Najbolji freeCMS za site

poruka: 2
|
čitano: 1.858
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Najbolji freeCMS za site

Cijenjeni kolege!

Prije nekog vremena sam odlučio porenuti site. Nesto kao portfolio mene i moje bivse drage.

Ona je postala bivsa, ali je zelja i dalje ostala. Sada, problem je u tome sto ona nezna ni beknuti u HTMLu,

a ja sam po jos uvijek nezavrsenoj struci medijski tehnicar. HTML mi ide, ICT također, a i marketing.

Nakon bezobroj ideja, od kojih je jedna cak ukljucivala nezamislivo pisanje koda i povezivanje stranica rucno odlucio sam se za CMsS.

Tu je nastao problem pa molim za savjet.

Dakle, treba mi CMS koji ima najbolju mogucnost izrade vlastitog dizajna,

kontrole reklama (banneri, oglasni prostor) i određivanja mogućnosti za drugog korisnika,

kako mlada dama nebi zbrčala nešto na sajtu.

To znaci da ona niti ne moze objaviti novi blogpost, sliku ili tekst.

Any ideas, helpers?

7 Joomla
2 Drupal
13 Wordpress
4 any other
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Najbolji freeCMS za site
BohemianArtist kaže...

Cijenjeni kolege!

Prije nekog vremena sam odlučio porenuti site. Nesto kao portfolio mene i moje bivse drage.

Ona je postala bivsa, ali je zelja i dalje ostala. Sada, problem je u tome sto ona nezna ni beknuti u HTMLu,

a ja sam po jos uvijek nezavrsenoj struci medijski tehnicar. HTML mi ide, ICT također, a i marketing.

Nakon bezobroj ideja, od kojih je jedna cak ukljucivala nezamislivo pisanje koda i povezivanje stranica rucno odlucio sam se za CMsS.

Tu je nastao problem pa molim za savjet.

Dakle, treba mi CMS koji ima najbolju mogucnost izrade vlastitog dizajna,

kontrole reklama (banneri, oglasni prostor) i određivanja mogućnosti za drugog korisnika,

kako mlada dama nebi zbrčala nešto na sajtu.

To znaci da ona niti ne moze objaviti novi blogpost, sliku ili tekst.

Any ideas, helpers?

1. puno naučiti o marketingu

2. puno naučiti o CMS-u

zašto?

CMS ne daje mogućnost oglašavanja već za to treba ad server, tj. server koji servira oglase. to se može riješiti na način da neka marketinška agencija radi taj dio za vas ili sami uzmite neki adserver  koj iće to odraditi sa vaše strane.

s druge strane neke agencije će vam dati tagove koje ćete staviti u svoj server (i time pozivati oglas), a neki će vam dati kreativu (oglas, banner) koji će biti postavljen direktno u vaš sustav.

razlike su u načinu na koji marketinška agencija prati prikaze/klikove/konverzija/...

i da, marketinška agencija je ta koja će vam dati klijente, jer sigurno niti jedna velika tvrtka ne radi direktno s aportalim (BUG može posvjedoćiti).

kvaliteta CMS-a može samo značiti da će biti lakše ili teže neke stvari prilagiditi vašim potrebama, ali to ne utječe na oglašavanje.

izrada dobrog dizajna ne ovisi o CMSu jer to rade kreativci koji sve slože u photoshopu i daju vam izrezane slikice (psd + png), a programeri onda slažu template za određeni CMS (joomla, drupal, wordpress,...).

svakako koristite Google analytics i prijavite se u Google Ad planner da bi media planeri u agencijama imali osječaj koliko posjeta imate, koliko UV imate i sl.....

za sva pitanja, samo pišite...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice