Zadatak iz skole

poruka: 4
|
čitano: 1.185
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zadatak iz skole
pitanje

Pozdrav svima

Dobio sam zadatak da napravim seminarske radove iz baza podataka i web designa, znaci jedna baza i jedan site.

Dobili smo mogucnost da ujedinimo ova dva u jedan seminarski, dakle web site sa bazom podataka.

Ali meni nije jasno kako to dvoje povezati (nedavno sam se poceo baviti ovime, nemojte zamjeritiOsmijeh) pa vas molim za pomoc.

Neki jednostavni savjeti i prijedlozi

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zadatak iz skole

pa najjednostavniji primjer povezanosti baze podataka sa webom je recimo Web Shop.

Da bi ti itko mogao pomoci oko tehničkih detalja moras prvo znati što koristis - siguran sam da ste nešto radili u školi ako su vam dali takav zadatak. dal ste radili ASP, PHP...?

Koju bazu ste koristili...

Postoji više načina da se to napravi pa budi malo precizniji - informiraj se prvo kod profesora jer on je taj koji ti treba najviše pomoci...

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Bazu radimo u Accessu.

Sto se tice dizajniranja koristili smo samo HTML i neki jednostavniji JavaScript.

Nadam se da sam malo pojasnio.

Trebam dakle ideju za povezivanje baze podataka za jednim jednostavnim siteom.

Web shop je dobra ideja ali nisam bas siguran kako to da uradim?

Imate li jos nekih ideja koje bi mi mogle pomoci?

Hvala

16 godina
neaktivan

Ja sam imao jednom slican zadatak u pocecima ucenja baza pa sam radio ovo. Napravite bazu podataka vaseg razreda, te web stranicu gdje cete sa linkovima pozivati podatke iz te baze, te ih selektirati recimo po datumu rodenja, po mjestu rodenja, po abecedi imena, po abecedi prezimena, visini itd... Izgleda vrlo jednostavno, ali ako sa tim morate nekome dokazati da razumijete kako funkcioniraju baze i kako baratati bazama na webu onda je ovo odlican primjer. Jednostavan ali dovoljno kompleksan da ujedinjuje sve osnovne elemente izrade i baratanje bazom podataka. Samo onda vam u igru ulazi i server, i malo igranja s sql-om za upravljanje bazama i php skriptama za pozivanje podataka iz baze....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice