PHP aplikacija - pomoć

poruka: 2
|
čitano: 1.698
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
PHP aplikacija (tv program) - pomoć

Trebam napraviti web aplikaciju, kao projektni zadatak na faxu, znači ništa komercijalno. Još sam u fazi razmišljanja kako šta napravit, odnosno kod ERA modela, pa mi treba savjet. Koristiti se PHP i javascript (jQuery).

Aplikacija treba biti nešto tipa tvprofil, naravno nešto jednostavnije ali ista je poanta. Imam tipove korisnika (obični, moderator, administrator) od kojih svaki ima određena prava. Bit je da svaki uređuje neke tv programe i emisije i sve se vezuje za određen dan i mjesec. Npr. danas, sutra, 20.5  ...

Nemam predodžbu, odnosno konceptualno sliku kako to točno napraviti. Kako najjednostavnije povezati to, da se za određeni dan u nekom mjesecu veže npr. HRT ili RTL i popis svih emisija na taj dan koje se mogu uređvati? Da li imati posebne tablice s mjesecima i danima u ERA modelu ili se koristi nekakav gotov kalendar ili nešto treće?

Nadam se da shvaćate pitanje.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 14:21 (Maximus).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PHP aplikacija - pomoć

Ok, ovo ću riješiti (valjda) tako što sam našao jquery kalendar, a datum i vrijeme ću zapisivat u bazu putem php kao timestamp.

Koji db engine je bolje da koristim myisam ili innodb? U čemu je konrektna razlika? Koliko sam vidio myisam nema kontrole integriteta baze, tipa 'on delete restrict'. Hoće li mi to bit problem? Može savjet?

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice