Kojim putem krenuti

poruka: 8
|
čitano: 3.147
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kojim putem krenuti

Pozdrav,naime imam u planu upisati tecajeve gdje se uci web dizajn.Posto sam manje vise amater u ovom,do sad sam radio sa oko 30-ak wordpress stranica osnove postavke tipa permalinks itd znam postaviti sto je u sustini cista osnova.Ali sad bih korak dalje a to je ucenje pisanje phpa.Najvise me na to natjerao jedan lik vjerovali ili ne zaradio je 11,000,000 kuna temu prodaje po 50$ ( regular licenca ) a full dev sajt je 2600$.Zanima me koliko su sanse za zaraditi novac pogotovo danas gdje je google krcat sajtovima koji se bave izradom web stranica u cmsu joomla ili wp.Takoder netko iskusan ako bih mogao reci sto tocno sve trebam znati da bih bio obrazovan kreirati vlastiti sajt.

Kako vidim po internetu tecajevi ukljucuju sljedece:

-html

-css

-adobe fireworks

-adobe flash

-adobe dreamweaver

-wordpress 

i naravno seo paket 

Stvarno mi je bitna informacija koliko je svjetla buducnost u web dizajnu,posto manje vise danas svi koriste gotove predloske i editiraju.

Hvala !

Radi se o sljedecim tecajevima 

Programer Internet aplikacija - PHP i MySQL

Programer Internet aplikacija – C# i ASP.NET 4.0

Web dizajner

Neki trenutni znalci navedenog kazu da je najbolja opcija web dizajner + c# o asp.net 4.0 

Trebao bih tocan odgovor sta je zapravo po vama korisnije ( obavezno od iskusnih clanova ) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 12:14 (dejoak47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kojim putem krenuti

Dva prva su o programiranju, a samo je zadnji o dizajnu, ako hoćeš dizajn izbor je logičan. Ako želiš pored dizajna da i programiraš, onda moraš učiti i logiku programiranja, a da li ASP.NET ili PHP to moraš sam odlučiti. Moj ti je savjet da se odlučiš za dizajn ili programiranje, te da u tome postaneš dobar.

12 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Dva prva su o programiranju, a samo je zadnji o dizajnu, ako hoćeš dizajn izbor je logičan. Ako želiš pored dizajna da i programiraš, onda moraš učiti i logiku programiranja, a da li ASP.NET ili PHP to moraš sam odlučiti. Moj ti je savjet da se odlučiš za dizajn ili programiranje, te da u tome postaneš dobar.

Hvala na odgovoru,da znam da je programiranje ali upravo sam citao po netu da je programiranje daleko kvalitetnije od dizajnera i citiram jednu recenicu

Jeste li znali?

Programer i programer internet aplikacija zauzimaju apsolutno 1. mjesto najtraženijih zanimanja u kategoriji 'Računarstvo i internet' u proteklih sedam godina. 
Izvor: MojPosao.net

Iako vjerujem da cu se ipak odluciti samo za dizajn,ponajvise jer tecajevi nisu uopce jeftini da mogu pohadati obadva.Ali jos cu pricekati da vidim sta ljudi kazu dizajner ili programer pogotovo php :)

13 godina
neaktivan
dejoak47 kaže...
Iako vjerujem da cu se ipak odluciti samo za dizajn,ponajvise jer tecajevi nisu uopce jeftini da mogu pohadati obadva.Ali jos cu pricekati da vidim sta ljudi kazu dizajner ili programer pogotovo php :)

Vidi, odaberi ono što te više zanima, ako imaš smisla za dizajn i ako te to stvarno zanima idi sa njim, a ako si više tehnički tip onda idi na programiranje. Pusti ljude i šta kažu, ne mogu ja, ni bilo ko, tebi reći šta da radiš, moraš sam odlučiti. A što se tečajeva tiče, nećeš tu pokupiti neku pamet, šta god da odabereš čeka te puno rada, vježbe, čitanja...

12 godina
neaktivan

Istina da nitko ne moze reci,ali meni je u interesu sto ima svjetliju buducnost svakako je oboje zanimljivo i naravno da ce biti ucenja nakon tecaja ali mora se od nekud krenuti {#}

13 godina
neaktivan
dejoak47 kaže...

Istina da nitko ne moze reci,ali meni je u interesu sto ima svjetliju buducnost svakako je oboje zanimljivo i naravno da ce biti ucenja nakon tecaja ali mora se od nekud krenuti {#}

Možda je programiranje isplativije, ali mora neko i dizajnirati. :)

Ako nisi za dizajna, jednostavno nisi, moraš imati neku "crtu" u sebi, probaj, vidi, šta tebi odgovara. Ja sad da opet polazim, opet bih odabrao programiranje, možda zato što nemam (nisam otkrio) tu neku smisao za dizajn...

14 godina
Kojim putem krenuti

Kao sto je kolega rekao, definitivno odaberi ono sto te zanima i u cemu se vidis za cijeli zivot.

Misljenja sam da se super dizajn ne moze nauciti, odnosno da moras imati barem nekakve predispozicije i talent da bi ikada dosegnuo neku kvalitetu, ali mozda sam u krivu (nisam dizajner).

Sto se motivacije tice, $$ je svakako dobra motivacija da te pogura kad je tesko, ali nemoj da ti bude i glavna, glavna bi ti trebalo biti da volis to sto radis. Jer dzabe ti sto zaradjujes ohoho ako se na poslu svaki dan zivciras i jedva cekas kad ce zavrsiti, i tako par desetaka godina.

WordPress ❤

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Obično za taj posao, html/css/wordpress može svako naučiti.. znači ima više ljudi koji to zna i vrlo te lako može na poslu neko zamijeniti.. Na kraju to postane kao neki zanat.. A kod dizajna, ako si neki talenat onda si ispred svih, manje se traže ali i malo ih ima.. mislim dizajnere web strnaica i slično.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice