Download swf sa stranice potpuno rađene u flashu

poruka: 8
|
čitano: 2.413
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav kolege

Dobio sam zadatak da pravim web stranicu "identičnu" prethodno urađenom web site-u jedne firme. Naime, studio koji je radio sajt je bankrotirao, nabili dugove i nema im  ni traga ni glasa više, a stranica treba ostati ažurna, tako da su me jučer kontaktirali da im to odradim. Sve su napravili u flashu (dakle web se "pokreće" u flash playeru), tako da otpada mogućnost downloada swf sadržaja standardnim načinom. Imate li ikakve ideje kako odraditi? P.s. Tvrtka želi gotvo identičan sajt, a kako to obično biva, žele ga "sutra"...

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Download swf sa stranice potpuno rađene u flas
Keyb89 kaže...

Pozdrav kolege

Dobio sam zadatak da pravim web stranicu "identičnu" prethodno urađenom web site-u jedne firme. Naime, studio koji je radio sajt je bankrotirao, nabili dugove i nema im  ni traga ni glasa više, a stranica treba ostati ažurna, tako da su me jučer kontaktirali da im to odradim. Sve su napravili u flashu (dakle web se "pokreće" u flash playeru), tako da otpada mogućnost downloada swf sadržaja standardnim načinom. Imate li ikakve ideje kako odraditi? P.s. Tvrtka želi gotvo identičan sajt, a kako to obično biva, žele ga "sutra"...

Kontaktirali su te, i ti nemaš pojma kako to odraditi? {#}

Kakav je to download sajta standardnim načinom?

OK, možda postoji nekakav CMS, koji pokreće taj FLASH site, pa vlasnici sajta imaju podatke za login. Možeš probati sa Orbit Downloaderom ili sa HTTrackom, i onda pokušati dekompajlirati izvršnu .SWF datoteku, koju onda možeš editirati u Flash Builderu, pa nakon izmjene kompajlirati u .SWF i uplodati natrag na server. Uglavnom, jako površno, nelegantno riješenje, govorim ti iz prve ruke. Moj prijedlog zaboravi na to, i napravi site u nekoj od "normalnih" tehnologija, ili radi cijeli site ispočetka u Flashu.

Uglavnom, pukni link, da se točno vidi o čemu se radi. Može i na P.M.

14 godina
neaktivan

da definitivno će ti trebati izvorni kod, a ne swf datoteka jer se zna u flash uvozidi sve i svašta da bi se ubrzalo loadanje stranice (to se najviše odnosi na slike i video). No pošto je stranica rađena u fleshu ziher ima problema oko SEO jer tražilice loše indexsiraju Flash znaju nekiput i krivo indexirat.

15 godina
neaktivan

U pravu si, sve je ovako kako si rekao... Nisam uspio nikako doći do swf datoteke, mislio sam "izvadit" par elemenata što su rađeni u flashu da ne trebam sve sam ispočetka raditi. A što se tiče SEO - nigdje je na tražilicama nema, kao da ne postoji:D

14 godina
neaktivan

swf je izvršna datoteka npr. exe fajl ili kada sliku iz raw formata komprimiraš u jpg il bitmapu. swf je komprimirana datoteka sa nekim svojim podacima, a tebi treba izvorni kod to nije swf datoteka. Što se SEO tiće to mu ti moraš napravit postoje neke skripte za to (Nisam ziher dali tržilice automatski to indexsiraju), a problem kod flasha je što ti je to sve ista adresa pa tržilice neznaju kako to pravilno indexirat, a vjerovatno nisu ni obratili pažnju na to.

17 godina

Otvori Chrome. Klikni na F12 i klikni na Network tab ili Resources (idi na Frames, link stanice, Other - ovo kad se stranica ucita). Otvori stranicu u tom tabu. Vidjeti ces popis swf-ova koji su se ucitali. Desni klik na ime swf-a na tom popisu i onda "Open in new tab". Tamo mozes Ctrl+S za save swf-a. 

Galaxy S2 @ WanamLite 11.5 DXLP9, Abyss Kernel 3.1
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 1:16 (parizer).
Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
protjeran

Ako ih imas vise... evo ti mali trik...

Otvori source code stranice i pronađi fajl ".SWF" , manje vise ti je to neki link i sljedece mozes kao sto je kolega prije imao prijedlo ili mozes jednostavno instalirati jDownloader i kopiras link sourca u program...

On ti jednostavno povuce sve SWF fajlove , mozes testirati na primjeru youtube-a , nakon toga samo odaberes koje ces flasheve skidati. 

Ostatak ti je stisnuti gore play i to je to , fajl je u tvom DL folderu.

Ako zapnes , viči...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ako koristiš Firefox, desni klik-prikaži informacije o stranici, klikni na Multimedija, prikazat će se svi swf-ovi i onda omaš opciju "spremi kao".

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice