juka
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
juka
Jučer sam fotografirao sa HDR opcijom na uređaju.
Kliknuo sam "ikonicu" za fotografiranje te držao mirno uređaj dok samostalno nije "odradio" proces do kraja.
Ali moram reći da ja nisam vidio neku razliku između te dobivene HDR fotografije i one "obične" 
Ispravite me ako griješim
@ Gale
Ispravljam te :P
Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Trebao bi barem malo vidjeti.
Vani si snimao naravno ?
Trebao bi barem malo vidjeti.
Vani si snimao naravno ?
Vani tako je
Jučer sam fotografirao sa HDR opcijom na uređaju.
Kliknuo sam "ikonicu" za fotografiranje te držao mirno uređaj dok samostalno nije "odradio" proces do kraja.
Ali moram reći da ja nisam vidio neku razliku između te dobivene HDR fotografije i one "obične" 
Ispravite me ako griješim
Probaj slikati scenu s velikim kontrastom svjetla, kao ovaj gore primjer sobe, gdje je puno toga u sjeni, a svjetlo probija kroz prozor. Tu ce razlike biti najuocljivije.
koja je zapravo tehnološki razlika pri slikanju u HDR-u? veće vrijeme ekspozicije or?
i kako namjestit da sejva samo HDR sliku?
Pozdrav, zna li netko gdje se u Zagrebu može promjeniti kučište cjelo na sc tipa ovo
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2053587.m570.l1311.R1.TR11.TRC1.A0.Xgalaxy+s3+ho&_nkw=galaxy+s3+housing&_sacat=0&_from=R40
te kolika bi cjena bila?Naime mob mi je pao par puta i ima reckice na rubovima, no u zadnje vrijeme mi se je počela ljuštit boja sa zadnjeg poklopca, jedno slovo se je odljepilo, sa strane se ljušti ugl izgledadosta izraubano, jedino je ekran bez ogrebotine..
Šta baš nitko ništa ne zna?Samo romove mjenjate :)
koja je zapravo tehnološki razlika pri slikanju u HDR-u? veće vrijeme ekspozicije or?
i kako namjestit da sejva samo HDR sliku?
Razlika je ta da mob u kratkom vremenu opali vise fotki s razlicitim ekspozicijama (doduse ne znam koji broj fotki i u kojim rasponima, to mogu biti i samo dvije fotke, a moze biti i vise) te ih onda spaja u jednu. U principu isto kao i da si rucno prvo slikao s ekspozicijom prilagodenom za mracniji prostor, a onda s ekspozicijom za svjetliji i spojio to u jednu fotku tako da dobijes veci raspon (od tud i naziv high dynamic range odnosno HDR). Na taj nacin se smanji gubitak detalja zbog prevelikog raspona za senzor fotica, naravno, ako slikas scenu koja nema velik raspon svjetla, onda ovaj efekat nece niti doci do izrazaja.
Ovo drugo ne znam dali se moze i kako.
Stiagao mi android 4.3. update na Vipu. Jel valja to šta ili je bolje ostati na 4.1.?
A stiglo djubre znaci :)
Hm. stock 4.3 naspram stock 4.1.2 radi like shit. Nadam se da je taj update drugaciji pa ima noviji software itd(nije..).
Dobro je sto mozes pustiti nek ti skine 4.3 pa ako ti se ne vidi flashas iz odina 4.1.2 vipov official i to je to.
juka
Android 4.3. meni čista katastrofa. Lag na pozivima i imeniku još veći, lag na paljenju ekrana jedno dvje sekunde (užas). Rama prije imo puno više slobodno. Prije imo zauzeto 500/830 sad nekih 630/830.
Šta da radim mob mi je postao čista katastrofa.

Regaj se na sammobile, skini 4.1.2 official of vipa, nisam siguran hoce li ti raditi jer je novi modem uz novi efs a vip u zadnjoj nadogradnji nije imao xxemg4 modem..tako da, stavi od tele2 ili neki unbranded.
Možda bi valjalo nakon upgradea na 4.3 napravit full wipe ili factory reset, možda bi se popavila situacija sa lagom?
Jedno pitanje. Jeli se može na stock 4.1.2 rom staviti MJ2 Aroma Mods v4.8. Inače je to namjenjeno Neat romu ali s obzirom da imam stock na kojem je baziran Neat reko možda bi radilo.
Ja cu jos pricekati tjedan dana da izade update za internacionalne verzije, ako bude los kao i ovi ostali pa i na vipu stavljam svoj s3 na prodaju, i uzimam nesto drugo cisto iz protesta prema samungu. Sve mogu podnijet od neke kompanije cak i greske,koje uz korektnu ispriku i oprastam, ali prodavanje mu** pod bubrege ne volim. Jasno je vise mislim svima da su prakticki uvalili 4.2 update i pod 4.3 i malo usminkali ikone i maknuli crnu boju iz statusne trake, i kao vi ste korisnici glupi i necete primjetiti ogromne greske za jednu takvu kompaniju koje se prakticki ne nadu niti u nightly verzijama costum romova. Ne prolazi mi prica da se zbog hardverskih ogranicenja ne moze napraviti dobar update kakav su najavljivali...molim lijepo kakvi zahtjevi za smart scroll i smart pause....pa jedini zahtjev za to je prednja kamera i kod koji je za sasmungove programere vjerujem djecja igra....ostali uredaji u tom rangu sa 1gb memorije i slicnim specifikacijama isto tako imaju svoje softwerske feature i rade sasvim dobro i ne stramote rijec multitasking na androidu,, pa cak i prosle generacije samsungovih uredaja ka npr S2 su svjetlosnim godinama daleko sto se tice upravljanja ram memorijom.....mislim zar je tako tesko staviti malo kupca ispred hrpe suskavih papira, jer se kao racuna ako im ogranicimo mogucnosti na s3, uzet ce oni s4 ili nesto novo,...siguran sam ja i da racunaju oni i na ovakve korsinike kao ja kojima ce takvo nesto biti razlog da prodaju svoje uredaje, ali takvih ekstremnih korisnika je ocito malo i njima se ocito isplati raditi to sto rade...oni mozda na meni nece izgubiti puno, ali ja cu prodajom dobiti....Od jedne komanije koji nosi tako obiljno ime kao sto je Samsung, ocekujem da kao prvo brinu o svojim korisnicima bar neko vrijeme( a pod tim ne mislim samo dok ne izdaju noviji uredaj) i da ako su vec preskocili 4.2 update, da u znaku korektnosti prema korisnicima 4.3 ispoliraju do te mjere da svi kazu wauuu, pa vrijedilo je cekat,. U tom nekom scenariju bi mozda i bio zadovoljan, ali ovako moja frustracija prema samsungu raste iz dana u dan.....ne znam, mozda sve ovo moje padne u vodu, kada izade update za internacionalne verzije, mozda su mobilni operateri pozurili sa updateom samo da bude kao ekskluzivno pa je tako ispalo da je bugovit,..isto tako ne mogu gutat ni price da ce ispraviti kasnije sve daljnim nadogradnjama,,,,.,,4.3 je izasao u 6 mjesecu, danas je 8.11...dakle cak i previse vremena da to bude ne dobro nego savrseno,,,
Možda bi valjalo nakon upgradea na 4.3 napravit full wipe ili factory reset, možda bi se popavila situacija sa lagom?
Jedno pitanje. Jeli se može na stock 4.1.2 rom staviti MJ2 Aroma Mods v4.8. Inače je to namjenjeno Neat romu ali s obzirom da imam stock na kojem je baziran Neat reko možda bi radilo.
Ne mozes na stock staviti. Tj ako imas mj2 onda eventualno mozes. Znaci AKO je rootan, mozes "pogurati" apkove itd..
Usput..mislis na stock-stock ili da imas cwm recovery ?
@ s3 - da, prodaj i uzmi nexus neki :P
Što se sve obriše na mobu s factory resetom, što se dešava s slikama, imenikom, aplikacijama?
brise ti se sve sa interne memorije....znaci ako su ti slike i muzika na internojn memoriji, brisu se a mozes i sa memorijske kartice odabrat u opcijama da ti obrise ali to moze kao ostat, brisu ti se i brojevi i sve aplikacije....pa se inace tko zeli vratiti sve nakon factory reseta napravi backup..ja si brojeve spremim i povucem preko gmaila, slike i muziku na sd karticu a appove nanono instaliran i podatke mi povuce samo
Factory iz mobitela ili iz recovery ?
P.s. nece ti to ubrzati mob, nadogradnja je validna..
Mozes probati skinuti ili kernel tuner ili trickster mod kernel bla bla s playstorea i samo governor promijeni na "ondemand" pa javi kako radi.
prije par postova sam napisao da otkako imam yank kernel sve se ubrzalo... znaci probudi se ili upali ekran u istom trenu kad ja stisnem home tipku ili power tipku, u imenik, u telefon ulazi cekanjem otprilike 1sec, sto mi je brze nego na 4.1.2, multitasking je kud i kamo bolji...
vidim na sammobilu ima 7 officialnih 4.3 romova
deny jel ti stabilno sve s obzirom da si pricao da je yank beta kernel....imas li kakvih random rebootova,...? jel mislis da je multitasking bolji od 4.1.2 ili od stock roma sa 4.3? kakva ti je baterija...koliko ti bude screen on i koliko sati uspijes na bateriji dobit...? Al sto sam gore pricao i proslim postovima, moze se od s3 dobit mocan uredaj, pravi kernel i dobar rom i par tweakova i da se sredit...al nije to nacin....svejedno ocekujem dozu korektnosti sa samsungove strane...vjerovatno je sve to i lose na stock kernelu sa 4.3 jer je jos na 3.0.4 verziji dakle kernel nije updatean, zato s yankovim ide kao podmazano....
Izasao je iz "beta"statusa, sad imas googy, adam(od wanama), litegx, yank, jos malo pa boeffla
A za galeriju i imenik itd...xposed mod i sredjeno.. otvara samo tako :)
Ne mozes na stock staviti. Tj ako imas mj2 onda eventualno mozes. Znaci AKO je rootan, mozes "pogurati" apkove itd..
Usput..mislis na stock-stock ili da imas cwm recovery ?
Imam baš stock i rootan je, CWM bi stavio prije flasha naravno. Rom je MG4 ne MJ2.
Hm. Sta konkretno zelis staviti ?
Izasao je iz "beta"statusa, sad imas googy, adam(od wanama), litegx, yank, jos malo pa boeffla
A za galeriju i imenik itd...xposed mod i sredjeno.. otvara samo tako :)
xposed mod? sta je to i di ima za skinuti i kako ga upotrjebiti?
Hm. Sta konkretno zelis staviti ?
A ima dosta zanimljivih stvari kao npr. Call recording, No Increase Ring, No SMS MMS in Call Log, Galaxy S4GE Camera, Galaxy S4GE Gallery, modded camera...
Dakle većinu tih modova.
Htio bi probat napraviti neke modove na postojećem stock ako se može. Ako bi ipak stavljao neki custom rom nekako se dvoumim između Omega i Neat. Jel mi možeš reći neke razloge za i protiv kod jednog i drugog.
@Juka_91
kao sto je vec receno yank je izasao iz beta faze, zasad mi je sve stabilno, bez ikakvih problema... sto se baterije tice, nisam bas puno koristio i prcko mobitel, jer sam preko dana zauzet pa nestignem, a preko noci nije to to, jutros sam ga skinuo sa punjaca, nesta malo prcko nakon nekog vremena, sa wifiem cjeli dan upaljenim, baterija mi je na 85%... za ostalo kazem nisam stigao bas puno testirati... zasad mi se cini ok
@Juka_91
kao sto je vec receno yank je izasao iz beta faze, zasad mi je sve stabilno, bez ikakvih problema... sto se baterije tice, nisam bas puno koristio i prcko mobitel, jer sam preko dana zauzet pa nestignem, a preko noci nije to to, jutros sam ga skinuo sa punjaca, nesta malo prcko nakon nekog vremena, sa wifiem cjeli dan upaljenim, baterija mi je na 85%... za ostalo kazem nisam stigao bas puno testirati... zasad mi se cini ok
deny pogledaj moje zadnje postove ovdje, naci ces wanam xposed. Na playstore imas noviju + app settings. Klik na launcher recimo - i lockas ga u memory.
Chome - Takodjer radije skini xposed, neces pozaliti :)