Php skripta za alarmiranje rođendana ...

poruka: 12
|
čitano: 3.548
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
php skripta za alarmiranje rođendana ...

Zanima me ima li besplatnih skripti sličnog sadržaja, znači code bi trebao dati znak np. 2 tjedna prije rođendana osobe čiji je datum rođenja unešen u bazu ... nešto slično kao na Facebook-u ...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Govoriš generalno tako da ti nitko ne može dati dobar odgovor. Niti ne znamo strukturu baze ni koja je baza itd. Tako dakle da ne možeš dobiti straight odgovor na tvoje pitanje.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dobro, radi se o mysql bazi, a Sajt je za jednu firmu čiji suradnici imaju mogućnost kreiranja kartona(podataka) za svoje klijente, pa bi za unešene klijente trebao alarm koji bi javljao za koliko dana imaju rođendan ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 13:00 (gamecoder).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Php skripta za alarmiranje rođendana ...

Napiši SQL upit koji će ti naći sve one ljude u kojima je datum rođenja zapisan u bazi od današnjeg datuma udaljen manje ili jednako tri dana. I onda to negdje ispišeš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 14:08 (br0wn).
16 godina
neaktivan
br0wn kaže...

Napiši SQL upit koji će ti naći sve one ljude u kojima je datum rođenja zapisan u bazi od današnjeg datuma udaljen manje ili jednako tri dana. I onda to negdje ispišeš.

Dal može nekakav  primjer takvog upita ?  Pitam tek sad, jer sam to odložio na jedno vrijeme ..

16 godina
neaktivan

pozdrav! evo nedavno sam se primio izrade skripte i proradila je.  :)   sad me zanima da li je moguće da se uz javljanje alarma automatski pošalje e-mail ili sms ukoliko klijent ima rođendan danas ?  

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 22:21 (gamecoder).
16 godina
neaktivan
gamecoder kaže...

pozdrav! evo nedavno sam se primio izrade skripte i proradila je.  :)   sad me zanima da li je moguće da se uz javljanje alarma automatski pošalje e-mail ili sms ukoliko klijent ima rođendan danas ?  

http://php.net/manual/en/function.mail.php

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
neaktivan

Sve se može uz malo truda. :) nikad dovoljno klišeja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. Napravi bazu sa imenima i datumom rodjendana

2. Napravi najobicniju skriptu sa SQL querijem koji ce izbaciti sve rezultate ako se rodjendan blizi (npr, na intervalu od 1 sedmice). 

3. Ako postoje rezultati, koristi mail() da te obavjesti. 

Za sql query, pogledaj date() funkcije:  http://www.w3schools.com/sql/sql_dates.asp

wayofcoder.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako da napravim da se mail pošalje samo jednom, znači ak je danas rođendan da se danas(samo jednom) pošalje mail, a ne svaki put kada se stranica refresha ?
Sms, kako poslati ?
17 godina
gamecoder kaže...
Kako da napravim da se mail pošalje samo jednom, znači ak je danas rođendan da se danas(samo jednom) pošalje mail, a ne svaki put kada se stranica refresha ?
Sms, kako poslati ?

Postaviš Cron zadatke.

Zadatak pozivaš 1x na dan npr u 00:01, cron ce pokrenuti tvoju php skriptu, koja će selektovati sve rođene na taj dan i poslati im čestiku..

Cron zadatke postavljaš u cpanelu.

http://www.google.com/search?q=Cron+job+reminder

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 6:56 (Nix).
17 godina
gamecoder kaže...

Sms, kako poslati ?

za SMS moraš imati neki SMS gateway

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice