Zanima me koje metode koriste firme koje Vam garantiraju prvo mjesto na guglu (ili visoki plasman). Kako to iko moze garantirati, vidim da su neke firme kao gugl partneri hm znaci li to da se tu vuku neke veze ili sta ? Moglu li ja kao aninimac doci do tih metoda na jeftiniji nacin nego da takvim firmama placam velike svote. Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
uglavnom koriste metode obmanjivanja i manipuliranja klijenta
pa nije niko blesav da nevidi na kojem mjestu gugl izlistava stranicu
Google partner ne znaci da imaju veze ili da "vuku" konce - imas ovdje puno vise o tome pa procitaj - https://www.google.ie/partners/
"Google Partners is Google's program for advertising agencies, digital marketing professionals, and other online consultants. By joining Partners, you can access special events and trainings, industry research, Google AdWords product updates, and free certification exams and study materials."
Drugo, svaka firma koja obeca/garantira prvo mijesto u bilo kojem roku je krajnje neozbiljna firma jer to nikako ne mozes ispuniti (mozes kratkorocno i na odredjeni period).
SEO je kroz zadnjih par godina postao kompleksan i nije vise dovoljno koristiti jednu tehniku, najcesce pravljenje linkova. Google ima/koristi preko 100 signala za rankiranje odredjene stranice za odredjenu kljucnu rijec, ti, kao vlasnik stranice trebas "ispuniti" sto vise kriterija. U kratko, jednako je bitan off-site koliko i on-site.
"Moglu li ja kao aninimac doci do tih metoda na jeftiniji nacin nego da takvim firmama placam velike svote?"
To pitanje je jako diskutabilno: ) Moj odgovor je DA - mozes doci do tih metoda, ali, ako nemas znanje i iskusva sa SEO-om mozes si samo nastetiti. Cesto kada pricam sa prijateljima oni kazu da to moze svako raditi, jer svako moze/zna napraviti link - ja im cesto kazem da svako moze sipati gorivo i voziti auto, a popraviti ga, to je sasvim druga prica.
Vjerovatno si cuo za moz.com, ako nisi, ovdje imas jako puno clanaka i videa koji bi ti mogli pomoci.
Je li neko koristio usluge Darka Mikića za SEO? evo link
Je li neko koristio usluge Darka Mikića za SEO? evo link
Da me se ne shvati pogresno, nisam cuo za njih pa ne mogu reci nist osim osobnog misljenja.
Ja radim SEO vise od 4 godine (ovo samo spominjem da se znaju moje akreditacije).
Nakon petominutne analize njihovog site-a osobno mogu reci da ih ne bi preporucio nikome. Vjerujem da koriste "tehnike" koje trenutno funkcioniraju na SR i HR trzistu ali ako Google ikada pocne obracati paznju (kao sto to radi sa stranicama u EU i US, veci gradovi, drzave, jaca konkurencije...) mogu garantirati da ce jako veliki broj stranica (u HR i SR) biti penalizirani.
Ne zelim nikoga uvrijediti, te se ispricavam ako jesam, ali ja nikako ne bi preporucio suradnju.