Moj prvi case mod :)

poruka: 51
|
čitano: 13.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bio mi je tako, ali nije ni tako valjalo.. =/

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/moj-prvi-case-mod/24920.aspx // Temperature na kompu mi poludile... :S
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Moj prvi case mod :)
Trop kaže...

Bio mi je tako, ali nije ni tako valjalo.. =/

rezi bocni plex i stavi jedan da ispuhuje zrak van

potpis :D
17 godina
neaktivan

Pa nacrtaj si na papir rukom kučište, i ucrtaj koji ventilator kamo puše zrak, i osiguraj da taj zrak koji uđe, kasnije izađe to je to.

Ovakve stvari su bitnije od samog puhanja po komponenti.

Primjera radi.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

3 0 hvala 4
16 godina
neaktivan

Dal ima tko salonu za 120mm vent da si napravim rupice na bocnoj stranici???

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/moj-prvi-case-mod/24920.aspx // Temperature na kompu mi poludile... :S
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Hmmm... Moze pomoc oko toga???

Kako da to tocno napravim??? Neodlučan

Nije to ništa spektakularno:

prirodno strujanje zraka je "prema gore"  (dakle topli zrak ide gore).

Napajanje ti ima vent koji izvlači zrak iz kućišta (i obično se nalaze montirani na gornjoj strani kućišta)

Za stock CPU nisam više 100% siguran na koju stranu puše, ali moj Scythe izvlači topli zrak sa CPU.

Kod grafike to može biti svakako rješeno, ali ove novije ispuhuju zrak van iz kućišta. Ako je aftermarket hladnjak gore, on obično puše po grafičkoj (ako gledaš sa stanovišta mid tower kućišta to je u smjeru "gore").

Kod mene ti izgleda ovako: na prednju donju stranu kućišta sam dodao jedan vent koji uvlači "hladan" zrak izvana, dodao sam još jedan vent na stražnju gornju stranu kućišta odmah iza CPU da ispuhuje vrući zrak vani.

Na bočnoj stranici sam izbušio rupice kako bi dio vrućeg zraka koji dolazi sa CPU izlazio direktno van.

Ti samo pripazi da ne narušiš prirodno strujanje zraka i eventualno dodaj još neki vent da tome pripomogne.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
Trop kaže...

Hmmm... Moze pomoc oko toga???

Kako da to tocno napravim??? Neodlučan

Nije to ništa spektakularno:

prirodno strujanje zraka je "prema gore"  (dakle topli zrak ide gore).

Napajanje ti ima vent koji izvlači zrak iz kućišta (i obično se nalaze montirani na gornjoj strani kućišta)

Za stock CPU nisam više 100% siguran na koju stranu puše, ali moj Scythe izvlači topli zrak sa CPU.

Kod grafike to može biti svakako rješeno, ali ove novije ispuhuju zrak van iz kućišta. Ako je aftermarket hladnjak gore, on obično puše po grafičkoj (ako gledaš sa stanovišta mid tower kućišta to je u smjeru "gore").

Kod mene ti izgleda ovako: na prednju donju stranu kućišta sam dodao jedan vent koji uvlači "hladan" zrak izvana, dodao sam još jedan vent na stražnju gornju stranu kućišta odmah iza CPU da ispuhuje vrući zrak vani.

Na bočnoj stranici sam izbušio rupice kako bi dio vrućeg zraka koji dolazi sa CPU izlazio direktno van.

Ti samo pripazi da ne narušiš prirodno strujanje zraka i eventualno dodaj još neki vent da tome pripomogne.

Znaci onda kod mene napajanje uvlaci zrak iz kucista??? CPU puse i tjera topao zrak sa cpu-a??? GPU puse i isto tjera zrak sa jezgre kroz pera po kucistu???

ZAKLJUCAK: napajanje nema veze jer uvlaci zrak iz kucista i puse ga na drugu stranu van iz kucista( jer ima 1 vent u sebi koji gleda prema dnu case-a i jedan otvor na zadnjoj strani kucista), cpu puse prema zadnjoj strani kucista i ramu, a gpu svu toplinu po cijelom kucistu... Gdje da sada stavim ovaj vent da dobijem sto bolji protok zraka???

16 godina
neaktivan

Prvo provjeri koja komponenta ti se pregrijava. (programi speedfan, everest, riva tuner, Real Temp .. itd. ti mogu u tome pomoći)

Isključi mogućnost da ti npr. hladnjak loše nasjeda na CPU (kada ga skidaš sa CPU obavezno moraš skinuti ostatak stare paste i staviti novi sloj pa makar to bilo 10puta u jednom satu).

što se tiče venta, stavi ga ili na stražnju stranu da ispuhuje ili naprijed da upuhuje (provjeri sa nekim od gorenavedenih programa koja lokacija ti donosi niže temperature)

Google is your friend
16 godina
neaktivan

Svaka čast! Samo da te pitam gdje si nabavio Antec ventilator i jel ti puše prema procesoru ili prema hard disku?

Zašto su smajlići žuti? Hmm... | Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Svaka čast! Samo da te pitam gdje si nabavio Antec ventilator i jel ti puše prema procesoru ili prema hard disku?

Antec vant sam nabavio u Comelu...

A sto se tice venta on mi ovako sada stoji jer mi tjera topli zrak iz kucista i dosta mi znaci...

xf: xelicax
15 godina
protjeran
Imas isto kuciste kao ja ,i ja sam poceo modirati danas,zavrsit cu uskoro,moram jos neonke nabaviti,pa cu poslati sliku cijelog kompa... Evo upute kako se radi.: 1.)Ako zelite kao na ovom postupku radi slijedece Skinite desna vrata s compa, Odredite oblik kakv zelite(obiljezite). Ja sam rezao fleksom i onda poslije prebrusio turpiom. Pleksi (plasticno staklo) stavljate iz nutra. Velicina pleksija mora biti veca za 1cm od rupe,taka da vam ne propada kroz rupu, Pleksi sam rezao s fleksom samo nemojte pritiskati jer lako puca.i pazite da ne previse dugo drzite u jednom potezu kad rezete jer se onda pleksi topi i prave se kuglice . Postavite pleksi,mozete ga pricvrstiti sa serafima ili ljepilom. Mozete obojati kuciste ako zelite.Ja nisam ali cu uskor. Onda sve izgleda ovako Ja na ovim slikama imam jos doradjivati neke djelove kao ovaj mali polukrug moram izrezati smeta mi radi usisivaca zraka
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 0:47 (damir1994).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo napravio bih case mod, samo se nomogu odlucit zelena ili srebrena boja...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 10:52 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

ah taj shinobi...

16 godina
neaktivan
marko009 kaže...
Mitsuoka kaže...

ah taj shinobi...

???

16 godina
neaktivan

Iskoristi i srebrnu i zelenu boju u kombinaciji.Zašto ne!Vidim da imaš i plastike,na nju obavezno nanesi primer.Nije da će boja odmah otpasti,ali je uvijek postoji onaj ali..Kombinacija dvije boje uvijek naglašava kontraste.Razmisli malo gdje stavit koju boju ili jednostavno slikaj,a mi ćemo ti pomoći...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
General Zed kaže...

Iskoristi i srebrnu i zelenu boju u kombinaciji.Zašto ne!Vidim da imaš i plastike,na nju obavezno nanesi primer.Nije da će boja odmah otpasti,ali je uvijek postoji onaj ali..Kombinacija dvije boje uvijek naglašava kontraste.Razmisli malo gdje stavit koju boju ili jednostavno slikaj,a mi ćemo ti pomoći...

ok kad se vratim iz skole napravit cu livery

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
marko009 kaže...
Mitsuoka kaže...

ah taj shinobi...

???

pa kaj nije to frontier shinobi? dobro kuciste za malo para

16 godina
neaktivan
Za prvi put i vise nego dobro...
[img]http://wiipowered.com/portal/dp-progress.php[/img]
16 godina
neaktivan
marko009 kaže...
Mitsuoka kaže...
marko009 kaže...
Mitsuoka kaže...

ah taj shinobi...

???

pa kaj nije to frontier shinobi? dobro kuciste za malo para

a tooo ovo je trendsonic shinobi, ma isto...

16 godina
neaktivan

evo napravio sam od sprijeda kako bi trebalo bit LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 10:23 (Mitsuoka).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

evo napravio sam od sprijeda kako bi trebalo bit 

zar ti se ne nebi svidjelo da napraviš još i ovo:

Obojaš tamnom bojom slično priloženoj slici, i ubaciš zelenu neonku zbog lijepog glow efekta

:)

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 10:20 (Zura).
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
Mitsuoka kaže...

evo napravio sam od sprijeda kako bi trebalo bit 

zar ti se ne nebi svidjelo da napraviš još i ovo:

Obojaš tamnom bojom slično priloženoj slici, i ubaciš zelenu neonku zbog lijepog glow efekta

:)

pa da mogao bi bacit zeleni vent sprijeda

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice