i žilavu foliju pa da pitam vas koji se već duže družite s tom tehnikom.

Nekako mi se čini da sve ovo gore što si nepotrebno ilustrirano naveo kao nedostatke uopće nije istina.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
7 godina
Vidi ovog, njega folija je*e! 😂
16 godina
Mali322 kaže...
Vidi ovog, njega folija je*e! 😂

Žilava folija.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina

dobar mu zivot kad mora traziti probleme u foliji s kojom nitko problema nije imao...

da se razumijemo, mob ima svoje musice, ali ovo sto si ti naveo je k...ina !!
mirisis mi na jabucara kojem je dosadno pa mora spamati teme na forumu

LP

jesus_tm1
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina

Ček, on priča o onoj foliji po boku kaj se i tako skida prije nego telefon staviš u maskicu? Te je proizvodna zaštita da dođe što ljepši do korisnika, nakon čega se to skine. 

Za ostalo ne kužim di je problem. Bixby screen mu odmah nudi da promjeni ponašanje te tipke u klasičnu ako hoće.

Kolega je samo ljut što mobitel nije isti onaj s kojeg se preselio a piše Samsunga na oba. Pa kako to sad?

Podsjeća me na situaciju s mojim roditeljima kad im je uginuo dugogodišnji dogo. Mješanka jazavčara i još nečeg.

Dva dana iza već dofuraju iz šinteraja/veterinarske drugog pesa slične građe s malo drugačijim farbama i duljom dlakom. 

Osim kaj su kuju nazvali jednako prijašnjoj, oni su ljuti valjda dva mjeseca bili na friškog pesa jer se ne ponaša identično ko onaj prije. Mlada kuja, tek trebala naučit di se obavljaju nušde, što se smije, što ne. 

Ajde, s vremenom su svi došli na svoje.....više-manje.

Tako valjda i kolega ima sličan problem. Kupio novi mob a nije podešen kao onaj prije. Ne znam, kako je preživio trenutak kad je skužio da iz kutije nisu gore odmah i njegovi podaci, aplikacije logirane itd

Moj PC  
11 0 hvala 3
7 godina
@dax-lax...a jesi me nasmijao! 😁...top!
14 godina
A e!
Obzirom na znanje malo sam jače zagrebao prije nego je stigao odgovor pa je krenula lako jer nisam vidi svrhu ali zašto ne pitati ma kako glupo izgledalo, a imam i opravdanje za pitanje.

Imate pravo, život mi je iznimno lak jer već najmanje 10 godina nisam se uspio udaljiti od kuće 20 metara ako netko nije došao po mene i odvezao se autom, da imam problema pročitati kraći manual, a pogotovo od mobitela gdje tumači kako svoj mozak sinhronizirati s perilicom za rublje... i da vam zavidim na gomili problema koje imate jer znači da živite i ne vegetirate kao ja.
Postoji izreka da je jedino odvika teža od navike i kada dođete u moje godine, ako uopće dođete, mnoge stvari će vam postati jasne.
Za razliku od 999,9 promila korisnika mobitela imam backup tako da sam svoje postavke, zvukove i sve što sam navikao prebacio na novi, s tim da će navikavanje na novi potrajati i to je potpuno normalno ali barem vremena imam beskonačno.
I naravno, još jedno jednostavno pitanje gdje od šume ne vidim stablo.
Kada tipkam poruku (običnu vulgaris SMS) navikao sam da tap na slovo bude bez zvuka dok sada svaki put pukne vibtracija kao da me netko udario čekičem o dlan iako sam pogasio sve moguće tonove, a pogotovo vibracije koje sam uopće mogao pronaći, a ako vam je tlaka odgovarati doći ću ja i do toga.
7 godina
Kako si se postavio u prvom svom obraćanju, pitanju, takav si odgovor i dobio...da si bio realan u opisu samog mobitela i njegovih prednosti i mana nekoga bi i zaintrigirao da ti pomogne a ovako, je*iga, zaje*acija dobro dođe za dušu i tijelo, bez ljutnje! 🤭

2 0 hvala 1
16 godina
Sevelj kaže...
A e!
Obzirom na znanje malo sam jače zagrebao prije nego je stigao odgovor pa je krenula lako jer nisam vidi svrhu ali zašto ne pitati ma kako glupo izgledalo, a imam i opravdanje za pitanje.

Imate pravo, život mi je iznimno lak jer već najmanje 10 godina nisam se uspio udaljiti od kuće 20 metara ako netko nije došao po mene i odvezao se autom, da imam problema pročitati kraći manual, a pogotovo od mobitela gdje tumači kako svoj mozak sinhronizirati s perilicom za rublje... i da vam zavidim na gomili problema koje imate jer znači da živite i ne vegetirate kao ja.
Postoji izreka da je jedino odvika teža od navike i kada dođete u moje godine, ako uopće dođete, mnoge stvari će vam postati jasne.
Za razliku od 999,9 promila korisnika mobitela imam backup tako da sam svoje postavke, zvukove i sve što sam navikao prebacio na novi, s tim da će navikavanje na novi potrajati i to je potpuno normalno ali barem vremena imam beskonačno.
I naravno, još jedno jednostavno pitanje gdje od šume ne vidim stablo.
Kada tipkam poruku (običnu vulgaris SMS) navikao sam da tap na slovo bude bez zvuka dok sada svaki put pukne vibtracija kao da me netko udario čekičem o dlan iako sam pogasio sve moguće tonove, a pogotovo vibracije koje sam uopće mogao pronaći, a ako vam je tlaka odgovarati doći ću ja i do toga.

Potraži opcije za system vibrations.

14 godina
Hvala bitango.
Settings/Sounds and vibration/System vibration/Samsung keyboard set Off

Uspio sam u dan vremena potrošiti bateriju na razna podešavanja :-)
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 15:24 (Sevelj).
16 godina
Sevelj kaže...
Hvala bitango.
Settings/Sounds and vibration/System vibration/Samsung keyboard set Off

Uspio sam u dan vremena potrošiti bateriju na razna podešavanja :-)

Znači ipak postoje opcije kad si ih toliko morao klikati :-)

14 godina
No problem, just solution.

Problem je čitati jer sam bolestan i koncentracija mi je očajna tako da sam više pokušavao na mobu nego tražio po uputstvu iako sam .pdf manual pretvorio u tekst i sada njuškam naokolo kako bih našao opciju označavanja više poruka za brisanje umjesto jednu po jednu što mi je za telefon ove klase nezamislivo pogotovo što su samo emoticons zauzeli nekoliko stranica uputa.
Dobio sam ono što sam platio, a to što nije po mojim očekivanjima to je moj problem.

BTW: Je li ovo pres... Buga jer mi se forum večeras otvorio u dark theme.

0 1 hvala 0
14 godina

Pozz, nudi mi ovo ažuriranje. 

Jel ima kakvih problema ili slobodno mogu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Obzirom da smo mi koji radimo s računalima izumrla vrsta prebacio me na mob tako da sam u postavkama foruma trebao kliknuti na Desktop verzija da me izvuče iz fancy dark teme mobitela iako je jučer bilo sve OK.

0 0 hvala 0
14 godina

Forum nema edit vlastite poruke. Forum u desktop verziji nema spell check...

Problem označavanja više poruka odjednom riješen jer sam umjesto buljenja u manual zaposlio mozak i rekao da vidimo ako neće na desno hoće li lijevo pa sam duže zadržao prst na prvoj dok se ostale treba samo tapnuti što je brže i lakše

0 1 hvala 0
16 mjeseci
Sevelj kaže...

Ovo bi trebalo biti u postavkama tipkovnice: Settings - General Management - Gboard (ili koju već koristiš) settings. Kod mene je to postavka između "Date and time" i "Keyboard list and default"

Kod Gboarda se ta postavka "vibrate on keypress" nalazi pod "Preferences - key press"

Ne znam za Swiftkey, ne koristim ga, ali 100% mora imati tu opciju.

14 godina
Već riješeno.
Settings/Sounds and vibration/System vibration/Samsung keyboard set na Off.
12 godina

Na S23 Ultra od novog update u autu ne radi mi bluetooth, neko me zove zvoni mi u autu i javim se i ja ne čujem drugu osobu ni ona mene do sad zadnjeg update sve bilo super

PSlamnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Oni koji su na Windowsima od prvog dana znaju da se treba čuvati svakog updatea i pitati kakav je makar se događa da nekim radi dok drugima ne pa bi tako vjerovatno trebalo biti i s mobovima makar je čudno jer se radi o istom proizvođaču HWa iako tu igra koji model imaš.

Pošto mi BT ne treba blaženo sam ga isključio među prvima pa me te brige ne more.

14 godina
Pero1998 kaže...

Na S23 Ultra od novog update u autu ne radi mi bluetooth, neko me zove zvoni mi u autu i javim se i ja ne čujem drugu osobu ni ona mene do sad zadnjeg update sve bilo super

Sinoć probao  i sve normalno radi (primanje poziva i pozivanje)- golf 7 ,s23U -zadnji update, Huawei watch 4GT. Znao sam prije imati problema sa BT prioritetima - kod dolaznog poziva što prvo spojiti , autoradio, sat, telefon ...(interesantno da te BT opcije nema iako je BT preko 20 godina s nama), no većinom je to bio problem update Huawei sata.

9 godina

meni isto sve radi normalno, probaj pobrisat konekcije u autu pa ponovo spojiti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pošto smo mi ljudi izuzetno prilagodljiva stvorenja, uspio sam riješiti manje više sve što me svrbilo osim jedne stvari koja mi ježi dlake na petama i ako netko odgovori gdje se to mijenja plaćam ćevape, pivu, k..vu po izboru...

Idem nešto izbrisati, tap na koš za smeće koji se normalno i uobičajeno nalazi dnu ekrana.

Idem izbrisati nešto u drugoj app, koš za smeće koji se nalazi na vrhu ekrana

0 1 hvala 0
14 godina
U ovom slučaju nemaš sreće jer nije vezano za ui softvera mobitela nego tvorca aplikacije.
14 godina

Generalno gledajući jeste jer se radi o Samsung message i Samsung camera i da su za obje oni ti koji su napisali/naručili izradu programa kao i da je to što ide uz mobitel nevezano uz kojekakve app tipa Viber i slično.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 23:28 (Sevelj).
13 godina
Zaporožac kaže...
ibirkic kaže...

Kužim ovo za istodobno punjenje, to mi nije problem. Ali koji je onda vrag Super Fast Charging 2.0 na specifikacijama? Ili baš mora podržavati pps da bi mogao iskoristiti 45w punjenje?

Evo Ikea ima pps 45w punjač:

https://www.ikea.com/hr/hr/p/sjoess-45-w-2-ulaza-usb-punjac-brzo-punjenje-80580038/

To bi moglo biti ok, samo onda moram nabaviti još jedan ucb-c na usb-c kabel.

Ne, ne treba ti to..neprovjereno

Imaš Xiaomi 33W punjač s USB A i USB C, a razlika u punjenu je 10 minuta od originalnog Samsung 45 W punjača.

Jedan mi je na poslu, a drugi kući.

Koristio na S23 +, sad na S24 Ultra, bez zagrijavanja, vrhunski punjač za malo novaca.

Ipak kupio ovaj, bilo mi usput u neutrinu, cijena 13 eura. Dobar punjač, na usbc portu daje 30w na maksimumu. Ne triba mi više. A usput imam i dodatni usba port ako zatreba.

14 godina
Ni taj ti nema pps tak da vjerojatno iz njega na samsung vučeš cca 18w max, ali i to je vrsta brzog punjenja pa aj, nije prespor
13 godina

Gledam preko battery guru aplikacije - max daje 30w. Imam jedan 18w xiaomi punjač, na njemu mi daje 15w max. I osjeti se razlika u punjenju. Budem stavio podatke punjenja kad stignem. Imam i jedan 65w punjač od laptopa, kod njega sam vidio max 27w. 

13 godina

Evo screenshot iz aplikacije vezane za punjenje xiaomi 33w punjačem. Meni sasvim ok.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice