Kako naslov kaže : Izrada web stranice + online narudžba + plačanje
O čemu se radi ... imam trgovinu, internet, videonadzor i dosta OK tehnologiju 2 lapropa i neku staru kantu koja može gorit na tom internetu 0-24-365 ako treba ko neki server dok ako je potrebno nekupim neki baš pravi server ...
Problem : PC kasa je u DOS.u ima sve i dosta je dobra jer ima opcijice koje nebi trebala imati kao takva al ništa pretjerano ... i sad takva baza podatak je "statična" znači ako idem na teren prodavati robu jednostavno kopiram sve u taj drugi laptop prije polaska da imam stvarno stanje robe skladišta ... uzmem od svakog artikla koji smatram da mogu proat po 1-2 pa ima složim račun i naknadno pošaljem robu s time da taj račun prekucavam u onaj prvi laptop isti dan tako da nemam problema sa financijskom i slično ... znači kad ide roba ide i račin ... iz drugog laptopa samo izbrišem / katiram bazu ili jednostavno izbrišem cijeli program ( ima par MB stane skoro na disketu sa cijelom bazom ) ... problem je u tome što dosta često pogriješim odnosno stranaka me pita za neki artikl koji ja nisam ponjeo pa onda izgubim taj artik u narudžbi ... jer idem ponovo na taj teren nakon 2 tjedna najranije ... ovisi o mojim naručiteljima kad se skupe 3 polako planiram odlazak na taj teren ...
E sad ja imam artikala more ... minimalno imam 3 različita odjela u dučanu što se zna povečati na 5 i više ... 2 stalna odjela imaju preko 5,000 artikala dok ovaj 3 stalni mi je novi pa se i on povečava ... ovisno o sezoni dobivam još 2 odjela ... pa bi ja nešto odradio ... da se pokrene malo online ... ipak je to več sad u modi ... a radim u dostavnoj službi pa bi razvio neki biznis između te dvije djelatnosti ...
Trebam : Web stranicu na kojoj se bazira stanje mog skladišta i stanje stalnih odjela po artiklima ( administraciju bi ja radio, dodavao brisao izmjenjivao artikle slike i ostalo ), uz to bi trebao da se može klikat broj komada kako bi se samostalno izrađivala narudžba sa stvarnim cijenama koje sam ja zadao ( ako može i pozicija sa stanjem u skladištu to bi bio "vrh" ) e ako se na to može povezati i "internet bankarstvo" tj. plačanje putem interneta spreman sam izdvojiti i neku dobru cifricu. Znači da npr. dobijem kad se logiram na stranicu u nekom dijelu PP ili mail ili nešto da mi je stigla narudžba kako bi mogao kontaktirati naručitelja to bi mi olakšalo posao i vrlo vjerovatno povečalo promet.
Što se tiče dizajna nije mi bitno ... nije bitna niti tema pozadine ... bitno da to u globalu šljaka i da se ja malo igram ...
Ajmo sad sa iskustvom web dizajneri ... pomozite ... primam i praktikante ( oni koji recimo idu na fakultet ili školovanje pošto sam mlad da omogučimo daljnju buduču suradnju ) ... odma vam kažem da nisam "zlatna koka" i ne planiram neke visokobuđetne projekte kao niti komplicirane ( nadam se da ovo nije komplicirano ) ... pa eto ako se nađe neko kom bi ovo mogla biti zezancija, zabava, igra, stjecanje iskustva ili jednostavno oče i može pomoć za neku manju pinku nek se javi na skype : smijalica99@hotmail.com kad vidim aceptam ... pa samo napišite Web stranica da znam o čemu je riječ ...
Možete mi pokušat objasnit kako da to samostalno odradim sa nekim kvalitetnim linkom, savjetom al ja sam se dosta potrudio i nisam shvatio ništa koristo ... odnosno nije mi jasan sam početak tipa "hosting" ( probo sam par free al su ograničeni i nepouzdani sa jako malim mogučnostima ) dok sam ostalo prokljuvio kolko sam shvatio i imao mogučnosti vidjeti sukladno sa mojim vremenom ...