Evo pošto nema ovakve teme na forumu bilo bi red da se otvori
- U ova krizna vremena kada cijene goriva idu naglo gore i nitko sa sigurnoscu nemoze tvrdti kada ce stati, pojavljuju se mnoga rjesenja u smanjenju potrosnje.
Jedno od najboljih rjesenja je HHO generator.
Taj mistični auto na vodu kako ga lajici nazivaju naravno ne ide samo na vodu vec pomocu vode pospjesuje rad motora.
- Glavna zadaća generatora je rastaviti vodu ( H2O ) na kisik (O) i vodik (H)
- Elektrolizom vode se dobiva HHO plin ( prolaskom istosmjerne struje kroz taj generator )
- Svi znamo da je iskoristivost benzinskih i dizelskih motora ispod 40%, a dodavanjem samo kisika povecavamo iskoristivost.
U teoriji bi se moglo doci do ustede od 60 % naravno ovisi o motoru
Ukratko na koju foru radi
- Akumulatorom napajate generator
- Elektrolizom vode stvara se HHO plin
- HHO plin se dovodi do usisa na motoru gdje se miješa sa gorivom i izgara u cilindru.
- Kisik sam po sebi pospjesuje sagorjevanje te smanjuje zagadenje tj. dolazi do vece iskoritivosti
- Vodik posto ima visoku oktansku vrijednos povisuje snagu te okretni momenat. (motor je zivlji )
- Na ispuhu imamo gotovo vodenu paru.
( ovo je ono najjednostavnije sto sam mogao )
- Ne oštecuje motor, štoviše neki tvrde da cak produzuje vjek trajanja.
- Generator vuče maksimalno 20 ampera. ( manji auti rade cak i ispod 10 A )
- Neki prosjecni generator treba proizvesti oko litru plina.
Cijena: Da se kupiti sam generator za vec nekih 100 € no ugradnja cijelog sustava sa garancijom je oko 2500 - 3000 kn
Meni je osobno ovo veća fora za samogradnju. Upravo krecem u projekt trenutno smo u fazi skupljanja djelova koje je kod nas dosta tesko nabavit.
Slobdno pitajte ili pak ispravite, nadopunite moj post, jer je ovo jedno novo podrucje o kojemu se relativno malo zna.
Nakon toga idem auto testirati na valjke da se fino vidi koliko daje na preformansama.