Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 642.364
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
david7 kaže...

... Mi u Petoj imamo IE9, Chrome, Operu i Firefox, a svatko koristi šta on hoće..

Blago vama :)

ja na poslu imam samo IE i neke bijesne web filtere , pola interneta su nam zablindirali , ništa se ne može istalirat , čak ni skinut sliku.

ali to nije najgore ... išli su čak do te mjere da na desktopu ne radi desni klik miša {#} , a u start meniju imam samo shutdown {#} 

Edit: ne mogu skinut Print Screen na ovom kompu pa sam ti slikao mobitelom {#}

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 15:03 (Noxer).
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

Petica se ne okreće zato što IE8 ne podržava CSS3 tranzicije (ili ja ne znam za to?), a vezano za preklapanje, meni se ništa ne preklapa, ali ne izgleda kako treba, stoga hvala za kritiku, ispravit ću to.

A što se tiče škola, nije istina da sve imaju starije verzije IE-a {#} .. Mi u Petoj imamo IE9, Chrome, Operu i Firefox, a svatko koristi šta on hoće....

Google chrome - Content mijenja širinu samo kada se 5 okreće, al to jedva da se i primjeti

Internet Explorer 9 - 5 se uopšte ne okreće i jako dugo učitava pozadinsku sliku

Internet explorer 8 - Pogledaj dodanu sliku

Opera 12 - Radi sve fino, 5 se okreće content ne mijenja širinu, vrlo brzo učitava stranicu te i pozadinu slike

Internet Explorer 8 Internet Explorer 8
I'm changing and changing and with more time passing I'll be changing more. I'm not dissapointed anymore, just silent. Not unthinking, but reckless. Not unemotional, but emotional.'
13 godina
neaktivan
Aliser kaže...
Internet explorer 8 - Pogledaj dodanu sliku

isti problem kao i na mojoj slici , samo što ti imaš veću rezoluciju monitora pa je logo sa strane

na mojoj slici je reza 1024x768

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
14 godina
neaktivan
Rezolucija na mom računaru je 1280x1024, pokušao bi ja i na laptopu (1280x800) ali je 9 na njemu.

I ja isto kao Web Dizajner znam da je vrlo teško prilagoditi stranicu IE8 a bome nije lako više ni za IE9 napraviti jer dosta stvari jednostavno ne funkcioniše.
I'm changing and changing and with more time passing I'll be changing more. I'm not dissapointed anymore, just silent. Not unthinking, but reckless. Not unemotional, but emotional.'
14 godina
neaktivan

probaj to šta ti puca staviti u zaseban div kojem ćeš dat neku visinu i širinu preko koje on neće ić (to preko CSS-a definiraš). Tada ti više neće dolazit do pucanja jer će se ostalo poravnat po njemu, taj isti div ili to šta puca možeš probat apsolutno pozicionirat. Time ga mićeš "iz toka stranice" (ne baš al ajmo reć zdravo seljaćki) i on ti više nema utjecaj na ostale elemente jer je u nivou iznad njih.

Što se tiće CSS3 jedino crome i mozzila podržavaju sva CSS3 ponašanja dok ostali browseri ajmo reć 90% bitne stvari su u svima podržane samo postoje razlike od browsera do browsera i od verzije do verzije browsera. Ako oćeš provjerit sva CSS3 poanašanja testiraj u cromu ili Mozzili dal sve šljaka, a ostalim browserima ili zadaj posebni CSS kod ili optimiziraj CSS tako da i u njima izgledaq kak si zamislio. 

Također lakše malo sa tom slikom to se može i pametnije napravit nema potrebe tolko veliku sliku učitavat. Napravi patern i sam ga pestaj di ti treba i kako ti treba. brže bu se loadala stranica i tražilice će te odmah više volit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 3:07 (NoorMomento).
14 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Hvala... A što se tiče pozadine, tu pattern ne pomaže jer je to slika, a ne nešto što se ponavlja tako da to moram srediti...

Edit

Može netko sada provjeriti puca li logo u IE8?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 16:08 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

Hvala... A što se tiče pozadine, tu pattern ne pomaže jer je to slika, a ne nešto što se ponavlja tako da to moram srediti...

Edit

Ne puca više ali se 5 ne okreće, mada ja mislim da je to do browsera.

14 godina

Da, IE8 ne podržava CSS tranzicije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

Edit

onda neka tu sliku prepravi u patern i problem riješen što se tiće pozadine.

14 godina

Slika je konstanta u ovoj priči, to je izazvalo pozitivne reakcije. Kako da je pretvorim u pattern?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

prvo se odlućiš koliki patern treba bit velićine širina u ovom slučaju nebi trebala bit upitna svar je visine.

dakle ona mrežasta crna šuma il šta to već je cropa se taj dio i od njega napravi patern pomoću photoshopa, ili bar neke se samo ta crna šuma uveze kao pozadinska slika koja se neponavlja i fiksna je za desnu stranu. To će puno bolje izgledat. Ostalo od pozadine se da preko CSS-a riješit tako da nema potrebe taj dio dirat.

15 godina
neaktivan

Da li bi mi netko mogao pomoći sa par savjeta i linkova kako da na stranicu ubacim Slideshow galeriju i Kontakt formu na hrvatskom recimo... Što se tiće galerije, malo sam googlao, ali je za moje poznavanje to sve prekomplicirano, i jednostavno nemogu to implemetirati, a što se tiče kontakt forme našao sam nekoliko gotovih koje se onak samo uklope, ali nema ih na Hrvatskom :( Eto ako netko ima volje da mi se javi na PP, bio bih zahvalan.

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
13 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Da li bi mi netko mogao pomoći sa par savjeta i linkova kako da na stranicu ubacim Slideshow galeriju i Kontakt formu na hrvatskom recimo... Što se tiće galerije, malo sam googlao, ali je za moje poznavanje to sve prekomplicirano, i jednostavno nemogu to implemetirati, a što se tiče kontakt forme našao sam nekoliko gotovih koje se onak samo uklope, ali nema ih na Hrvatskom :( Eto ako netko ima volje da mi se javi na PP, bio bih zahvalan.

jel radiš u CMS-u ili čisti html (Dreamweaver)???

Ako radiš u CMS-u npr. Wordpressu , imaš hrpu gotovih plug-inova koje samo trebaš prilagodit stranici , znači napisat CSS za html elemente koje plug-in generira.

Ako pišeš kod ručno onda trebaš nekog programera za JavaScript , JQuery , PHP ili što već želiš koristit.

ako nemaš nekog programera a ne znaš sam programirat , Slideshow galeriju možeš napravit i u Flashu

14 godina
neaktivan

Dali netko zna kako i šta je sve potrebno za napraviti stranicu kao što je linkajme.com

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Space Invader kaže...

Dali netko zna kako i šta je sve potrebno za napraviti stranicu kao što je linkajme.com

Da, riješenje se zove wordpress, a više informacija možeš pronaći ovdje.

12 godina
neaktivan

Zanima me kako je moguce napraviti ovakvu vrstu web paymenta. Moze li se isprogramirati samostalno?

http://www.zaslike.com/files/gsa1x9d4mtmc4admx2o.png

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlackHatHacker kaže...

Zanima me kako je moguce napraviti ovakvu vrstu web paymenta. Moze li se isprogramirati samostalno?

To nije moguće napravit preko ćistog HTML koda jer se mora odraditi dio preko serverskog koda (php, asp il nešto treće), određeni protokoli imaju već odrađenu implementaciju sa određenim serverkim kodom no nije nužno da imaju kod za svaki serverski kod. Trebat će se rućno taj dio odraditi ili primjeniti neka gotova riješenja za to i optimizirat ih prema potrebama.

15 godina
odjavljen
BlackHatHacker kaže...

Sve se može Smijeh Bila je slična tema, što se tiče web paymenta, pa koristi tražilicu.

14 godina
neaktivan

Dali ima negdje za skinuti pop-up kao što je na ovoj stranici: KLIK

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Liverpool1892 kaže...

Dali ima negdje za skinuti pop-up kao što je na ovoj stranici: KLIK

Stravično, nebih nikada to stavio na web, ali ako to voliš, izvoli. KLIK! Malo prilagodiš sebi, i to je to.

14 godina
neaktivan

Ja ponaosom mrzim te popupove, a vjerujem da nisam jedini. Ako sam na stranici koja ih ima po defoltu ili zabranim opciju ili ih gasim da ih nisam ni pogledo. Vjerovatno to i većina korisnika radi. Mislim da je piuno bolja opcija da ga staviš u vidno polje korisnika, a ne maltretirat ga raznim popupovima.

14 godina
neaktivan

Naručio sam ovu knjigu: http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTitle/Beginning-Web-Programming-with-HTML-XHTML-and-CSS-2nd-Edition.productCd-0764570781.html

Koju bi mi knjigu preporučili koja se bavi tematikom dizajna, a ne developmenta?

14 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Naručio sam ovu knjigu: http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTitle/Beginning-Web-Programming-with-HTML-XHTML-and-CSS-2nd-Edition.productCd-0764570781.html

Koju bi mi knjigu preporučili koja se bavi tematikom dizajna, a ne developmenta?

