Concrete5 ili ModX

poruka: 3
|
čitano: 1.666
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Concrete5 ili ModX

U potrazi sam za CMS-om u koji je nekako više prilagođen ljudima s manje programerskog iskustva.Zapravo ono što tražim je da mogu jednostavno(koliko je to moguće) prebacivati svoj Html/Css dizajn u template za određeni CMS.

Znači nešto što bi se koristilo za manje stranice, gdje mi stvarno Joomle, Drupali nisu potrebni.Malo iscrpnija potraga me dovela da biram između Conrete5 i ModX.Oba su navodno odlična, dobra podrška i što je najvažnije prebacivanje iz Html/Css u template se vrlo jednostavno napravi.

S Concrete5 sam se prije malo igrao, ali čitam da je ovaj ModX pravi raj za ono što meni treba.

Ima li tko kakva iskustva s navedenim CMS-ovima?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Concrete5 ili ModX

Sa Concrete5 nisam nikad radio, ali sam se prije par mjeseci zaposlio u jednoj agenciji kao web admin i imam priliku raditi sa MODx-om i iako prije toga nisam nikada ni čuo za njega (više sam radio sa Wordpress-om i Joomla-om) čini mi se kao proprilično solidan CMS. Po nekom subjektivnom dojmu, brzinom izvođenja je puno bolji od ova navedena dva s kojima sam radio. Ima dobar modularni sustav prosirenja pomocu Moduls-a, snippets-a (dijelovi php koda ili neke php funkcije) i chunks-a (dijelovi html-a koji se često ponavljaju pa ih se može grupirati pod neki naziv i taj naziv ubacivat u template). Iako sve ovo pomalo zna biti i zbunjujuće jer ponekad ne znaš gdje se šta nalazi, opet ti daje ogromne mogućnosti. Čak i ako ne znaš ništa o PHP-u ili si neki početnik (gdje se i ja ubrajam) možeš napraviti odličan site, a proširenja pomoću Modulsa-a ima poprilično iako se po broju proširenja ne može nositi sa Joomlom i Wordpresso-om, kvalitetom ne zaostaje. Instalacija modulsa nije baš jednostavna kao u Wordpress-a gdje samo klikneš Install, ali uz svaki postoje upute kako ga npraviti tako da stvarno nije neka znanstvena fantastika. Vjerujem da sam ti ja sve ovo pomalo nestručno objasnio ali probaj skinuti knjigu (MODx Web Development 2nd Edition) koju sam i ja počeo čitat da se još malo bolje upoznam s modx-om, pa će ti neke stvari biti još jasnije. U svakom slučaju, mislim da ga vrijedi naučit koristiti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Concrete5 ili ModX

Hvala na odgovoru, u međuvremenu sam naišao na CouchCMS, koji je isto fantastičan.Veoma je jednostavno prebacivati Html predloške, bez problema napraviš blog, dodavanje vijesti, itd.

Jedino nema nikakve module(ima snippete), tako da ne postoje gotove galerije, a e-commerce riješenja pogotovo.Ali ako klijent to ne treba, a želi stranicu da može sam dodavati vijesti, slike itd, Couch je odlično riješenje.

Evo upravo dovršavam jednu stranicu u Couchu, a što se tiče ModX-a, imam onu knjigu koju si napisao, iako je sad izašla službena knjiga koja je navodno puno bolja.

Ipak kad dovršim ovu stranicu, mislim da se bacam ma Concrete5, jer mi se veoma dopada ono što sam do sada vidio.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice