zanima me dali postoji neki program za izradu stranica slican onome iz iLife paketa tj iWeb (cini mi se da se tak zove)??
IWeb i windowsi
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.158
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dreamweaver i serif webplus x2
Ako si početnik prvo naući HTML i CSS i nemoj ni pomislit uzimat programe kao Front page ili Web buillder ...ja ti iz osobnog iskustva preporučujem Dreamweaver ali nije badava legalan...ako ti je piratska krv downlodaj si Adobe Creative Suite 4 Web Premium
ne zelim uciti html....treba mi to neko pokazati onak postepeno a to nemoze niko (pokusavao sam ja uciti programirati al 0 bodova) neznelim komplicirane stranice vec jednostavne... iWeb je jednostavan
do sada sam radio i u front pageu (jako davno...i ne s piskaranjem koda vec cisto dodavanje teksta i slika), a i radio sam na joomli......tu sam se dosta dobro snasao al jbg pobrisalo mi se sve s kompa i neznam kako opet joomlu instalirati pomocu xammpa (imao sam to u jeddnom vidi-u al nemogu ga nac vise)
ugl volio bi neki jednostavan program nista komplicirano
ne zelim uciti html....treba mi to neko pokazati onak postepeno a to nemoze niko (pokusavao sam ja uciti programirati al 0 bodova) neznelim komplicirane stranice vec jednostavne... iWeb je jednostavan
do sada sam radio i u front pageu (jako davno...i ne s piskaranjem koda vec cisto dodavanje teksta i slika), a i radio sam na joomli......tu sam se dosta dobro snasao al jbg pobrisalo mi se sve s kompa i neznam kako opet joomlu instalirati pomocu xammpa (imao sam to u jeddnom vidi-u al nemogu ga nac vise)
ugl volio bi neki jednostavan program nista komplicirano
tako i kod mene ali ne odustaj...HTML je lagan, Dreamweaver je program za tebe ali on nije besplatan pa ako želiš ilegalno raditi web dobro ga crackuj
HTML mores nauciti za 2-3 sata samo otiđi na W3Schools.com (engleski) ili na Tutorijali.Net i nauči (čovječe imaš 20 godina, a kažeš ne da ti se. Ja sam HTML naučio još u 6. razredu,, stvarno mogao bi se malo potruditi ) Ako naučih HTML onda nauči CSS! Od tih drag 'n' drop programa nemaš ništa samo neke bezvezne statičke stranice... eeee imaš 20 godina a ne da ti se!!!
ako ti se baš ne da radit onda uzmi joomlu.... ah da.... i joomlu da bi savladao treba se malo potruditi a da bi ju ozbiljno uredio opet trebaš bar osnove css-a i html-a....
no to je dobra alternativa
HTML mores nauciti za 2-3 sata samo otiđi na W3Schools.com (engleski) ili na Tutorijali.Net i nauči (čovječe imaš 20 godina, a kažeš ne da ti se. Ja sam HTML naučio još u 6. razredu,, stvarno mogao bi se malo potruditi ) Ako naučih HTML onda nauči CSS! Od tih drag 'n' drop programa nemaš ništa samo neke bezvezne statičke stranice... eeee imaš 20 godina a ne da ti se!!!
mah ucio bi ja al sam covjece pol dana u bolnici...tak da jednostavno izgubim volju za svacime......imao sam zelju upisati tecaj al eto jbg bolest me sredila.....htio sam se ja vratiti joomli znam raditi u njoj bio sam si napravio nekoliko templatea....al je neznam opet instalirati....bilo je u vidi-u kako se instalira al jbg neemogu ga naci vise....znam instalirati xammp al kako dalje gdje da raspakujem joomlu i kako da stvorim bazu( to me najvise muci) znam da se neke baze moraju stvarati i neki admin racun u xamppu....
budem se ja vjerojatno mal vise pozabavio s htmlom....da sam i ja s 6 godina imo komp i ja bi vjerojatno naucio al jbg ja sam tada sam ucio ovak iz knjiga o informatici....a i nisam imo nikoga slicnog sebi da je "zaljubljen"....a tada nije bilo bug foruma :-))
Iskreno, najbolji način je skinuti notepad++ i otić na w3Schools i lagano učiti. NP++ ima fenomenalno i pregledno sučelje, konta skoro sve jezike i s njim nije problem programirati, ako se ipak predomisliš i poželiš učiti malo.
Ako si student, ili znaš nekoga tko je, postoji alternativa plaćanju velikih i skupih paketa programa. Netko je gore spomenio frontpage :D. Ljudi frontpage ne postoji već godinima. Microsoftov pandan dreamweaweru je Microsoft Expression Web 3, koji je sastavni doi Microsoft Expression Studia (pandan Adobe Creative Suiteu). On je rađen nalik Dreamweaweru, jer je Mircosoft uvidio svoje propuste sa Frontpageom i program ima jako puno opcija te ga u zadnje vrijeme smatram odličnim rješenjem.
E sad vratimo se na priču o studentima. Microsoft ima jedan program (ne mislim na software) koji je napravljen da se omogući studentima da postanu budući IT stručnjaci, na način da se nauče raditi u njihovom softwareu na koji dobijaju BESPLATNE LEGALNE licence. Riječ je o Micosoft Dreamsparku (koji je iz nekog razloga trenutno down, vjerovatno zbog upisa nove akademske godine).
Na Dreamspark sajtu imate ponuđen velik broj programa (Visual Basic, Visual studio 2005, 2008, Windows Server, Expression Studio itd) koji možete downloadati besplatno ukoliko imate slijedeće.
1. Windows Live ID (msn)
2. Carnet@AAI podatke (dobili ste ih od faxa)
Kad oboje ukucate i sajt verificira vaš studij sa serverom na vašem fakultetu (obično u par sekundi), možete downloadati besplatno bilo koji od ponuđenih desetak programa.
e ovaj site je perfektan dajte otvorite vi koji se kuzite mal u to neku novu temu s linkvima za ucenje html-a i tome slicno...da narod to vidi....eh da i ima li negdje slican tutorial za programiranje u visual basicu
Ja sam naučio HTML, PHP i sva ostala čudesa iz knjige "Izrada Weba - Abeceda za webmastere" Luke Abrusa u izdanju Buga. Jednostavno je pisana i u njoj je sve što ti treba za početak ;)
Ja sam naučio HTML, PHP i sva ostala čudesa iz knjige "Izrada Weba - Abeceda za webmastere" Luke Abrusa u izdanju Buga. Jednostavno je pisana i u njoj je sve što ti treba za početak ;)
Ovaj link kojeg sam dobio je 10X bolji od itijedne knjihe do sada sam ja pokusavao nesta al ta stranica ima recimo mogucnost da vec ti sam isprobas nesta upisati i onda ti se to odma pokaze sa strane i vidis greske.....a jos k tome nemoram nista platiti :-))