Sony Ericsson XPERIA X10

poruka: 1.007
|
čitano: 364.255
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson XPERIA X10".
17 godina
neaktivan
RE: [Recenzija] DinoLand: Sony Ericsson XPERIA X10

Mogucnost updatea softwarea je prednost a ne mana koliko ja znam. Druga stvar blutetoth radi i ako zelis punu funkcionalnost trebas skinuti aplikaciju koja je besplatna. Ne trebas jb, ne trebas crack ne trebas root. Samo skines i instaliras. I kad vec poredis tebi x10 nije stao zar ne? Sve sto ti pise da mozes raditi sa njim uredno radi out the box i radi ti i sada zar ne? Teta u trgovini nije mjerilo nicega. Ti vjerujes svemu sto kaze teta u trgovini? Ajd ti meni reci sto si ga uopste kupovao? Sve to sto ti kazes pise na netu od kako je mob izasao? Ja sam ga kupio odmah kad je izasao i sve sam to znao. Ne vjerujem da udjes u trgovinu i kopis mob koji ti teta za pulta preporuci? Osim ako ima big bubies ;) A i tada nije kriv se vec ti ;)

:)
16 godina
DinoLand kaže...

Bez nadogradnje na Android 2.1 bluetooth pravi probleme, zar ne?

Ne. Kakve probleme pravi? Meni je sve uredno radilo na 1.6.

17 godina
neaktivan

Ma pusti ga. Dati ocjenu 1 uredjaju koji je u top 5 natrzistu je u najmanju ruku neozbiljno.

16 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Meni se čini da su problem kriva očekivanja i nedovoljna informiranost. Mob je sasvim ok inače.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Covjece. e jesi naporan.

Teta je bila zgodna, ali da si malo pazljivije procitao shvatio bi da sam htio reci da cak i trgovci koji ti prodaju uredjaj znaju za njegove probleme (mane). Ako ti se telefon ne zeli upariti pomocu bluetootha sa drugim telefonom out of the box, onda je to za mene problem. BTW, moj X10 se nekoliko puta zaledio tijekom rada. Nakon sto nista nije pomoglo, skinuo sam baterije. Prije toga je baterija pokazivala 73% napunjenosti. Nakon skidanja i ponovnog stavljanja pokazivala je 7%???????? I sto sad kazes. Garant ces smisliti neku novu filozofiju, ne bi li obranio ovo smece od uredjaja. Da postoji opcija vracanja uredjaja u VIP-u unutar 7 dana, ja bih to ucinio. Nazalost, ta opcija ne postoji. Ostaje mi samo da nadjem nekog naivca i prodam ovaj poluproizvod. Da, i dalje tvrdim da je poluproizvod. Na stranicama SE kaze: snimajte HD filmove sa 24 fps. Jesi probo? Jesi probo pustiti taj 720p na plazmi ili LCD-u? Jesi moj k.... Da bi ti to radilo moras nadograditi na Android 2.1. Opet na net.

Sto se tice informiranja, 2 tjedna sam obilazio razno-razne forume, citao testove u BUG-u, VIDI-ju, PCChipu i svi su samo hvallili, a nitko da bi i rekao malo istine. Dobro, razumijem, moraju hvaliti da bi im se placalo. Ali zasto nitko od korisnika sa foruma nije htio priznati ili barem napisati ovo sto sam ja naveo. Ajde ja sam tehnicki potkovan, pa sam uspio malo prilagoditi uredjaj svojim potrebama. Ali sto kada neki vulgaris korisnik koji ima puno u djepu, a malo u glavi kupi ovakav telefon? Vjerujem da ce ga samo nositi sa sobom da bi pokazao da ga ima, a u djepu ce mu biti neki obicni, ne pametni telefon sa kojim ce obavljati svakodnevne razgovore, jer za to telefon i sluzi, ne, da obavis razgovor, pritiskom na jedno-dva dugmeta, a ne 5 ili više dodira na ekran da bi se poziv obavio.

A jesi probao slikati nesto u zatvorenom prostoru. Slika ispadne kao da je napravljena na T630 ili nekom slicnom zastarjelom uredjaju. DA kamera je obavezna stvar na vulgaris mobitelu. Pa jos kada je 8.1mp covjek bi ocekivao mrak slike, kad ono doista slike su mracne, mutne i ispikselizirane. A da ne kazem da mi ruka mora biti kao kod kirurga precizna i mirna da bi ovo smece napravilo kako tako ostru fotografiju. A gdje je bljeskalica ovdje. Nema je. Imas samo opciju upali svijetlo fotoaparata, koje svjetli kao xenon svjetla na autu. I to ne par trenutaka, nego tijekom cijele operacije snimanja slike, a to traje i traje i traje skoro ko duracell baterija.

Ako si ti mazohista i pristajes na kupovinu necega sto nije doradjeno i sto je poluproizvod to je tvoj izbor i tvoj stav. Ja za svoje novce zelim uredjaj koji radi kako treba, koji pravi vrhunske fotografije, koji pusta glazbu koju ja hocu, a ne onu koja je njemu u Mediascapeu ostala najbitnija, najslusanija, najnovija. Je, je treba opet na net, skinuti WinAMP ili Meridian ako zelis pustati FLAC (nadam se da znas sto je FLAC). A znas li da mobitel moze biti i modem za racunalo? SE K800i moze bez dodatnog software-a. Moze li X10i. EEEEEE ne moze. Treba ti PdaNet i onda moze, ali za to opet moras na net. A jesi probao surfati sa svojom X10i. Ja jesam. Probao sam otvoriti www.meteo.hr i procitati prognozu za tri dana za Osjecko-baranjsku zupaniju. Nakon 25 minuta muke sam odustao. Zasto? Jer sam morao instalirati Operu, koja mi nikako nije dopustila da odaberem moju zupaniju na onoj maloj karti. Otvara samo Zagrebacku i Dubrovacko-neretvansku????? A onaj ugradjeni preglednik u X10i nije znao niti otvoriti tu stranicu.

A da predjemo na kvalitetu zvuka u ugradjenom zvucniku. Jesi probao razgovarati u tramvaju ili autobusu. Ili jos bolje u prostoriji gdje nekoliko ljudi vodi normalan razgovor. Ja sam probao i morao sam izaci iz prostorije da bih cuo svog sugovornika.

A sto kazes na handsfree. Zvuk je prosjecan. Opet se vracam na K800i koji ima vrhunski zvuk u odnosu na X10i.

A jesi se probao spojiti Wi-Fi-jem na svoju lokalnu kucnu mrezu-router. Ja jesam. 0 bodova. Nece. Tek kad maknem mac filtriranje onda se hoce spojiti, a ubacio sam mac adresu X10iu router. (Probao sa tri razlicita routera).

A jesi probao prebaciti kontakt iz svog starog mobitela? Ja jesam i iz K800i i iz K750i i iz T630. X10i ne prepoznaje kontakte???????

Oces mi sada reci da mi treba Microsoft outlook da bih azurirao imenik. Pa nije mi PC dostupan uvijek i svuda.

A sto se tice zvuka alarma kazu pametni ljudi sa jednog od foruma na koji sam nabasao kasnije, kada sam se uvjerio koje smece sam kupio:napravi na SD kartici direktorij Media. U njega stavi poddirektorij audio, picture i walpaper. Nakon toga prebaci zvukove koje zelis koristiti u poddirektorij audio te ce isti biti vidljivi u meniju X10i kada budes pokusao mjenjati zvukove alarma, notifikacije (iliti obavijesti na Hrvatskome). Sony Ericsson nigdje ne navodi ovo. Sony Ericsson nudi promjenu zvukova u one koje su dosli sa telefonom. A meni se isti ne svidjaju. Ja zelim druge zvukove. Sada ih i imam.

Nisam mogao odoliti tvojoj provokaciji.

Morao sam ovo napisati.

Toliko od mene. Ne zelim se vise zamarati s tobom.

Ako nekoga zanima nesto mozete me kontaktirati na marioja@vip.hr i ne, nece mi bit problem odgovoriti na mail.

Ja volim podjeliti sa ljudima sve sto saznam. Bilo to dobro ili lose o nekom uredjaju kojeg sam kupio ili koristio.

Mene ne puca ona izreka "Nek i susjedu crkne krava, kad je i moja crkla"

LOL

15 godina
neaktivan
zar stvarno ocekujes da ce nteko to sve citati -.-
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
neaktivan

ja sam procitao i svaka mu cast,covjek je rekao svu istinu,ama bas svuuu,nista nije izmislio.

Ovaj mob nije medju prvih pet,neam sanseeee,ni medju deset,ovo je jako los uredajj

mozzart67
17 godina
neaktivan

Smijesni ste obojica. Toliko ste citali i raspitali se pa cak i teta iz pulta zna za njegove mane ali vas dvojica strucnjaka niste. I necu braniti nista i nikoga jer nisam ga ja pravio i boli me neka stvar za mob. Ja ga imam odlican je. Tebi se ne svidja. prodas i kupis bolji. A ti mozzart si jadan a ne smijesan. Ispod casti mi je sa tobom i pricati na bilo koju temu. Trolas bezveze. Mene fotke i snimanje ne interesuju i ne nisam probao snimanje u mraku niti u HD rezoluciji jer za to imam mini dv kameri i ixus fotoaparat. smijesno mi je da neko ocekuje nesto od kamere na mobitelu. Prebacivanje imenika sa nokije 5800 na se x10i preko bluetootha sa andriodom 1.6 proslo bez ikakvih problema. Sve odradjeno iz prve i sve prepoznato kako treba biti prepoznato. Toliko o tome. I evo ti jos jedna mana. Ne mozes x10 upariti sa outlokom bez softa koji nije od SE ;)

Strucnjaci ;)

17 godina
odjavljen

Bravo. Imas smartphone sa  ugradjenom 8.1mp kamerom, a uz njega nosis i digitalni fotoaparat i videokameru. Vec te vizualiziram kao u jednoj slici koju sam vidio na stranicama Buga. Debeli geek sa svom silom gadgeta oko sebe.

Cccccc, umjesto da koristis uredjaj koji si masno platio i koji bi ti to sve trebao odraditi.

BTW koja to MiniDV kamera snima u HD rezoluciji? Moze oznaka modela?

Hvala

17 godina
neaktivan

STa ce mi HD snimak kad imam crt tv. I ko kaze da sam ga masno platio? Ne interesuje me nikakvo snimanje niti fotografisanje sa mobitelom. To je zajebancija i koristim to samo za zajebanciju. I tih 8,1 MPx na mobitelu je za plakanje. Kakve koristi od toga kad od optike ni o.

Sto se tice minidv hd kamere evo ti jedan model. google 0,09 s. JVC GR-HD1.

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Moje mišljenje je da netko tko kupuje ovakav mobitel ima bar malo iskustva s tehnologijom. Ne radi sve čim uređaj izvadiš iz kutije, da, ali tako je onda na svim uređajima jer zašto bi inače svi android korisnici, bilo htc, sony ericsson ili šta već koristili silne aplikacije da bi iskoristili maksimum svog uređaja. Jedina mana ovog uređaja je software, odličan hardware ograničen bloatware-om. Izbrisao sam timescape i sve gluposti od se-a instalirao JIT i mobitel doslovno leti. Quadrant score 700+ i 17+ mflopsa u Linpacku. Vjerujem da svaki od vas ima dovoljno znanja da napravi gore navedeno. Onaj tko nije u stanju instalirat par aplikacija je ionako kupio mobitel radi preseravanja, da eto i on ima smartphone.

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
logic kaže...

Mene fotke i snimanje ne interesuju i ne nisam probao snimanje u mraku niti u HD rezoluciji jer za to imam mini dv kameri i ixus fotoaparat. smijesno mi je da neko ocekuje nesto od kamere na mobitelu.

Mene je zanimala kamera koju ti posjedujes, dakle taj model. Obzirom da si gore naveo da za to imas minidv kameru. Onaj model sto si naveo je profesionalna DV kamera. Jesi ti neki barutirani lik koji okolo hoda sa profesionalnom kamerom i snima filmice??????

Moja Sony DCR-HC35 snima samo 16:9 format i to u SD modu (iliti standardnoj definiciji slike), dakle nema niti HD ready niti FullHD.

http://reviews.cnet.com/digital-camcorders/jvc-gr-hd1/4505-6500_7-20817405.html

17 godina
odjavljen
RE: Sony Ericsson XPERIA X10
Plemeniti kaže...

Moje mišljenje je da netko tko kupuje ovakav mobitel ima bar malo iskustva s tehnologijom. Ne radi sve čim uređaj izvadiš iz kutije, da, ali tako je onda na svim uređajima jer zašto bi inače svi android korisnici, bilo htc, sony ericsson ili šta već koristili silne aplikacije da bi iskoristili maksimum svog uređaja. Jedina mana ovog uređaja je software, odličan hardware ograničen bloatware-om. Izbrisao sam timescape i sve gluposti od se-a instalirao JIT i mobitel doslovno leti. Quadrant score 700+ i 17+ mflopsa u Linpacku. Vjerujem da svaki od vas ima dovoljno znanja da napravi gore navedeno. Onaj tko nije u stanju instalirat par aplikacija je ionako kupio mobitel radi preseravanja, da eto i on ima smartphone.

Slazem se s tobom, ali opet moram reci da nisam ocekivao toliko problema sa radom u startu. Tri tjedna nakon kupovine X10i mi radi kako treba. Ali to je previse vremena za upoznavanje novog uredjaja. Slazem se da ima more aplikacija, ali ja nemam toliko slobodnog vremena da sjedim i trazim aplikaciju koja ce mi pomoci u obavljanju osnovnih radnji na uredjaju.

Veceras imam malo vise vremena pa sam se raspisao.

Lijep pozdrav

17 godina
neaktivan

Otkuda ti ideja da idem okolo i snimam bilo sta? Jesi li ti neki barutirani lik koji ide okolo i snima filmice?

Ja ne snimam skoro nista izvan kuce i porodice. A za to mi sluzi mini dv kamera. Koji dio nije jasan. Pogoto kad ti rekoh da mi snimanje u hd ne treba. Sta si uhvatio snimanja a pricamo o mobitelu. Ti si mi lik koji bi kupio S klasu sa kukom i prevozio cement na plac. Moze al je blesavo i nije namijenjeno tome.ž

Citiram tebe:"Tri tjedna nakon kupovine X10i mi radi kako treba. Ali to je previse vremena za upoznavanje novog uredjaja. Slazem se da ima more aplikacija, ali ja nemam toliko slobodnog vremena da sjedim i trazim aplikaciju koja ce mi pomoci u obavljanju osnovnih radnji na uredjaju."

Moram te pitati i nije provokacija. Zasto si kupio smartphone uopste? Jer i komp kad kupis trebas ga podesiti. Ne dobijes skoro nista ili to sto dobijes je neupotrebljivo. Treba ti posten player, office paket, PDF reader i sl. Zasto je to za smartphone mana a za komp nije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 0:02 (logic).
17 godina
odjavljen

A sto se ljutis. Ovdje se iznose stajalista. Svatko ima svoje poglede i svoje stavove.

Smartphone sam kupio prvenstveno zbog office kompatibilnosti. Obzirom da puno vremena na poslu provodim sa Word, Excel i Powerpoint datotekama, logicno je bilo nabaviti telefon(ispricavam se smartphone) sa kojim cu moci za vrijeme putovanja kuci u javnom prijevozu zavrsiti ono sto ne stignem na poslu, da bih imao vise vremena za obitelj. Takodjer ocekujem od skupog telefona barem solidnu, ako vec ne i odlicnu podrsku za MP3 i FLAC. Sto se tice kamere sve sam rekao. Mobitel je (ispricavam se opet, smartphone) je uvjek uz mene, pa zasto ne bih ocekivao nadprosjecnu kvalitetu snimaka (kojom se SE hvali na svojim stranicama) kada zelim ovjekovjeciti novi poduhvat mojeg djeteta? Da li trebam reci stani kceri, pricekaj da tata otrci do kuce, pronadje kameru i fotic, pa dotrci snimiti fotografiju/video. Ja nisam barutiran, prije bih rekao da sam u donjem dijelu hranidbenog lanca, te mi stoga jako smeta trosenje novaca (hrpe novaca) na nesto sto nije kompletirano.

Kada sam kupovao prijenosno racunalo nudili su mi sa WIN OS i bez WIN OS-a. Dakle imao sam izbor. Prvi je bio skuplji i sa manje podesavanja, a drugi je bio drasticno jeftiniji, ali sa puno vise peripetija. Kada bi VIP ili netko drugi (SE) ponudio X10i bez aplikacija, samo sa OS-om za recimo 999.00kn i ovaj sa aplikacijama za 3799.00kn (toliko naime stoji u VIP-u, ako ne želim pretplatu) onda bih imao izbor i ne bih se zalio. Ovako masno platim, ne radi kako treba, izgubim petnaest tona zivaca da dovedem u red nesto sto je trebalo biti izvrsna kupovina od pocetka.

I za kraj nisam lik koji bi kupio S klasu, vozim seriju 3 BMW-a, doduse staru, i imam kuku. Po potrebi vozim cement, OSB ploce, drva i ostalo. Naime auti sluze za vise stvari osim za prijevoz putnika, zar ne. Tako i smartphone-i sluze za jos nesto osim nabrijavanje procesora i tweakanje aplikacija, zar ne. Mozda za razgovore, obradu office aplikacija, slusanje glazbe, gledanje DiVX (toga se nisam ni dotakao glede X10i, a i tu bi se dalo stosta napisati), pisanje SMS i MMS-a (ajme glavobolje).

P.S.

Nisam kupio smartphone da bise k....o, vec da bih uzivao u njegovim vrlinama, a ne manama.

Pozdrav

17 godina
neaktivan

Ne ljutim se ja druze. Naprotiv. Pokusava sa tobom normalno pricati i razmijenuti misljenja. Mislim da i ti to zelis.

Ajmo ovako. Ovo sto ti pricas se odnosi na sve smartphoneove. Niko ti ne brani da kupis ili nabavis aplikaciju koja ti treba i instaliras ju sam. SE te ne ogranicava ni na koji nacin kao sto to recimo radi iphone.  Na x10 imas veliki ekran sa velikom rezolucijom. Tu je medju najboljima. Podrska za MP3 i FLAC. Koji mob podrzava flac? Podrska za mp3 je dolicna ma sta to znacilo. Kamera n mobu me ne interesuje upravo zato sto ocekujem nekakvu kvalitetu snimljenog materijala a niti jedan mob ne moze ponuditi radi optike kao sto vec rekoh. Ma kakav mob bio sa ne znam kakavom kamerom i kolicinom MPx to nece biti ni blizu prosjecnom idiotu i polovnoj minidv kameri.

Kao sto vec navedoh niti windowsi nemaju skoro nista od toga sto tebi treba out the box. I tu moras staviti sve sto ti treba i ne vidim zasto ti to toliko smeta kod mobitela. Da, mobitela jer u krajnjem slucaju to je prije svega mobitel. SE ti naplacuje, ti kazes skupo, hardware a on je u top pet na trzistu. Pocevsi od ekrana, preko procesora, memorije do samog dizajna. Os je besplatan i mozes da mnogo toga napravis.

S klasu sam naveo kao primjer jer sam radio kao prodavac u ovlastenom Mercedes servisu i svakakvih idiotarija sam se naslusao i nagledao ;)

P.S. Divx mozes gledati pomocu rockplayera. Ne znam niti jedan mob koji podrzava divx out the box.

17 godina
odjavljen

Slazem se da se ovo odnosi na sve smarthphoneove, ali ja sam kupio SE X10i. iPhone osobno ne bih nikada kupio jer on je samo za sminku ( a da ne kazem da je cijena paprena). Sto se tice kamere moram reci da sam na starom SE K800i pravio odlicne slike, koje sam i razvijao i nisu se vidjele razlike u odnosu na klasicni fotoaparat (isto je 8mp kao i X10i, ali ima opticki zum - Olympus neki, ne sjecam se oznake), cak bi se usudio reci sa je pravio i bolje slike, pogotovo u mracnim prostorima. Ako je vec u paketu i kamera, onda bi trebala i dobro raditi, zar ne? Flac sam naveo samo kao mogucnost (dobro doslu), znam da za njega nema podrske kod normalnih mobitela.

Slazem se da se moze doinstalirati hrpa aplikacija i napraviti demon od smartphone-a, ali to je za nekoga tko ima vremena i volje( slicno kao i za overclockanje procesora kod racunala - neki to rade, a neki ne).

Ono so sam dosada napisao, smatram da je realan opis ovog telefona. Ti se mozda sa time neces sloziti, ali ako bude neki potencijalnikupac ovog telefona procitao ovo nase dopisivanje imati ce nekakav izbor, dakle dva suprotna misljenja, za i protiv kupovine istoga. Nadam se da se slazes sa mnom. Ja nemam namjeru nikoga provocirati ili vrijedjati. Htio sam samo podjeliti svoje nezadovoljstvo i uvjetno receno bijes.

Sto se tice hardware, slazem se da je jak, ali sto to vrijedi kada aplikacije koje dolaze sa uredjajem nude tek nesto od mogucnosti.

Malo me smeta sto se uvijek na vecini foruma doceka na noz nekoga tko ne djeli misljenje vecine (ja sam uglavnom ta osoba i inace u zivotu), umjesto da se prihvate neke stvari koje su cinjenice.

Cinjenica je da se X10i moze nabrijati, sa naglaskom na moze, ako znas, hoces i imas vremena.

Dosta za veceras, zelim Vam svima laku noc

17 godina
neaktivan
Ma sve pet. Ali svaki smartphone moras prilagoditi sebi. U tome i jeste njihova snaga. Nisi osudjen na stock aplilacije. Zamisli na sta bi licilo da nakrcaju svega za svakoga.
15 godina
neaktivan
iphone nemozes... -.-
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
neaktivan
Rekoh svaki SMARTPHONE ;)
17 godina
neaktivan
Sad vidjeh tvoj potpis ;)
Odlicno al tesko izvedivo ;)
15 godina
neaktivan
hahahaha
inspirirao me mentalist :D
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
hahahaha
inspirirao me mentalist :D

LOL @ potpis XD

OT: Šta ste navalili toliko...?! Pa smartphone i je nekako namijenjen ljudima koji imaju vremena da se malo pozabave s njim... Tu i tamo malo pročačkaš, vidiš šta su drugi napravili sa svojima, pogledaš liste sa top appovima i slično...

@DinoLand
Što se tiče tvoje bug liste, jedino oko čega bih se složio je dio sa razgovorima u bučnim prostorima, ne znam zašto je ovaj mob tako tih... a i sugovornici me često slabo čuju... to zna biti je*eno frustrirajuće i tu te uistinu razumijem, na žalost ne znam nikakav fix za ovo. Divxe playa sa Rock player-om, čak i titlove čita. Kamera, da, na žalost software je koma za kameru, probaj Vignette i Camera360, jedan od ta dva će ti zasigurno biti u redu, nisu nit oni savršeni ali šta je tu je, nije nit sama optika na uređaju ništa special pa ne treba očekivati puno, to si mogao zaključiti pri kupovini čim si promotrio kako "objektiv" izgleda, samo usporedi vizualno sa onim na K800i npr. i sve ti je jasno... Btw. Vignette simulira flash sa LEDicom tako da nije stalno upaljeno svjetlo.

Update ne vidim kao ništa loše, također, sa JIT-om na 2.1 mob zaista leti. Tebi možda treba drugi uređaj, možda uopće ne trebaš android, to ne znači da je ovaj uređaj loš. Meni je sasvim ok za ono za što ga koristim.

Eh, sjetio sam se još jedne stvari, vezano za ono kukanje za pisanje i sje*anu tipkovnicu, ne znam zašto se uopće zamarate time, probajte SlideIT ili Swype ili bilo koju takvu tipkovnicu (ja koristim SlideIT trenutno) i shvatit ćete da je način na koji ste do sada pisali jednostavno zastario i neefikasan... Mislim, ko voli nek izvoli ali ja se osobno ne bih vraćao na klasično "kuckanje"... slide for the win!!!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 3:46 (Minoza).
15 godina
neaktivan

frajeru,jebe mi se i za fotke i snimanje,sto covjek kaze ako ga vec imas pa da ga i iskoristis,ako je na njemu kamera koja je izvikana pa hajde da je iskorisitim,i sve sto im na njemu,ali na njemu je sve sto ima,polovicno,meni najvise treba za email i pozive,te pozive preko skypa,

neznam odkada si u gadget svijetu,ali pokazujes da nijeces istinu,

Koristio sam iphone,odmah sam ga jailbrejkao,isao je kao lud dok ga nisam sprzio na suncu,za vrijeme koristenja iGO navigacije,promijenio sam ga jer sam zelio android OS,ali nisam htjeo X10 tako je ispalo,ciljao sam na HTC Desire,ali eto sta je tu je.

Ja mislim da ti nemas vise od 15 god.

mozzart67
15 godina
neaktivan
ako ti mobitel treba samo za email i za pozive ne kupujes mob od 4 000 kn
17 godina
neaktivan

Nemoj se zamarati sa njime. Ne vrijedi kuckanja. Ko balavac je.

17 godina
neaktivan
logic kaže...
mozzart67 kaže...

OGROMNI PROBLEMI S TOUCHOM

neznam dali jos netko od vas ima problema s touchom na x10 ali ja ih imam previse,stalno mi steka,kod otkljucavanja i pet puta moram povuci prstom prema desno,i kada to ucinim onda mi cak applikaciju prebaci u drugi prozor,nevjerojatnoooo,morao sam applikaciju s tog mjesta izbacitii,jako los touch,moram priznati da iphone ima najbolji touch od svih uredajaj,iznimka jedino HTC desire pa na dalje.

Netocan je,mana je sto se moze tipkati i olovkom,nije kao u iphona bas na osjet koze,ovdje je obicni dodir,

dali postoji kakakv nacin da se to popravi,ili je tako svima,ako je ovo ej katastrofa,i uredaj mi je relativno spor,iako sam ga digao na 2.1 spor je,puno je sporiji od 3gs iphona.iako ima procesor gigahercni

Samo pokazujes da nemas pojma. Kojom to olovkom mozes kuckati po X10?????? Vrsta ekrana je ista i na iphoneu i x10. X10 sa 2.1 doslovno leti i sve brze otvara i od iphonea 4 jer iphone ima one sminkerske animacije koje se ne mogu podesiti i to vama izgleda cool ali prikriva vrijeme potrebno za otvaranje aplikacija dok na androidu to mozes iskljuciti i sve doslovno leti.

kod pisanja poruka,nema sanse da se dva slova stisnu u isto vrijeme,odmah nevrijedi niti ijedno,koji shit

A kako ce telefon znati koje slovo je prvo ako ih istovremeno pritisnes?????????????

Samo pokazujes da trolas i da nemas pojma.

Ovo gore nije istina nije brži od iphona 4.Ja sam isprobao i x10 i imam iphone 4 i on nema nikakve šminkerske animacije.I slažem se na pitanju touch ima iphone bolji touch ima i  multitouch  ali x10 je oko mobitel i to ti nije rezitivni ekran nek kapacitivni koji je malo lošiji od iphona ali je vrlo dobar ja sam sprobavao x10 touch i ok je.I daj mi  kaži ti mozzart67 kako bi ti mogao pomoću olovke možeš upravljat kapacitivnim ekran pa nismo u 2004/2005 pa to je prošlost ovi kapacitvni ekrani su puno bolji i netreba nikakve olovke(samo kaj to nokia nije skužila nek još koriste rezitivne ekrane,olovke i prahistorijski symbian koji je traljav i trebaš stisnut 5 tipka da ti ekran reagira i to sve skupa-najgori touch na mobitelima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 9:24 (jpelko2).
16 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

Ovo gore nije istina nije brži od iphona 4.Ja sam isprobao i x10 i imam iphone 4 i on nema nikakve šminkerske animacije.I slažem se na pitanju touch ima iphone bolji touch ima i  multitouch  ali x10 je oko mobitel i to ti nije rezitivni ekran nek kapacitivni koji je malo lošiji od iphona ali je vrlo dobar ja sam sprobavao x10 touch i ok je.I daj mi  kaži ti mozzart67 kako bi ti mogao pomoću olovke možeš upravljat kapacitivnim ekran pa nismo u 2004/2005 pa to je prošlost ovi kapacitvni ekrani su puno bolji i netreba nikakve olovke(samo kaj to nokia nije skužila nek još koriste rezitivne ekrane,olovke i prahistorijski symbian koji je traljav i trebaš stisnut 5 tipka da ti ekran reagira i to sve skupa-najgori touch na mobitelima.

Teoretski je brži (X10) jer ima brži procesor, u realnosti možda i nije ali rekao bih da su tu negdje jer ovo za animacije je istina, vjerovatno ne znaš o čemu je pričao logic jer kada si probao X10 animacije su sigurno bile uključene. Probaj sa isključenima pa ćeš vidjeti da telefon leti... Kod iPhone-a su drukčije napravljene i doslovno prikrivaju vrijeme potrebno da se nešto otvori, da postoji opcija isključivanja animacija na njemu tek onda bi vidio koliko je brz/spor. A što se tiče kvalitete toucha tu je vjerovatno nešto bolji, a ima i MT.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 11:08 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
jpelko2 kaže...

Teoretski je brži (X10) jer ima brži procesor, u realnosti možda i nije ali rekao bih da su tu negdje jer ovo za animacije je istina, vjerovatno ne znaš o čemu je pričao logic jer kada si probao X10 animacije su sigurno bile uključene. Probaj sa isključenima pa ćeš vidjeti da telefon leti... Kod iPhone-a su drukčije napravljene i doslovno prikrivaju vrijeme potrebno da se nešto otvori, da postoji opcija isključivanja animacija na njemu tek onda bi vidio koliko je brz/spor. A što se tiče kvalitete toucha tu je vjerovatno nešto bolji, a ima i MT.

Nije niš brži iphone ima 512mb a x10 ima 384mb.Ima ti novi cortex a8 45nn(a4)koji su oni sami napravili i odlično se slaže s sofverom zato je iphone svugdje fluidan a ne kao desire što je i potvrdio @Stoja u htc desire temi.Isto tak je ovaj snapdragon 65nm već sad djedica nad ovim star je već godinu dana.Da nebude mislili da favoriziram apple isti takav proc je u galaxy s-u i isto odlično radi ali je iphona brži zbog boljeg sučelja dok samsung ima svoje zbunjujuče sučelje s lagom.

17 godina
neaktivan

Kao prvo apple je kupio A4 a ne napravio. Apple sve kupuje ili "pozajmjulje". Drugo na ios-u sve se otvara sa animacijama koje traju barem par desetinki i time maskira stvarnu brzinu otvaranja pprograma dok na x10 to mozes iskljuciti i sve se otvara skoro trenutno. Ajd iskljuci animacije na iphoneu. Zbog tih animacija sve djeluje fluidno. Da se razumijemo ne kazem ja da je iphone spor. Naprotiv. Ali da je uopste brzi od x10 vrlo diskutabilno i ne moze se uporediti. I kakve veze ima kolicina memorije? Nije to hard disk.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 12:09 (logic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice