Zanima me ima li besplatnih skripti sličnog sadržaja, znači code bi trebao dati znak np. 2 tjedna prije rođendana osobe čiji je datum rođenja unešen u bazu ... nešto slično kao na Facebook-u ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Govoriš generalno tako da ti nitko ne može dati dobar odgovor. Niti ne znamo strukturu baze ni koja je baza itd. Tako dakle da ne možeš dobiti straight odgovor na tvoje pitanje.
dobro, radi se o mysql bazi, a Sajt je za jednu firmu čiji suradnici imaju mogućnost kreiranja kartona(podataka) za svoje klijente, pa bi za unešene klijente trebao alarm koji bi javljao za koliko dana imaju rođendan ...
Napiši SQL upit koji će ti naći sve one ljude u kojima je datum rođenja zapisan u bazi od današnjeg datuma udaljen manje ili jednako tri dana. I onda to negdje ispišeš.
Napiši SQL upit koji će ti naći sve one ljude u kojima je datum rođenja zapisan u bazi od današnjeg datuma udaljen manje ili jednako tri dana. I onda to negdje ispišeš.
Dal može nekakav primjer takvog upita ? Pitam tek sad, jer sam to odložio na jedno vrijeme ..
pozdrav! evo nedavno sam se primio izrade skripte i proradila je. :) sad me zanima da li je moguće da se uz javljanje alarma automatski pošalje e-mail ili sms ukoliko klijent ima rođendan danas ?
pozdrav! evo nedavno sam se primio izrade skripte i proradila je. :) sad me zanima da li je moguće da se uz javljanje alarma automatski pošalje e-mail ili sms ukoliko klijent ima rođendan danas ?
Sve se može uz malo truda. :) nikad dovoljno klišeja
1. Napravi bazu sa imenima i datumom rodjendana
2. Napravi najobicniju skriptu sa SQL querijem koji ce izbaciti sve rezultate ako se rodjendan blizi (npr, na intervalu od 1 sedmice).
3. Ako postoje rezultati, koristi mail() da te obavjesti.
Za sql query, pogledaj date() funkcije: http://www.w3schools.com/sql/sql_dates.asp
Sms, kako poslati ?
Sms, kako poslati ?
Postaviš Cron zadatke.
Zadatak pozivaš 1x na dan npr u 00:01, cron ce pokrenuti tvoju php skriptu, koja će selektovati sve rođene na taj dan i poslati im čestiku..
Cron zadatke postavljaš u cpanelu.
Sms, kako poslati ?
za SMS moraš imati neki SMS gateway