Trebam pomoć pri izradi news web stranice

poruka: 11
|
čitano: 2.652
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Trebam pomoc pri izradi web stranice

Znaci pokusavam napraviti nekakvu news stranicu, ali nikako ne uspijevam rijesiti par problema.

1. Postoji li nacin da se u javascriptu napravi da kad kliknem na botun ucita kod drugog HTML dokumenta koji se nalazi u istoj mapi kao i

trenutni?Znam jedino nacin da se ucita taj kod ali onda to na stranici izgleda kao prozorcic sa scrollbar-om sa strane,a ja bi htio da se ucita kao da je obican dio stranice.  Pokusao sam prvo sa infinite scrolling ali mi nikako nije poslo za rukom (vjerojatno jer nemam bas toliko znanja u javascriptu, php-u i ostalome) pa sam odlucio na ovaj banalniji nacin rijesiti problem (jednostavno da se ucita novih nekoliko clanaka kad se klikne na botun).

2.Imama probleme sa Google oglasima. Znaći napravio sam acc na Google adsense. Nakon sto mi ej odobren racun odabrao san tip reklame koji zelim i dobio kod koji sam kopirao. Koristio sam neki besplatni webhost cisto da vidim kako to radi i stranica mi je sada vec 5-6 dana u upotrebi ali mi se nikako ne prikazuju reklame. Prvo sam mislio da triba proci odredeni period da Google vidi kakav tip reklama bi objavljivao na mojoj stranici, ali to inace traje dan dva. E i odma da napomenem iskljucio sam adblocker i sve jedno mi ne prikazuje reklame

Evo ovo su trenutno stvari s kojima imam najvise problema pa ako netko zna kako rijesit neka pomogne.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Trebam pomoc pri izradi web stranice
stirko55 kaže...

Znaci pokusavam napraviti nekakvu news stranicu, ali nikako ne uspijevam rijesiti par problema.

1. Postoji li nacin da se u javascriptu napravi da kad kliknem na botun ucita kod drugog HTML dokumenta koji se nalazi u istoj mapi kao i

trenutni?Znam jedino nacin da se ucita taj kod ali onda to na stranici izgleda kao prozorcic sa scrollbar-om sa strane,a ja bi htio da se ucita kao da je obican dio stranice.  Pokusao sam prvo sa infinite scrolling ali mi nikako nije poslo za rukom (vjerojatno jer nemam bas toliko znanja u javascriptu, php-u i ostalome) pa sam odlucio na ovaj banalniji nacin rijesiti problem (jednostavno da se ucita novih nekoliko clanaka kad se klikne na botun).

2.Imama probleme sa Google oglasima. Znaći napravio sam acc na Google adsense. Nakon sto mi ej odobren racun odabrao san tip reklame koji zelim i dobio kod koji sam kopirao. Koristio sam neki besplatni webhost cisto da vidim kako to radi i stranica mi je sada vec 5-6 dana u upotrebi ali mi se nikako ne prikazuju reklame. Prvo sam mislio da triba proci odredeni period da Google vidi kakav tip reklama bi objavljivao na mojoj stranici, ali to inace traje dan dva. E i odma da napomenem iskljucio sam adblocker i sve jedno mi ne prikazuje reklame

Evo ovo su trenutno stvari s kojima imam najvise problema pa ako netko zna kako rijesit neka pomogne.

Nepotrebno si otvorio novu temu, trebao si samo nastaviti u ovoj

1. Opet pitas isto, to se zove lazy loading, endless scrolling, autopager, endless pages,...  ucitava samo ono sta se vidi, dok ovo ostalo sam kad je potrebno. Sta znaci da mozda uopce nece ucitati cijelu stranicu ako je korisnik cijelu ne pregleda. Pokusaj ponovno, imas puno tutorial-a na internetu o tome.

2. Probaj s drugim kodom, i probaj na cistoj stranici znaci gdje nemas nista na njoj samo taj oglas pa pogledaj dali ce ti se tamo ucitat, ovdje se mozda i ucita pravilno ali ga nesto sakrije.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
15 godina

Ovo sta ti pises podrazumjeva da se i ovo sta se ne vidi na pocetku nalazi unutar istog HTML podatka, ali ja tia da se taj dio sta ec se ucitat kad se dode do kraja stranice bude unutar drugog HTML podataka odakle ce se on ucitat u prvi HTML podatak.

Primjera iman a.html i u njemu je prikazano 5 postova i kada se dode do kraja stranice ucita se novih 5 postova iz b.html.

I ne bi trebao otvarati novu tema kad bi vi pratili promjene u staroj

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 22:09 (stirko55).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

Ovo sta ti pises podrazumjeva da se i ovo sta se ne vidi na pocetku nalazi unutar istog HTML podatka, ali ja tia da se taj dio sta ec se ucitat kad se dode do kraja stranice bude unutar drugog HTML podataka odakle ce se on ucitat u prvi HTML podatak.

Primjera iman a.html i u njemu je prikazano 5 postova i kada se dode do kraja stranice ucita se novih 5 postova iz b.html.

<html>
<head>
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.2/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
$("h1").click(function() {
$("#b_html").load("b.html");
});
});
</script>
</head>
<body>
<h1>Ucitaj b.html</h1>
<div id="b_html"></div>
</body>
</html>

Kad korisnik pritisne "Ucitaj b.html" ucitat ce se b.html, imaju na umu da ovo radi samo na serveru tj. da ti nece radit kad testiras lokalno. I ne znam samo koje bi promjene trebali pratiti u staroj temi kad ih nije bilo...

15 godina

Zahvaljujem na pomoci, ali rijesia sam problem na neki drugi nacin. Stavit cu ti ovdje link kad doradim jos neke stvari. Ovo sa Google ads jos nisam ali mislim da mi je problem u webhostu jer nesto kad idem na Google adsense i odaberem da mi je reklama bas za tu stranicu kaze da ne prihvaca taj URL.

0 0 hvala 0
15 godina

Mozda triba jos amlo dorade ali evo link: http://curioasa.hostei.com/Curiosa/Home.html

0 0 hvala 0
15 godina

Opet imam problem. Znaći dodao sam logo kraj naslova i kad otvaram sa svog racunala stranicu logo stoji uz naslov i sve je u redu ,ali kad uploadan na server onda mi logo pobigne red iznad naslova. Nerazumim zatso mi se to desava. Za oba elementa sam postavio float:left.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
stirko55 kaže...

Obrisana je ta stara tema, kad već kažeš da je beskorisna.

Btw - mogao bi u nazivu teme biti konkretniji, a ne je ovako generički nasloviti.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 12:19 (Miro).
15 godina
Miro kaže...
stirko55 kaže...

Obrisana je ta stara tema, kad već kažeš da je beskorisna.

Btw - mogao bi u nazivu teme biti konkretniji, a ne je ovako generički nasloviti.

A bilo je vise stvari oko kojih mi je trebala pomoc pa nisam tio duzit naslov teme

15 godina

Kako namistit koji dio stranice da ti se prikazuje kao preview kad stavis link naprimjer na Facebook?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

<htmlxmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#">

<metaproperty="og:image"content="slika"/>

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice