Potenciometar na ventilatoru

poruka: 7
|
čitano: 10.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

uzeo sam nekidan Zalmanov 12cm ventilator, za kojeg su mi rekli da je super tih. Teoretski vent ne radi puno buke nego se najvise cuje strujanje zraka.

Imam osjecaj da se vrti i puno vise nego sto bi trebao ili ja bi ja htio da se vrti, stoga sam odlucio staviti potenciometar na njega.

No, on ima 3 žice. Crna, crvena i bijela! Prepostavljam da su crna i crvena za struju te da je bijela za informacije o broju okretaja...

dakle, za spojiti potenciometar rezem samo crvenu zicu???

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa uzmes instrument i provjeris...

stavis na 2 nozice i vrtis potenciometar i vidjet ces koje 2 su za struju...

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Potenciometar na ventilatoru
Hacker-ri kaže...

pa uzmes instrument i provjeris...

stavis na 2 nozice i vrtis potenciometar i vidjet ces koje 2 su za struju...

da imam bilokakav instrument za mjerenje ne bih postavljao pitanje na forumu, a uz ventilator ne ide nikakva specifikacija.

edit2: crvena zica je u bila tocna, kao sto sam i mislio
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 14:11 (pixelatem).
17 godina

I kak ti radi,dal se smanji kaj buka kad smanjis brzinu?jer to sam si ja namjeravao napraviti buduci da spavam pokraj kompa pa mi  3 venta jako zuje dok skidam po noci.

Only God will judge me
17 godina
neaktivan

da, mozes ga skroz ugasit (potenciometar na nulu) ili skroz pojacat (potenciometar suprotno od nule),

osobno ga drzim sada na pola i vent se uopce ne cuje, jer eto ne igram nista.

Ali kad se odlucim za igranje, nabijem slusalice i samo okrenem potenciometar do kraja.

No, obicni prekidac bi mi posluzio jer nema neke velike koristi od ventilatora na pola snage, samo prasinu gura unutra

17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

No, obicni prekidac bi mi posluzio jer nema neke velike koristi od ventilatora na pola snage, samo prasinu gura unutra

Crna-crvena na prekidac i mirna bosna...
bez potenciometra...

Evo dobio sam digitalac pa cu bas danas slikat kako je kod mene to islo i kako radi...
ja imam Nine Hundred sa 5 ventova
4 standard i jedan na bocnoj dodatno 120mm.

2 su na prednjoj strani i hlade diskove a 2 izbacuju zrak van, ovaj veliki gore i sa zadnje strane, dok bocni puse u procesor...
moram vidjet kako ide sa grafickom temp jer ako bude kriza gurnem jos jedan unutra da hladi graf.

Prekidac spoji umjesto potenciometra ako ti netreba, jer nema smisla da radi na pola-barem po meni
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
neaktivan

testiraj multimetrom koja je za napon

brijem da je crvena

[url=http://profile.xfire.com/dantex47][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/dantex47.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice