Sony Ericsson Xperia neo V

poruka: 152
|
čitano: 63.671
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson Xperia neo V".
13 godina
Re: Sony Ericsson Xperia neo V
i4s kaže...

Jeli to škripi na svakom modelu ili samo na nekim? I mogu li u trgovini odma otkriti to škripanje ili?

Zanima me još jeli sve na mobu u landscape-u?

Mogu li se poruke pisati u onom normalnom položaju, ili samo u landscape-u?

Kakva je prednja kamera(to mi je nebitno, ali eto kad već pitam)

I p.s. u čemu je razlika između arc/arc s i neo xperia-a?

Poruke možeš bez problem pisati i u landsacpe i u normalnom položaju (i qwerty i alfanumeričkom tipkovnicom).

Prednja kamera ti je sasvim ok. Ja ju koristim za Skype, i frend s kojim razgovaram mi kaže da je slika savim uredu.

Arc S je pojačana verzija Arca koja ima procesor od 1.4 ghz, dok "običan" Arc ima 1 ghz, kao i Neo/Neo V.

Razlike u brzini rada između Arca i Nea/Nea V nebi trebalo biti, dok bi Arc S trebao biti nešto brži.

Ako kupuješ NEA, jedina ti je razlika dizajn i ekran, dok NEO V, ima slabiju kameru od 5MP.

du nat tač prekidač bikoz struja going tu kil!
12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
i4s kaže...

Jeli to škripi na svakom modelu ili samo na nekim? I mogu li u trgovini odma otkriti to škripanje ili?

Zanima me još jeli sve na mobu u landscape-u?

Mogu li se poruke pisati u onom normalnom položaju, ili samo u landscape-u?

Kakva je prednja kamera(to mi je nebitno, ali eto kad već pitam)

I p.s. u čemu je razlika između arc/arc s i neo xperia-a?

Poruke možeš bez problem pisati i u landsacpe i u normalnom položaju (i qwerty i alfanumeričkom tipkovnicom).

Prednja kamera ti je sasvim ok. Ja ju koristim za Skype, i frend s kojim razgovaram mi kaže da je slika savim uredu.

Arc S je pojačana verzija Arca koja ima procesor od 1.4 ghz, dok "običan" Arc ima 1 ghz, kao i Neo/Neo V.

Razlike u brzini rada između Arca i Nea/Nea V nebi trebalo biti, dok bi Arc S trebao biti nešto brži.

Ako kupuješ NEA, jedina ti je razlika dizajn i ekran, dok NEO V, ima slabiju kameru od 5MP.

Hvala!

Dvoumim se između arc i neo v, po izgledu neznam, možda, ali MOŽDA, neo v mi je čak i ljepši...ali neznam, ako je samo u tome razlika(osim kamere) onda ok...hvala jos jednom!

P.S. Škripi li se xperia arc?

Bazinga.
13 godina
RAko ti je kamera bitna, uzmi Arca, ako ti kamera nije bitna, zapitaj želiš li manji ili veći ekran, a ako ti je i to svejedno, onda gledaj dizajn.
BTW: Meni Arcovi izgledaju preeeeejeb*************
12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
RAko ti je kamera bitna, uzmi Arca, ako ti kamera nije bitna, zapitaj želiš li manji ili veći ekran, a ako ti je i to svejedno, onda gledaj dizajn.
BTW: Meni Arcovi izgledaju preeeeejeb*************

Bitna mi je kamera, ali nije neo v nešto previše lošija od arca, ali bitna mi je i prednja koju arc nema, tako da mislim da ce ipak izbor bit neo v..

Bazinga.
15 godina
neaktivan

Neo V ti baš i nema ekstra kameru. jednostavno fotografije djeluju "spaljeno".

Previše su boje zasićene, nešto se može srediti korekcijom "white balance" ali jednostavno nije to to. Nekako su podbacili sa tim kamerama.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.

0 0 hvala 1
13 godina
Manjak exmoraR je oslabio tu kameru, a i znaš da su ju sklepali za pola sata, odmah nakon potresa :)
12 godina
neaktivan
84737 kaže...

Neo V ti baš i nema ekstra kameru. jednostavno fotografije djeluju "spaljeno".

Previše su boje zasićene, nešto se može srediti korekcijom "white balance" ali jednostavno nije to to. Nekako su podbacili sa tim kamerama.

Pa na kojoj je bolja, neo ili neo v, meni se čini da je to isto...ma mislim nije mi toliko bitna ali ono kad treba neka fotkica da ne bude loša...

speedy56 kaže...
Manjak exmoraR je oslabio tu kameru, a i znaš da su ju sklepali za pola sata, odmah nakon potresa :)

exmor?

Bazinga.
13 godina
Imas u teletu neo obicni s kamerom ko arc, a kosta isto ko neo v
LoL NordicEU : Heineken01

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pooz, ima li netko problema da ima neke ljubicaste crte po slici kad slika kamerom?

0 0 hvala 0
13 godina
i4s kaže...
speedy56 kaže...

exmor?

http://www.sony.net/SonyInfo/technology/technology/theme/exmor_r_01.html

Daje bolje slike po noći i u uvjetima lošijeg osvjetljenja.

KKristijan kaže...

Ako ga može uzeti, neka ga uzme što prije!

grofzg kaže...

Pooz, ima li netko problema da ima neke ljubicaste crte po slici kad slika kamerom?

Ja nemam nikakvih problema s kamerom.

12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
i4s kaže...
speedy56 kaže...

exmor?

http://www.sony.net/SonyInfo/technology/technology/theme/exmor_r_01.html

Daje bolje slike po noći i u uvjetima lošijeg osvjetljenja.

KKristijan kaže...

Ako ga može uzeti, neka ga uzme što prije!

grofzg kaže...

Ja nemam nikakvih problema s kamerom.

Pa čekajte, jeli neo v u ičemu bolji od nea, ipak je noviji, ili su samo na njemu smanjili kameru, mislim čula sam da neo v ima i neke prednosti u kameri, panoramske slike ili tako nešto, što je to? I, osim kamere znači, u čemu je još razlika?

P.S. Isplativo je, samo me zanima može li se naručiti preko ovog za Hrvatsku?

http://www.sonymobile.com/de/products/phones/xperia-neo-v/#silver

Bazinga.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:18 (i4s).
15 godina
neaktivan

Neo V je kao što ti je speedy rekao sklepan nakon što su pogoni oštećeni i repromaterijal uništen. I nikako nije bolji od Nea.

Kamera je svakako kvalitetnija na Neo. Neo V ima običnu kameru koja se stavljala u Live with Walkman i Xperiu mini. Vjerujem da je općenito Neo kvalitetnije izrade od Neo V. (no to je moje osobno mišljenje)

Neo i Neo V su precjenjeni u Tele2. Pa početkom godine kada sam ga ja kupio bio je koliko se sjećam oko 1645 kn na bonove, a sad pola godine kasnije su digli cijenu na 1845. Hm... Za tu cijenu se već nađe dvojezgreni uređaj.

Iskreno - sada je vrijeme za prodaju tog telefona, nikako vrijeme za kupovinu noog jer u kolovozu (4. kvartal godine) Sony prestavlja kompletan portfolio uređaja pod imenima Xperia Z, Xperia C, Xperia E i Xperia Y.

Xperia Z će biti Sonyev flagship  kojim planiraju konkurirati Samsungu S3.

Izvor

Time se automatski obaraju cijene  Xperijama U, P i S, a jasno je da će Arc, Neo i ostali uređaji iz 2011 godine biti polako ili rasprodani ili će im cijene pasti.

Dakle nije vrijeme za kupovanje novog Nea čisto iz tog razloga. A još jedan dobar razlog je što će jednojezgreni uređaji iduće godine polako u povijest (ne doslovno) ali će jedna jezgra na 1ghz pogoniti uređaje koji će biti u najnižem cjenovnom rangu kao sad ovi sa 600 mhz uređaji tipa Explorer (Njuškalo je zatrpan jer su svi produžili T-com ugovore) i oni slabašni samsunzi od par stotina kn.

Znači isplati se kupiti rabljeni Neo (V) za onog tko misli imati taj uređaj dulje vrijeme  (godinu dana ili dulje), a tko planira uskoro mjenjati na nešto jače sada je dobro vrijeme za prodaju jer vjerujem da će cijene početkom iduće godine pasti.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.

0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
84737 kaže...

Neo V je kao što ti je speedy rekao sklepan nakon što su pogoni oštećeni i repromaterijal uništen. I nikako nije bolji od Nea.

Kamera je svakako kvalitetnija na Neo. Neo V ima običnu kameru koja se stavljala u Live with Walkman i Xperiu mini. Vjerujem da je općenito Neo kvalitetnije izrade od Neo V. (no to je moje osobno mišljenje)

Neo i Neo V su precjenjeni u Tele2. Pa početkom godine kada sam ga ja kupio bio je koliko se sjećam oko 1645 kn na bonove, a sad pola godine kasnije su digli cijenu na 1845. Hm... Za tu cijenu se već nađe dvojezgreni uređaj.

Iskreno - sada je vrijeme za prodaju tog telefona, nikako vrijeme za kupovinu noog jer u kolovozu (4. kvartal godine) Sony prestavlja kompletan portfolio uređaja pod imenima Xperia Z, Xperia C, Xperia E i Xperia Y.

Xperia Z će biti Sonyev flagship  kojim planiraju konkurirati Samsungu S3.

Izvor

Time se automatski obaraju cijene  Xperijama U, P i S, a jasno je da će Arc, Neo i ostali uređaji iz 2011 godine biti polako ili rasprodani ili će im cijene pasti.

Dakle nije vrijeme za kupovanje novog Nea čisto iz tog razloga. A još jedan dobar razlog je što će jednojezgreni uređaji iduće godine polako u povijest (ne doslovno) ali će jedna jezgra na 1ghz pogoniti uređaje koji će biti u najnižem cjenovnom rangu kao sad ovi sa 600 mhz uređaji tipa Explorer (Njuškalo je zatrpan jer su svi produžili T-com ugovore) i oni slabašni samsunzi od par stotina kn.

Znači isplati se kupiti rabljeni Neo (V) za onog tko misli imati taj uređaj dulje vrijeme  (godinu dana ili dulje), a tko planira uskoro mjenjati na nešto jače sada je dobro vrijeme za prodaju jer vjerujem da će cijene početkom iduće godine pasti.

Neznam...mislim imati mobitel na par godina, sve dok se ne pokvari i bilo je neo vs arc vs arc s ali neo je presudio zbog prednje kamere, ništa drugo, jer mi je potrebna...

Hitno pomoć!

gledam neo vs xperia p ima li još neki sličan mob volila bi da je sony ugl važan mi je hdmi priključak i prednja kamera

Bazinga.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 19:37 (i4s).
12 godina
neaktivan

da li se moze zamjeniti onaj kromirani dio s lijeve i desne strane na neo v? moze li se to kupiti ili kako?

13 godina

Imam pitanje.

Kada se sa nekog custom ROM-a želim vratiti na stock ROM (imam backup), koji kernel da flasham.

Imam kernel iz ovog tutoriala, ali je .ftf datoteka i flesha se (barem u tutorialu) kroz flashmode, a ne fastboot.

BTW: Ima nekakav link za stock kernel?

Ako sam ti barem malo pomogao, stisni gumb HVALA
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 15:49 (speedy56).

0 0 hvala 0
13 godina

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

na neo v mi je zastekao ulaz u galeriju, slike se ne pojavljuju uopce, ne mogu ih vidjet ali fotoaparat funkcionira...i one male ikonice tj.slike kada je ukljucen fotoaparat se vide ali kada zelim vidjet slike na cijelom ekranu one se ne pojavljuju.... posto mi je mob kupljen u njemackoj ne znam di bi ga mogla odnijet da vide sto je s njim....

0 0 hvala 0
13 godina
pčela kaže...

na neo v mi je zastekao ulaz u galeriju, slike se ne pojavljuju uopce, ne mogu ih vidjet ali fotoaparat funkcionira...i one male ikonice tj.slike kada je ukljucen fotoaparat se vide ali kada zelim vidjet slike na cijelom ekranu one se ne pojavljuju.... posto mi je mob kupljen u njemackoj ne znam di bi ga mogla odnijet da vide sto je s njim....

Napravi repair firmware putem PC Companiona (Support zone -> Phone software update -> repair phone).

Prije toga obavezno napravi backup kontakata, i ako trebaš aplikacija (ima programa na playu za to dosta. Backup ti ostane na SD kartici), jer ti repair sve izbriše (nemoraš se bojati za slike, muziku, video i to...).

Takav sam problem i je imao s kontaktima. Kliknem na bilo koji kontakt i neželi mi ga otvoriti.

EDIT: Evo i slike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 20:44 (speedy56).
12 godina
neaktivan
hvala! ali dal bi pomoglo i vracanje tvornickih postavki ili ne? a neki procesi su mi u pozadini i to mi dolsovce jede bateriju, dal ti mogu nekako rijesiti?

0 0 hvala 0
13 godina
pčela kaže...
hvala! ali dal bi pomoglo i vracanje tvornickih postavki ili ne? a neki procesi su mi u pozadini i to mi dolsovce jede bateriju, dal ti mogu nekako rijesiti?

Neznam...

Što se procesa tiće, imaš pod "Aplikacije", "aktivno", i tamo ti pokaže sve aktivne procese. Probaj tu nešto zaustaviti.

Naznam na koliko ti je Screen brightness. Probaj ga malo smanjiti. Gašenje 3G-a kad ti netreba će ti isto produljiti trajanje baterije...

12 godina
neaktivan

hvala! problem rijesen...  samo sad ostaje to sto skripi... ne puno ali... skripi i desna strana vislje je kao vise odvojena nego lijeva... pao mi je mob ali nista mu nije bilo, nije puklo nista koliko ja vidim ali da li mu se moze mijenjati "kuciste" ?

0 0 hvala 0
13 godina
pčela kaže...

hvala! problem rijesen...  samo sad ostaje to sto skripi... ne puno ali... skripi i desna strana vislje je kao vise odvojena nego lijeva... pao mi je mob ali nista mu nije bilo, nije puklo nista koliko ja vidim ali da li mu se moze mijenjati "kuciste" ?

Meni ne škripi ništa jer koristim silikonsku navlaku, ali čak i kad ju skinem ne čujem ništa izraženoga. (možda malo ona lijeva kromirana rešatkica ide nutra-van, ali to je cca. pola mm).

Pogledaj za kućište na eBayu ili tako negdje. Neznam, valjda ima.

16 godina
LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

trazila sam kucista ali za neo v nisam nasla...imala sam foliju zaljepljenu na ekranu a prasine odjednom se stvorilo s lijeve strane strane kao u prici, jel moguce da je nesto puklo? ja sam zadnju masku otvorila ali sve je na broju....

0 0 hvala 0
13 godina
pčela kaže...

trazila sam kucista ali za neo v nisam nasla...imala sam foliju zaljepljenu na ekranu a prasine odjednom se stvorilo s lijeve strane strane kao u prici, jel moguce da je nesto puklo? ja sam zadnju masku otvorila ali sve je na broju....

Daj ako možeš poslikaj da vidimo o čemu se točno radi.

12 godina
neaktivan

izmedju ovog srebrnog, znaci kucista i ekrana mi je razmak, nije velik ali prasina se skuplja... ne znam da li je problem u tome sto je folija malo kraca, u trgovini mi ju je prodao, rekao je da je za neo v....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

inace kao da se malo s desne i lijeve strane odvojio od ekrana, nije strasno ali opet.... pokusala sam to uslikati ali ne vidi sebas dobro....

0 0 hvala 0
13 godina
pčela kaže...

inace kao da se malo s desne i lijeve strane odvojio od ekrana, nije strasno ali opet.... pokusala sam to uslikati ali ne vidi sebas dobro....

Neznam...

Otiđi pitati u servis ako ti nije problem. {#}

12 godina
neaktivan

servis? hm... malo tesko... njemacka mi je daleko, a ovdje kod nas posttenog nekog da zna s mobitelima nema.... :-(

0 0 hvala 0
16 godina
pčela kaže...

izmedju ovog srebrnog, znaci kucista i ekrana mi je razmak, nije velik ali prasina se skuplja... ne znam da li je problem u tome sto je folija malo kraca, u trgovini mi ju je prodao, rekao je da je za neo v....

Wox kaže...

Moj neo v je škripao na nekih 70 % strana i to samo dva dana . Već mjesec dana ga mogu koristiti i po noći a da ne probudim ukućane.

Dakle ovako:

Kromirani dio sa strane je obična plastika koja se uvija pod pritiskom. Pri tome dolazi do dvije vrste trenja . Trenje između kromiranog dijela i poklopca ali  i trenje između kromiranog dijela i osnove uređaja ( kućišta recimo ). Prilikom trenja može doći do škripanja .

Na trećoj strani sam opisao kako sam riješio škripanje koje se javljalo radi poklopca . Onda sam shvatio da mi bočna lijeva sredina škripi i kada je poklopac skinut. To sam uspio riješiti na dva naćina i sve je opisano u priloženoj slici.

Simple as that!

[Tutorial] Xperia Neo/NeoV AIO

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 21:38 (Najbrži).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice