- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najbolje ti je da se strpiš dok ne kupiš novi procesor i novi hladnjak. Jer da ti ideš raditi svoj nema smisla. Nemaš opremu, skupo je i neće nikad hladit kao taj stock niti nikoji drugi hladnjak.
Nadobudnih li ljudi, jedni bi radili cpu coolere, drugi svoj os...
Ljudi zanima me kako bih mogao napraviti nesto jednostavno a da mi hladi proc barem malo... zato sto njegov stock cooler nista ne hladi(slika) a u planu mi je novi proc(za mjesec dana) pa necu kupovat novi cooler za ovaj.
Ovo je recept:
- Očisti cooler
- Stavi novi sloj termalne paste
- ventove u kučištu okreni u logični raspored
- undervoltaj CPU (ako možeš)
krivo ste shvatili...nezelim pravi cooler nego naprimjer da stavim led u nesto pa na proc(tesko izvedivo)
Ljudi zanima me kako bih mogao napraviti nesto jednostavno a da mi hladi proc barem malo... zato sto njegov stock cooler nista ne hladi(slika) a u planu mi je novi proc(za mjesec dana) pa necu kupovat novi cooler za ovaj.
Ovo je recept:
- Očisti cooler
- Stavi novi sloj termalne paste
- ventove u kučištu okreni u logični raspored
- undervoltaj CPU (ako možeš)
sve sam napravio osim undervoltanja
krivo ste shvatili...nezelim pravi cooler nego naprimjer da stavim led u nesto pa na proc(tesko izvedivo)
i tako igra igre na njemu
nemoguće za izvesti
sve je bilo ok,
dok nisi reka led i taj proc ima brat bratu 6 god,
guta napon, a i nije to strasno za njega...
Kakav LED
Neizvedivo, pošto i pitaš ovakve gluposti bolje ništa ne radi jer ćeš još nešto i uništit. Možda ti i Speedfan javlja krive temp. (otišo senzor ili nekompatibilnost) probaj prstom na hladnjak pa ak nije vruče nemoj ništa prčkat.
Neizvedivo, pošto i pitaš ovakve gluposti bolje ništa ne radi jer ćeš još nešto i uništit. Možda ti i Speedfan javlja krive temp. (otišo senzor ili nekompatibilnost) probaj prstom na hladnjak pa ak nije vruče nemoj ništa prčkat.
Hladnjak je vruc,a i star je 4 godine pa mislim da polako odlazi na "drugi svijet",temperature su iste u speedfanu i everestu al speedfan mi je jednostavniji pa njega koristim
Ti si vjerojatno mislio na nešto ovakvo ali ne sa dušikom nego sa ledom obicnim, ali to je samo privremeno, ne može dugo držati.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3c/2007TaipeiITMonth_IntelOCLiveTest_Overclocking-6.jpg/800px-2007TaipeiITMonth_IntelOCLiveTest_Overclocking-6.jpg
Bolje da si nabaviš neki hladnjak za 100kn :)
Bolje da si nabaviš neki hladnjak za 100kn :)
To je najbolja varijanta, ima AC-ovih jeftinih hladnjaka neka si uzme neki iz Alpine serije i miran je.
stavi si 2x 120mm venta da pusu po stock cooleru :P
aaaa
-skini vent sa stocka pa pogledaj koliko ima prasine (rekao si da si cistio ali jesi li skidao vent?)
-pokvario ti se ventilator na stocku?! mijenjaj samo njega
Probaj stavit pletier
Probaj stavit pletier
a s čime će njega hladit
Osoba koja postavi pitanja za homemade hladnjak sigurno nije dovoljno iskusna da koristi peltier.
Osoba koja postavi pitanja za homemade hladnjak sigurno nije dovoljno iskusna da koristi peltier.
A to bi bilo?
Probaj stavit pletier
a s čime će njega hladit
S home made hladnjakom
Glupava tema. Skulirajte se ljudi.