Izrada web stranice + online narudžba + plačanje

poruka: 3
|
čitano: 1.636
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Izrada web stranice + online narudžba + plačanje

Kako naslov kaže : Izrada web stranice + online narudžba + plačanje

O čemu se radi ... imam trgovinu, internet, videonadzor i dosta OK tehnologiju 2 lapropa i neku staru kantu koja može gorit na tom internetu 0-24-365 ako treba ko neki server dok ako je potrebno nekupim neki baš pravi server ...

Problem : PC kasa je u DOS.u ima sve i dosta je dobra jer ima opcijice koje nebi trebala imati kao takva al ništa pretjerano ... i sad takva baza podatak je "statična" znači ako idem na teren prodavati robu jednostavno kopiram sve u taj drugi laptop prije polaska da imam stvarno stanje robe skladišta ... uzmem od svakog artikla koji smatram da mogu proat po 1-2 pa ima složim račun i naknadno pošaljem robu s time da taj račun prekucavam u onaj prvi laptop isti dan tako da nemam problema sa financijskom i slično ... znači kad ide roba ide i račin ... iz drugog laptopa samo izbrišem / katiram bazu ili jednostavno izbrišem cijeli program ( ima par MB stane skoro na disketu sa cijelom bazom ) ... problem je u tome što dosta često pogriješim odnosno stranaka me pita za neki artikl koji ja nisam ponjeo pa onda izgubim taj artik u narudžbi ... jer idem ponovo na taj teren nakon 2 tjedna najranije ... ovisi o mojim naručiteljima kad se skupe 3 polako planiram odlazak na taj teren ...

E sad ja imam artikala more ... minimalno imam 3 različita odjela u dučanu što se zna povečati na 5 i više ... 2 stalna odjela imaju preko 5,000 artikala dok ovaj 3 stalni mi je novi pa se i on povečava ... ovisno o sezoni dobivam još 2 odjela ... pa bi ja nešto odradio ... da se pokrene malo online ... ipak je to več sad u modi ... a radim u dostavnoj službi pa bi razvio neki biznis između te dvije djelatnosti ...

Trebam : Web stranicu na kojoj se bazira stanje mog skladišta i stanje stalnih odjela po artiklima ( administraciju bi ja radio, dodavao brisao izmjenjivao artikle slike i ostalo ), uz to bi trebao da se može klikat broj komada kako bi se samostalno izrađivala narudžba sa stvarnim cijenama koje sam ja zadao ( ako može i pozicija sa stanjem u skladištu to bi bio "vrh" ) e ako se na to može povezati i "internet bankarstvo" tj. plačanje putem interneta spreman sam izdvojiti i neku dobru cifricu. Znači da npr. dobijem kad se logiram na stranicu u nekom dijelu PP ili mail ili nešto da mi je stigla narudžba kako bi mogao kontaktirati naručitelja to bi mi olakšalo posao i vrlo vjerovatno povečalo promet.

Što se tiče dizajna nije mi bitno ... nije bitna niti tema pozadine ... bitno da to u globalu šljaka i da se ja malo igram ...

Ajmo sad sa iskustvom web dizajneri ... pomozite ... primam i praktikante ( oni koji recimo idu na fakultet ili školovanje pošto sam mlad da omogučimo daljnju buduču suradnju ) ... odma vam kažem da nisam "zlatna koka" i ne planiram neke visokobuđetne projekte kao niti komplicirane ( nadam se da ovo nije komplicirano ) ... pa eto ako se nađe neko kom bi ovo mogla biti zezancija, zabava, igra, stjecanje iskustva ili jednostavno oče i može pomoć za neku manju pinku nek se javi na skype : smijalica99@hotmail.com kad vidim aceptam ... pa samo napišite Web stranica da znam o čemu je riječ ...

Možete mi pokušat objasnit kako da to samostalno odradim sa nekim kvalitetnim linkom, savjetom al ja sam se dosta potrudio i nisam shvatio ništa koristo ... odnosno nije mi jasan sam početak tipa "hosting" ( probo sam par free al su ograničeni i nepouzdani sa jako malim mogučnostima ) dok sam ostalo prokljuvio kolko sam shvatio i imao mogučnosti vidjeti sukladno sa mojim vremenom ...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Izrada web stranice + online narudžba + plačan

Ovako cijene web shopova sa jednostavnijm fukncionalnostima 5000 - 10000 kn bez PDV-a, sve ovisi od osobe do osobe šta nude u paketima i po kojoj cijeni,  Al većina i srednje kompleksnih web shopova se da napraviti do 10 000kn. Ako treba neko kompleksnije riješenje onda cijena raste. Također nije problem ako Vam treba radi pravdanja troškova to obaviti preko ugovora o autorskim pravima ili ugovora o djelu.

Broj artikala i kako se oni djele tj. organizacija same trgovine nije problem to se sve da fino napraviti, sustav sve sam vodi od stanja na skladištu do direknog plačanja, dakle na Vama je samo isporuka robe kupcu. Što se tiće plačanja preko interneta ima tu par opcija trebalo bi vidjet koja je Vama najzgodnija. No pošto je to trgovina trebalo bi vidjeti o kakvim se artiklima (proizvodima) radi i kako bi ih bilo najzgodnije prikazivati potencijalnim kupcima.

Dali Vam treba specijalna tražilica kojom kupac može detaljno pronaći samo njemu interesantne proizvode, dali tgrebaju biti ugrađeni napradni prikazi artikala poput raznih vrsta slidera i slideshow-ova, omogučiti akcija za proizvode koje vrijede u samo određenom vremenskom periodu (recimo tjedan dana) i za samo određeni broj kupca (recimo prvih 10 kupaca), dali je potrebna implementacija ili integracija sa socijalnim mrežama poput facebook-a, dali prilikom prikaztivanja detalja o proizvodu treba prikazati i kakav video sa kratkim opisom artikla, neke dodatne informacije omogućiti za downlowd, itd. Dali Vam treba specijalna tražilica kojom kupac može detaljno pronaći samo njemu interesantne proizvode, dali tgrebaju biti ugrađeni napradni prikazi artikala poput raznih vrsta slidera i slideshow-ova.

Ja osobno ne naplačujem prilikom izrade web stranice on-page SEO (Search Engine Optimization) tj. određene dijelove optimizacije za tražilice jer smatram da bi to trebala biti dobra praksa prilikom izrade samih web stranica, a pošto su ti određeni aspekti optimizacije besplatni smatram da ih nebi trebalo naplačivati ni samom klijentu. Valjalo bi napomenurti da su tražilice i socijalne mreže ti koji uglavnom ostvaruju najveći priljev gostiju što stalnih, a što novih gostiju. Ujedno time Vam je i napravljen jedn oblik internet marketinga za koji bi poslje vjerovatno trebali izdvojiti barem nekoliko tisuća kuna, Vaša web stranica ima mogučnost da sama pronalazi nove klijente i kupce za koje niste ni znali da postoje. Također bi trebali i detaljnije porazgovarat i o internet marketingu.

Što se tiće hostininga tu ćete morati izdvojiti godišnje određenu svotu što od samog hostinga do SSL (mislim da mu je cijena oko 30$ godišnje) certifaka bez kojeg nije moguće raditi poslovanje putem interneta. Osim što vam taj certifikat omogučuje sigurnije poslovanje tj. kodirani su podaci vašeg pšoslovanja donosi i određene prednosti pri poziciji u tražilicama. 

Ukoliko imate kavih pitanja možete slobodno pitati putem PM ili možemo nastaviti komunikaciju putem skypa ako niste iz zagreba.

14 godina
neaktivan
Re: Izrada web stranice + online narudžba + plačan

Odgoviorio sam Vam na PM

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice