Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.910.986
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

Mislim da je zasigurno official ali samo kao testna verzija...nekako mi je sumnjivo da ne mogu naci niti jednu osobu koja je primila update OTA..ne znam mozda sam ja i umislio al cini mi se da je sammobile uranio sa vijesti cak se bojim da nema to nekave veze sa nedavnim dos napadima na sammobile stranicu...ali niti sammobile nije neozbilj a stranica koja bi takvo nesto objavila samo da privuce paznju...ne znam, zbunjen sam...kazes da je tako bilo i za note3 pa  su naknadno izbacili poboljsanja...valjda su naucili iz greske...citao sam cak da dosta ljudima ima problem sa mrezom kada zeli downgrade na 4.1.2..znaci opet su mjenjali efs partition..tako da bi backup bio pozeljan...

juka
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 14:53 (Juka_91).
13 godina

Meni uvijek sve radi, nemam pojma zasto. Ne sjecam se koji mi modem nije radio bue__ neki.

xxemg4 i ovaj super rade.

A eto. Za irski vodatel, mozda ga nitko nema :).

Official bi trebao prema nekim procjenama izaci tek sljedeci tjedan. (znaci OTA na vise operatera)

Inace je politika : prvo OTA pa onda kernel source..A kernel source ima na sluzbenoj stranici tako da..prema njima je OTA ili official vec izasao.

Ma moramo i mi knox dobiti..100 %

ja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Citam po xda da sa yank kernelom to radi puno bolje...
juka
13 godina

Radi, da. Prvenstveno sto je po defaultu zzmove governor, sto je do 1.6 ghz, itd itd.

Stvar je da to samsung treba sredjivati. Zamisli da ti kazu: "pa dobro, stavi drugi dialer i contacts..." ..To oni trebaju ispolirati i servirati nam :)

ja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Upravo tako....ni meni nije jasno da dialer i contacts i poruke i ostalo nisu lockane u ram nego se covjek treba upustit u root i onda sam rucno zakljucavat te aplikacije u ram....nije cak niti to toliko problem nego vecina korisnika mozda i ne zna na koji bi nacin  to napravila pa ce vidjet kako se dialer otvara par sekundi i reci kako je s3 los mob kad je u sustini on dan danas jako dobar...tako da steta da se ne fokusiraju na te stvari....razumijem ja njihovu zelju da korisnici starijih uredaja kupe nove pa mozda malo namjerno ne rade software toliko dobro koliko bi mogli za starije ali eto...oni koji znaju mogu od s3 napravit zvijer, samo tko ima volje..meni se vise ne da ploviti u moru tih pustih kernela i romova jer stvarno ima jako dobrih, tako da i kad nadem nesto dobro uvijek trazim dalje misleci moze bolje i nikad stat...tako da sam ponovo na sluzbenom romu, samo da malo poprave ram managment, meni je sve ostalo vise manje ok...baterija, mogucnosti i ostalo...

juka
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 17:25 (Juka_91).
13 godina

jel ima neka druga varijanta skidanja yank555 kernela, jer mi se neda registrirati tamo samo radi toga... a na xda ko da sam corav nenadem {#}

edit: ipak sam se registrirao da bi skinuo, ali ima samo v4.0 i to u beta 1 fazi, bas za 4.3 rom da skinem to ili da skinem neki v3 koji nemogu naci na toj stranici... ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 18:38 (SIII Deny).

0 0 hvala 0
13 godina

Evo :)

v2 +, nemoj 1..

ja
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 18:44 (bender_007).

0 0 hvala 1
13 godina

hvala ti... ovo mi je prvi put da cu koristiti yank kernel, pa ako znas jel trebam jos sta skinuti osim kernela i fleshati ga... neki program ili slicno?

14 godina
neaktivan
Samo pokreni instalaciju iz recoverija i ima aromu instaler i samo lagano biras postavke koje zelis
juka
13 godina

ima toga poprilicno.... sta bi bilo naj idealnije za staviti, tj: postaviti.... da sve radi fino i bez greske... prvi put idem instalirati tako nesta pa sam nesiguran u sve to...?

14 godina
neaktivan
Po meni sve ono sto ti on oznaci po deafultu ti je kao najbolje...ja tako ostavim vecinu
juka
14 godina

Bok ljudi,

evo od danas sam i ja vlasnik S3. Do sada sam koristio prvi Galaxy S.

Na njemu sam isprobao hrpu romova i svega i svačega. Kod je bio na I9000 podforumu sigurno me primjetio.

S obzirom da sam do sada samo pratio stvari oko prvog galaxy-a sada me zanimaju neke preporuke za Galaxy 3. Dakle mob je sa stock 4.1.2 romom. Na starom galaxy-u sam dugo vrijeme bio na 4.1.2 SlimBean romu jer mi se pokazao najboljim.

Vidim da se trenutno isčekuje stabilni 4.3 rom sa galaxy s3 pa mene zanima dok to ne izađeu nekoj stabilnoj verziji koji custom rom preporučate. Što je najpopularnije za i9300? Ako bi ostao na 4.1.2 službenom koji kernel staviti ili samo rootat? Može par savjeta što je "IN" kod S3.

0 0 hvala 0
13 godina

Zavisi hoces li AOSP ili Samsung :)

Ja preferiram Neatrom Lite (4.8), Wanamlite, Omega mozda.

Mozda je najbolje da prvo neatrom lite probas..iz jednog razloga ako nista - automatski pravi backup efsa.

A to ce ti trebati vjerojatno. Taj backup odmah prebaci na sigurno i cuvaj :)

ja

0 0 hvala 0
13 godina

sto se tice cpu tuchboost da stavim 1.6GHz ili nesta manje?

14 godina
neaktivan
Da na 1.6 ti je najbolje....iznad toga ti vec moze bit nestabilno a 1.6. Je 100 posto stabilno
juka
14 godina
bender_007 kaže...

Mozda je najbolje da prvo neatrom lite probas..iz jednog razloga ako nista - automatski pravi backup efsa.

Pa u biti na AOSP ako se ne varam ne rade Samsung aplikacije jer nema Samsung frameworka a možda bi neke Samsung aplikacije koristio koje koriste taj framework. Tako da eto za početak bi volio neku preporuku custom roma koj je zapravo malo ispolirani Samsungov rom kao što su nekad bili Darky romovi za I9000. Za početak bi možda samo kernel ili čisto samo root postojećeg original kernela.

Bacit ću oko na ove koje si preporučio. Neat nije AOSP jel tako? U principu glavno je da sve radi i ima što manje laga (baš sam skroman :)).

17 godina
neaktivan
Chome kaže...

Bok ljudi,

evo od danas sam i ja vlasnik S3. Do sada sam koristio prvi Galaxy S.

Na njemu sam isprobao hrpu romova i svega i svačega. Kod je bio na I9000 podforumu sigurno me primjetio.

S obzirom da sam do sada samo pratio stvari oko prvog galaxy-a sada me zanimaju neke preporuke za Galaxy 3. Dakle mob je sa stock 4.1.2 romom. Na starom galaxy-u sam dugo vrijeme bio na 4.1.2 SlimBean romu jer mi se pokazao najboljim.

Vidim da se trenutno isčekuje stabilni 4.3 rom sa galaxy s3 pa mene zanima dok to ne izađeu nekoj stabilnoj verziji koji custom rom preporučate. Što je najpopularnije za i9300? Ako bi ostao na 4.1.2 službenom koji kernel staviti ili samo rootat? Može par savjeta što je "IN" kod S3.

ja sam ko i ti prije koristil na galaxy jedinici slimbean,a i prije mj. dana kupil trojku i isti dan ju rootal i opet stavil slimbean.{#}

nisam dalje niti tražil kaj ima od romova jer mi je taj slimbean odličan.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina

uspjeo instalirati yank kernel na neatromu 4.3 i odusevio sam se, koliko je velika razlika u brzini sad i prije... fenomenalno :)

stavi neat rom 4.1.2 za pocetak i bices i vise nego zadovoljan... koristio sam ga punih dva mjeseca, i samo sam prebacio se na neat rom 4.3( doduse, kernel sam mjenjao, sto bi trebali i ovi u samsungu to napraviti ali ok) do daljnjeg moji favoriti za officialne romove... 

a od AOSP romova preferiram ciyanogen romove i slimbeam stabilni

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 20:09 (SIII Deny).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deny kakav jer ram managment tj multitasking na neat romu...
juka
13 godina
Chome kaže...
bender_007 kaže...

Pa u biti na AOSP ako se ne varam ne rade Samsung aplikacije jer nema Samsung frameworka a možda bi neke Samsung aplikacije koristio koje koriste taj framework. Tako da eto za početak bi volio neku preporuku custom roma koj je zapravo malo ispolirani Samsungov rom kao što su nekad bili Darky romovi za I9000. Za početak bi možda samo kernel ili čisto samo root postojećeg original kernela.

Bacit ću oko na ove koje si preporučio. Neat nije AOSP jel tako? U principu glavno je da sve radi i ima što manje laga (baš sam skroman :)).

Stavi neatrom LITE, obavezno lite.

I stavi onaj wake lag fix

Ako ces jkay stavljati (preporuca se onda imas tamo na temi moj fix inace nece bootati), fix ide iza jkaya.

ja
14 godina
neaktivan
Bas cu probat...neatrom lite jos nisam probao...s kojim kernelom ga koristis....yank ili stock koji dode s njim
juka
13 godina

sa obicnim official kernelom uzas, uzas... sad sa yank v2+ kao da je ipak to malo sve ubrzano, optimiziranije, fino... sto sam primjetio galerija, kamera, pa usudio bi se reci i imenik da otvara brze, naravno ne onako kako bi mi  svi zeljeli u momentu ali brze od uobicajenog laga

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 20:28 (SIII Deny).
14 godina

Možda i ja za početak probam Neat. Još čekam micro sim karticu pa mi nije hitno ali dok stigne budem sve pripremio za korištenje :).

Samo da provjerim. Stavim Odinom (btw koju verziju skinut) CWM, stavim na karticu Neat rom i flasham? Treba li još nešto kada se ide sa stock roma?

Nego, vidim da se i dalje kuka oko laga. Pa ja sam se nadao da toga neće biti na S3 ali očito ne može Samsung napravit toliko jak hardware koliko može biti loš firmware. Jeli ipak na tim custom romovima manji lag nego na stock ili neki uspiju i custom rom napravit da je gori od stock?

0 0 hvala 0
13 godina

naravno treba ti 1. odin ( ja sam skinuo obje verzije ali to i nije toliko bitno jer obje rade istu stvar ), 2. rootat mob, 3. staviti odgovarajuci custom rom na micro sd karticu ili u sam mob... malo vremena i to je to...

sto se laga tice, on je prisutan svugdje, negdje manje negdje vise... ali i to se da rjesiti ako nekoga iritira lag... gore imas vec navedeno kako  

17 godina
Chome kaže...

Možda i ja za početak probam Neat. Još čekam micro sim karticu pa mi nije hitno ali dok stigne budem sve pripremio za korištenje :).

Samo da provjerim. Stavim Odinom (btw koju verziju skinut) CWM, stavim na karticu Neat rom i flasham? Treba li još nešto kada se ide sa stock roma?

Nego, vidim da se i dalje kuka oko laga. Pa ja sam se nadao da toga neće biti na S3 ali očito ne može Samsung napravit toliko jak hardware koliko može biti loš firmware. Jeli ipak na tim custom romovima manji lag nego na stock ili neki uspiju i custom rom napravit da je gori od stock?

Na AOSP bazi roma(npr Cyanogen) laga nema, dok se na bilo kojem stock firmwareu lag ipak osjeti :)

Ja trenutno flesam s odinom 3.0.7 i CWM 6.0.3.7, no kao sto kaze @sDeny, koja verzija gore-dolje nije previse bitno,  ;)

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 21:05 (PiXeLsss).
13 godina

drustvo opet sam se morao vratiti na stock kernel... neznam ni zasto...  ali kad sam instalirao, yank sve je radio brzo i super, i restartiram mob i nebi ga vise upalio samo logo i to je to, flasham ja ponovo yank i opet nece, onda flasham rom vrati stock kernel i sve opet radi, zatim sam opet probao yank i namjestim sve na stock, kao i prvi put i opet nece, sad sam opet morao flashati rom da povratim stock kernel i sad opet sve normalno radi.... KAKO i ZASTO ja nemogu vise upariti yank sa romom na kojem je vec radio bez greske...?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Obrises li cache i delvik cache....
juka
14 godina
Ima nas još koji smo danas pokušavali ukrotiti da 4.3 bude kakav bi i trebao biti. Ali onda sam se vratio na Omega v50.1 i čekam da se sredi ili Neatrom, wannam, a da ne treba nakon stavljanja roma par sati uštelavati..a tko zna, možda nas i Omega iznenadi sa dobrom 4.3 verzijom
Luc
13 godina

nisam nista koristio od wipe cach ili drugo

edit: namjestio sam, napravio sam wipe cache i wipe dalvin cache, i zatim instalirao yank i sve normalčno radi... ako netko pokusa a nece da radi znate sta vam je ciniti 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 21:49 (SIII Deny).

0 0 hvala 0
14 godina

Upravo rootao CF-Auto root,  Odinom 3.07. Sve prošlo ok. Za sada dosta :). Sad ću malo kroz par dana pogledat kakve su reakcije na koji rom pa odlučit koji stavit. Neat mi se sad ovako na prvu čini ok. Ne znam jeli ima kakvih mana ali kako se čini valjalo bi imati bolji kernel.

Nego jeli se zna što o KitKat verziji Androida? Jeli u planu službeno izdavanje od strane Samsunga za naš mob u budućnosti?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 22:17 (Chome).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice