Učeje Php-a Pomoć

poruka: 7
|
čitano: 1.715
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Učenje Php-a Pomoć

Molim svi koji znaju na koji način bih krenuo učiti php..I sta je potrebno da bih napravio neku stranicu u php-u i kako povezati bazu podataka.Hvala.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 3:27 (bugonlineboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Učenje Php-a Pomoć
bugonlineboy kaže...

Molim svi koji znaju na koji način bih krenuo učiti php..I sta je potrebno da bih napravio neku stranicu u php-u i kako povezati bazu podataka.Hvala.{#}

Pocni odavdje.

Jedino radi lakoce instalacije umjesto njihove kombinacije odvojenog instaliranja apache-a i mySQL-a preporucujem XAMP

13 godina
neaktivan
Gledaj ovako da skratims voju priču zanima me savijet kako i šta da krenem učiti da bih napravio nekakvu svoju internet stranicu...
16 godina
neaktivan

da citiram komad stranice koju sam ti linkao

What You Should Already Know

Before you continue you should have a basic understanding of the following:

• HTML/XHTML
  • JavaScript

Dakle trebaš znati HTML, preporučujem CSS, javascript dobro dodje, i PHP.

A ako hoćeš "nekakvu" statičnu stranicu dovoljno ti je znati HTML

13 godina
neaktivan
Shvatio sam tvoju preporuku a samo mi reci kakva je rezlika izmedju cms-a i php-a
16 godina
neaktivan

CMS -> content management system, ili po naski sustav za upravljanje sadržajem.

Daklem, to je aplikacija (u kontekstu u kojem ga ti želiš, to je web aplikacija) koja ima "frontend" za prikazivanje sadržaja (članaka, slika ili štoveć) i backend za dodavanje i održavanje.

A PHP je nešto u čemu bi išao napisati neki CMS.

14 godina
neaktivan

A zašto ga ne napisat u flashu{#}

Php ti je jedan od serverkih jezika (tipa asp, jsp, coldfusion) za razliku od HTML, CSS, JavaScripta, Flasha koji se odvijaju na računalu korisnika, php se odvija i živi na serveru nakojem odvija svoje neke operacije izračune, algoritme, klase, objekte, komunicira sa bazom podataka... te kao rezultat tih svih izračuna i komunikacija šalje korisniku smislenu html stranicu u odnosu na njegove želje i prohtjeve.

php ti je vrsta programskog jezika koji se koristi pri programiranju aplikacija i dinamičkih web stranica.

CMS ti je gotov alat koji ti može olakšat život pri održavanju i uređivanju stranice bez obzira u kojem je programu napisan bio to asp, jsp ili php. CMS ima svoje prednosti i mane prednost mu je da se lako održava i može biti koristan u mnogim situacijama, a mana mu je ta da si do određene granice limitiran njegovim mogučnostima šta on može ili ne može napraviti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice