Ovako... imam jedan problem, zapravo sam citao po netu da je to zapravo bug u .net frameworku.
Situacija je sljedeca:
normalna asp.net aplikacija, u njoj u main pageu imam dio koji se refresha ajaxom svakih nekoliko sekundi (povlaci podatke iz baze podataka i ispisuje ih na stranicu pomocu innerHTML-a, dakle nikakva atomska fizika).
E sada, prilikom postbacka (u kojem saljem 3 text fielda, odnosno 4 ako uzmemo u obzir konvertiranu textareu) javlja mi ja mi je korumpiran ViewState. Kada ugasim dio sa ajaxom radi mi sve normalno.
Primjecujem da mi je sa ajaxom ViewState OGROMAN, dakle puno veci nego kad saljem iste podatke bez ajaxa. Zasto mi se puni viewstate kada mi ajax ne ispisuje nikakve forme ni elemente?
Da li je itko od vas imao problema sa ovim, ako da kako zaobici problem. Na netu nisam uspio naci rijesenje, samo kazu da je to bug u frameworku ako se stranica refresha jos jednom prije nego se viewstate ucita do kraja. Pokusao sam izbjeci validaciju i enkripciju viewstatea (nije uspilo hvala bogu jer je to ogroman sigurnosni propust).
napominjem da ne koristim .net ajax kontrole vec sam pisao rucno javu, kod radi, provjereno na n drugih sajtova.
Ajd decki i curke (ako i takvih ima) pomagajte!