To je staro izdanje za (X)HTML i HTML4 ne za i HTML5. Danas je HTML5 polagano standar ili samo što ne zaživi kao standard. Nije da neće klnjiga pomoć samo bi ti više pomogloa HTML5 knjiga jer on donosi neke divne stvari koje u toj knjizi nisu obrađene jer HTML4 nije to podržavao ili nije potojalo kad je on izlazio.

14 godina
neaktivan

I prije nego li naručiš kakvu HTML5 knjigu pogledaj ovo:

http://www.w3schools.com/html/html5_intro.asp

Jako mnogo pomaže, vjeruj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Defa.psd kaže...

Dizajn je puno, puno kompleksnije područje nego web development. Naravno pričamo o dobrom dizajnu. Iskustvo, iskustvo, i mnogo drugih faktora koji na prvu nemaju nikakve veze sa web dizajnom, odnosno dizajnom uopće.

14 godina
neaktivan
alankish kaže...

Dizajn je puno, puno kompleksnije područje nego web development. Naravno pričamo o dobrom dizajnu. Iskustvo, iskustvo, i mnogo drugih faktora koji na prvu nemaju nikakve veze sa web dizajnom, odnosno dizajnom uopće.

To stoji. {#} Problem je što se brkaju lonćići.Web Dizajn nije samo izrada dizajna u recimo Photoshop-u (i sl. alatima), te nakon toga izrada koda web stranica koji je područje web developmenta, pogotovo ako se koristi serverska tehnologija. Već u njega ulazi i SEO (on-page) koji masa ljudi ni nezna napravit ili nikad nije čula za njega prilikom izrde svojih stranica te ga smatra nebitnim za poziciju u tražilicama.

Opet taj isti SEO je i početak internet marketinga i samog marketinga koji se prvolaći od vizualnog identiteta, loga te do samog Dizajna web stranice, a opte i sam SEO se veže na Web Development jer ako nije dobro kod napisan i ako stvari nisu dobro napravljene teško će se stranica pozicionirat na prvo mjesto.

Pod dobar SEO nemislim  na to da ako upišem domenu sajta da je on na prvom mjestu što većina smatra da je obavljen SEO. {#} nažalost ima ljudi koji i tako gledaju na to. Kod web dizajna se provlaći jako puno stvari od same marketinške strane koja se provlaći kroz sami dizajn i tehnologije kako je to napravljeno što direktno i indirektno utječe kolko na marketinšku stranu toliko i na, developersku i dizajnersku stranu priće.

Ima tu jako puno stvari koje se isprepleću i bez kojih se nemože napravit dobra web stranica koja će donosit profit. Neke od tih stvari su vezane za dizajn, neke za marketing, neke za tehnologiju, a neke nemaju ni sa jednom od te tri stvari, ali opet bez njih se nemože napravit kvalitetna stranica jer je sve međusobno isprepleteno i ako se samo jedan temelj izostavi cijela priča ne drži vodu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 0:57 (NoorMomento).
16 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Zašto si naručio knjigu kojoj je zadnja edicija iz 2008???  Osnove jesu osnove, ali ipak ovo nisu ni C# ili Java, pa da možeš mirno uzeti knjigu od prije 6-7 godina.

Postoji mnogo odličnih novih izdanja, trebao si nešto friškije pogledati. Evo ti dvije knjige za neke osnove dizajna(za developere i ljude bez neke posebne crte za dizajn):

The principles of beautiful web design

Web design for developers

A za osnove nešto od ovoga, Build your own website... ili Essential guide... .

15 godina
odjavljen
suludi8 kaže...

Suludi, znam da potajno pratiš sve to, imaš kakav zanimljiv link, a da nije CSS garden, a da se tiče dizajna, usability i UI/UX tema. Cool Hvala

14 godina
neaktivan
suludi8 kaže...

Suludi, znam da potajno pratiš sve to, imaš kakav zanimljiv link, a da nije CSS garden, a da se tiče dizajna, usability i UI/UX tema. Cool Hvala

Linkovi bi bili poželjni {#} Al usibility se opet veže na ciljanu publiku i šta oni očekuju od toga.

15 godina
odjavljen
NoorMomento kaže...

Linkovi bi bili poželjni {#} Al usibility se opet veže na ciljanu publiku i šta oni očekuju od toga.

Usability bi trebao biti cilj kod svakog dobrog dizajna, drugo je ako ciljano tržište, odnosno klijent očekuje i spreman je platiti riješenje, čija je svrha samo postojanaje, odnosno prisutnost, ali takva rasprava već odlazi u drugom smjeru.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice