Pozdrav svima,
prvo da kažem da sam početnik. I to ogromni. A trebam napraviti nešto u PHPu, što mi osobno izgleda kao sitnica, ali imam par pitanja.
Znači, radim na projetku Raspberry Pi i LED matrice. Odnos RPi i LED matrice se radi preko pythona, i to sam napravio, 4 malena python programa.
Sada, na RPi sam podignuo Apache server koji će imati samo jedan php index. Radi se o tome da mi treba čisto stranica s 4 buttona, koja bi se zvala Uključi Sve LED diode, Isključi sve LED diode, Tekst, Znakovi.
Mislio sam za svaku tipku da pokrene jednu akciju.
Kod koji sam do sada testirao jest:
<html>
<head>
<title> naslov bla bla</title>
</head>
<body>
<?php echo '<p>test</p>'; ?>
<?php echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/upali_sve.py'); ?>
</body>
</html>
Sada, kada se ja spojim na server, on pokrene ovaj echo exec i upali mi sve diode Znači kod je ispravan (imao sam problema s davanjem permissiona ali sam sredio to).
Sada bilo me zanimalo da napravim znači kada se pokrene samo da stoji ovako stranica:
Naslov projekta
Button 1 - Uključi sve LED diode (pretiskom na button da on pokrene <?php echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/upali_sve.py'); ?>
Button 2 - Isključi sve LED diode ((pretiskom na button da on pokrene <?php echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/izgasi_sve.py'); ?>
Button 3 - Tekst (pretiskom na button da on pokrene <?php echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/tekst.py'); ?>)
Button 4 - Znakovi (pretiskom na button da on pokrene <?php echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/znakovi.py'); ?>
Sada, pošto znam da onclick buttoni su javascript, zanimalo me kako je najednostavniji način za ovo napraviti? Pretpostavljam da je nešto najosnovnije, ali nikada nisam radio u PHPu, a za projekt mi samo fali još to (da mogu znači kontrolirati tj. pozivati te 4 skripte preko apache web servera). U ovom kodu što sam napravio mogu sve kontrolirati ako ručno mijenjam tekst tj. naziv skripte koju treba pokrenuti. Ako može neka kratka pomoć.
Mislio sam ovako nekako napraviti:
function UpaliSve()
{
echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/upali_sve.py');
}
function IzgasiSve()
{
echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/izgasi_sve.py') ;
}
function Tekst()
{
echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/tekst.py') ;
}
function Znakovi()
{
echo exec ('sudo python /var/www/max7219/examples/znakovi.py') ;
} $functions = array('UpaliSve',
('IzgasiSve',
('Tekst',
'Znakovi');
foreach ($_POST as $name => $post) {
if (in_array($name, $functions)) {
if (function_exists($functions[$name]))
call_user_func($functions[$name]);
}
}
Nadam se da bi ovako nešto možda moglo raditi, jer je to zadnji dio i nakon toga je cijeli projekt gotov ^^ (s PHP sam se danas prvi put susreo)
EDIT:
U najgorem (ili najboljem) slučaju, pretpostavljam da je lakše napraviti ovako nešto:
Odaberi nešto od navedenog
Uključi sve
Isključi sve
Tekst
Znakovi
i kada se klikne na neku od njih da otvori drugi .php koji inicira exec specifično za ono što smo odabrali, i da u svakoj postoji lista preostalih 3 stvari pa da se mogu prebacivati. Ovo mi se ne sviđa, radije bih probao s buttonima