Kontrola LED-ica pomoć

poruka: 14
|
čitano: 4.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kontrola LED-ica pomoć

Imali tko savjet ili link kako napraviti da mogu kontrolirati količinu upaljenih ledica (slika). Znači kad stavim prekidač na minimum da svjetli jedna ledica, kad stavim na medium da svjetle tri ledica, a kad stavim na maksimum da svjetli svih pet ledica. Ako netko zna kako to napraviti neka stavi shemu i sastav djelova koji su potrebni ili zna gdje ima na netu takav primjer neka stavi link. Stvar nebi išla na PC već bi bila prenosiva.

Unaprijed hvala.

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 20:48 (P4k1).

1 0 hvala 1
17 godina
Kontrola LED-ica pomoć

Bas shemu nemam, al imam pitanje :) Zar ti nije lakse stavit 3 najobicnije sklopke ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kontrola LED-ica pomoć
Batista kaže...

Bas shemu nemam, al imam pitanje :) Zar ti nije lakse stavit 3 najobicnije sklopke ?

da ali htija bih da se šta fluidnije pale

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
17 godina
P4k1 kaže...
Batista kaže...

Evo ti ideje. Stavi termistor na heatsink od cega ti je najprikladnije i evo ti fluidnijeg paljenja. A kojeg tocno trebas s kojim spec. - to si sam procackaj :)

15 godina
neaktivan
Batista kaže...
P4k1 kaže...
Batista kaže...

Evo ti ideje. Stavi termistor na heatsink od cega ti je najprikladnije i evo ti fluidnijeg paljenja. A kojeg tocno trebas s kojim spec. - to si sam procackaj :)

dobra ideja za kučište samo šta sam se zeznija šta nisam odmah napisa da bi to bilo djelomićno ili potpuno prenosivo, pa sumljam da bih to onda podgrijava upaljaćem

15 godina
neaktivan
Kontrola LED-ica pomoć

Ako ima neki električar neka se javi da mu objasnim kako sam ja to zamislija pa da mi kaže dali je to moguće tako napraviti.

1 0 hvala 1
17 godina
Kontrola LED-ica pomoć

evo sheme..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 22:20 (andreas11).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Kontrola LED-ica pomoć

Da da, definitivno ovo sa LM3915, najjednostavnije, a ako ti dosadi sa malo preinaka lako postane nešto drugo (imaš u datasheetu dosta toga).

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

evo sheme..

jel imaš možda link internet stranice gdje se to nalazi

17 godina
P4k1 kaže...
andreas11 kaže...

evo sheme..

sto gdje se nalazi??

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...
P4k1 kaže...
andreas11 kaže...

evo sheme..

sto gdje se nalazi??

slika sheme koju si postavija

17 godina
P4k1 kaže...
andreas11 kaže...
P4k1 kaže...
andreas11 kaže...

evo sheme..

sto gdje se nalazi??

http://www.elektromania.net/default.asp?page=cat&cid=5&tid=249

16 godina
protjeran

Zasto jednostavno kad moze komplicirano.Covjek postavi jednostavno pitanje a vi zakomplicirate.

Kupis tro-polozajni prekidac i to je to.Ili tri odvojena prekidaca za svaki niz led dioda.Najbolje je da koristis PWM regulator jer mozes fino regulirati jacinu led doida od 5-95%.(Jednostavna izrada)

Jel i ti to pravis onu lampu od 500 led dioda.

15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...
P4k1 kaže...
andreas11 kaže...
P4k1 kaže...
andreas11 kaže...

evo sheme..

sto gdje se nalazi??

http://www.elektromania.net/default.asp?page=cat&cid=5&tid=249

Ovo je za vu metar

AIX 2.0 kaže...

Zasto jednostavno kad moze komplicirano.Covjek postavi jednostavno pitanje a vi zakomplicirate.

Kupis tro-polozajni prekidac i to je to.Ili tri odvojena prekidaca za svaki niz led dioda.Najbolje je da koristis PWM regulator jer mozes fino regulirati jacinu led doida od 5-95%.(Jednostavna izrada)

Jel i ti to pravis onu lampu od 500 led dioda.

hvala

ne ne radim onu lampu (nemam toliko novaca i nemam sve dijelove), nego sam to mislija stavit na majicu u nekom obliku pa da ja palim i gasim

mislija sam i ja tako sa tri sklopke, ali sam htija da prijelaz bude blag između paljenja (da pomalo raste do vrha)

pokušat ću sa tim regulatorom pa ću vidjet

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice