...
Cijena izrade WEB stranice?
- poruka: 212
- |
- čitano: 73.759
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
nisam htio biti bezobrazan,reka san da ne znam,ali da bi htio znati nekakav "okvirni" iznos,nešto kao tipa gore,kad je alen spomenuo,da za neki takav rad,treba minimalno 150-250k kn...
komp možeš za 2-3k kn,a i auto valjda,da vozi ,pa prema tome,tako nešto,koja bi minimum cifra neka bila,da se oprobaš u tako nečemu,a da nije 250k kn,i dali je moguce uopce za neki manji budžet??ne znan kako to ispravno formulirati...procjenu nekih min. troškova za start,nekakvu procjenu troškovnika projekta ugrubo...nisan ja ni blizu vašeg ranga,naravno,pa da znan makar pitanje postavit kako treba ...zato pitan vas koji dobro poznajete te stvari...
kupova san komp prije misec dana,doša ode i reka,složite nešto,a nisan ni zna popis komponent(koje ide unutra uopče)i,a kamoli kompatibilnost...sad sam mogu složiti konfu bez greške i znan točno šta bi želio...tako je i s ovim,valjda...
Pitanje postaviš ovako:
1# trebam tu i tu funkcinalnos. Tako za sve što treba biti funkcionalno.
2# trebam automatizirati to i ti. Tako svaku stavku navest
3# Ovako milim generirat zaradu. Također za svaku stavku.
I onda barem okvirno čovjek zna šta treba napravit i koliko bi oprilike to došlo, a ako ne znaš postaviš pitanje. npr. Dali bi ovo mogli napravit? Dali bi ovo mogli automatizirat? Dali ovime mugu generirat neki profi? Što se auta tiće nađi mi taj koji je u voznom stanju i regan za 2000 kn. Kao što sam reko moš klincu iz garže platit 2 glave i lupat glavom o zid kako ništa ne radi. Druga opcija je ustanovit šta ti svarno treba (barem okvirno) i sa kolikim buđetom raspolažeš. Tada ćeš znat šta se može šta se ne može.
Nije ponaosob tebe no takva pitanjam mrzim kolko mi dođe web, komp itd. čak i da kažem okvirnu cijenu za neš bezobrazno jednostavno odmah ljudi očekuju da će im u tu cijenu biti apsolutno sve uključeno. Website nije to samo dizajn i to isprogramirat ima tu puno stvari koje se preklapaju i koje se uzajamono dopunjuju nešto je povezano sa kodom, nešto se vežće na kod, al opet samo ovisi di ćeš i na koji naćin te stvari ukomponirat, dok neke stvari nemaju apsolitno nikave sa kodom. Ukoliko se to ne napraviš niš od zarade.
2-3000 kn ti je uglavnom dizajn neki i neka jednostavnija kompleksnost. Tu je naravno baza i neki serverski kod, al za te novce nemoj čuda očekivat da se i za te novce pristojene stvari napravit sve je stvar kako se dogovoriš sa developerom i koje su tebi i njemu opcije prihvatljive. Vidio sam sajt kad ga pogledaš niš posebno od dizajna i fukcionalnosti, al u automitizaciju procesa i logiku zajedno su utukli 150 000$. Pitaš se zašto jer im je to jeftinije nego da uposle 10 ljudi koji će obavljat taj posao na dnevnoj bazi. Ovako plate jednom i sustav sve radi samostalno bez problema.
Previše banaliziraš i generaliziraš HTML i CSS nisu problem oni su jednostavno no ako nisi nikd programirao sretno sa OOP.
Znaci izrada kompletnog i autmatiziranog shopa je
oko 150 000$?hmm...
To mi je malo previse...
Ima li netko malo povoljniji?;)
oko 150 000$?hmm...
To mi je malo previse...
napisali su da je cjena u kunama
Ma daj covjece ostavi se corava posla i okreni se besplatnim rjesenjima. Da ti spusti cijenu na 1000kn nemoj mu ni to platit. Ovi ljudi kao da su popili pamet cijeloga svijeta da toliko naplacuju.
Ili jednostavno uzmeš opencart i imaš odličan web shop koji je besplatan, tonu tema i ekstenzija (neke besplatne, bolje se plaćaju) itd. Slično kao wordpress. Ili ako želiš custom temu unajmiš developera i voila. Nema potrebe davati stotine tisuća kuna. Mnogo uspješnih web shopova radi na opensource rješenjima ili na rješenjima koja su puno jeftinija nego da ti netko radi custom aplikaciju.
meni je odgovorio čovjek odmah,a nisan ni skužio... Minimalno 50k kuna za "ozbiljnije" projekte,..stoga,hvala,alane,sorry da san nastavio zapitkivati dalje,po meni nekako imaš neke odgovore koji daju naslutiti da imaš najviše znanja nekog,možda griješim,još jednom, hvala
a za ovo gore,naravno,da je bolje nesto sam izvesti,ili dosta jeftinije,ali ako nemaš pojma kako,onda je ipak naci nekog tko to zna dobro,puno bolji izbor,a i jeftiniji u konačnici,jer če sve biti brže i kvalitetnije završeno..sviđa mi se priča o automehaničaru ,ja mislim da realno opisuje stanje stvari... lp :)
ajmo ovako,da sad TI trebaš napraviti tako nešto,forum,open ili vec drugo rješenje,ti postavljaš taj neki model web shopa,da se mogu postavljati vijesti neke i slično,uglavnom da je u tom nešto rangu ka FB,ali bez toliko nekih aplikacija i dodataka,vec nesto regionalnog tipa,da tribamo imat server,hosting,domenu(625kn),trebaš se brinuti o stranicama,ispravljat greške i sve šta ide uz to,ali da se pravi baza podataka neka,kao u FB,pa da se možeš povezati s ljudima i tako,free,druziti,ovako ka ja i ti sada barem,za pocetak..dakle,sad sam ja tebi klijent,i kakvu cu ponudu dobiti,jer ja nemam pojma nista,tako da sve pada na tebe??dakle,nesto s cime bi ti bio zadovoljan...sorry,ako ne postavljam pitanje dobro ili stagod...koliki fond(skromniji) bi po tebi bio dovoljan za neki početak,da se barem recimo tako,testiraju vode,makar propao,nema veze,ali da staviš tako nešto na web i da radiš,da vidiš dali je ideja uspjesna ili ne??ali da je to ipak nesto da liči na nešto,a ne da ja slažem,več netko poput tebe,tko se dobro konta u to,ne neki likovi iz šupe,koje sam čita dosada u prošlim postovima(čast izuzetcima) ...koliki fond bi zahtijevao za takv posal??i koliko bi realno vrijedio takav posal(naravno da svatko drugacije naplacuje i cijeni svoj rad),po tvom mišljenju???
Open source CMS platforma WP, za zajednicu phpBB + custom pluginovi ovisno o tvojim potrebama (web shop, ... ). U to ti je uključen prijedlog dizajna, bez prevelikih dubioza u istom, hosting, inicijalno postavljanje, edukacija, i tu te napuštam. Cijena uz BUG-pv promo kod za tebe, cca 5k + PDV. S time da će ti to biti daleko od facebooka, više kao mali web community kao recimo Netokracija.
...
Kako ti je netko već rekao uzmeš gotova open-source riješenja, i pokušaš sam. U svakom slučaju sretno. Opet s druge strane inchoo stranim klijentima naplaćuje web-shopove bazirane na Magenut, koji je usput isto tako open-source, više nego što bi domaćim klijentima naplatiti in-house riješenje. Pa ti vidi.
oko 150 000$?hmm...
To mi je malo previse...
Nisam reko da webšop dođe toliko, pročitaj bolje. Već da ovisi to sve o funkcionalnosti, dizajnu i tome što ti oš. Ako oš jeftino odi do malg iz graže nek ti npravi za 2 glave, a ti lupaj glavom o zid u ritmu muzike za ples. Za sve trebaš odrediti funkcionalnost, dizajn i ostalo, tako i za webšop on može imati masu funkcionalnosti koje sam korisnil neće ni vidjetm, a tebi će olakšat život i smanjit broj zaposlenika.
Takve stvari nemaš u webšopu od 2 glave kod malog iz garaže.
Vjerujem da tvoj "kod" izgleda kao i tvoj post. Syntax error
Ma imam mali poremečaj koji se zove cyberdisleksija. Nikako da se usaglasim sa prstima šta i kako da pišu te postove.
Ma imam mali poremečaj koji se zove cyberdisleksija. Nikako da se usaglasim sa prstima šta i kako da pišu te postove.
Ne ofense Svejedno, ne bih volio da radimo zajedno na istom branchu ;) Cheerio.
Trebam poznaniku napravit web sajt za firmu. Bit će nešto jednostavno, glavna stranica, djelatnost, o nama, kontakt, eventualno galerija, i tak što me već traži jer nismo detalje još dogovorili. CMS i slično mu ne treba, dakle statični sajt.
Zanima me koliko naplatiti takvu uslugu? Nebi ga htio "oderati", a opet ne pada mi na pamet trošit svoje vrijeme i znanje i ići ispod cijene. Dakle zanima me neka realna cifra...
Trebam poznaniku napravit web sajt za firmu. Bit će nešto jednostavno, glavna stranica, djelatnost, o nama, kontakt, eventualno galerija, i tak što me već traži jer nismo detalje još dogovorili. CMS i slično mu ne treba, dakle statični sajt.
Zanima me koliko naplatiti takvu uslugu? Nebi ga htio "oderati", a opet ne pada mi na pamet trošit svoje vrijeme i znanje i ići ispod cijene. Dakle zanima me neka realna cifra...
Najlakše jest odrediti svoju satnicu i pošteno izračunati sate koje si potrošio na stranicu. Napamet je uvijek li-la, i osjetljivo je, te klijent/poznanik nema ideju zašto to košta toliko. Ovako naplatiš satnicu i svi sretni.
Ma uopće ne znam koliko bi računao sat rada, zato i pitam ovdje kolika bi bila okvirna cijena jer nisam nikom još radio za novac.
Šta ja znam, 2000-3000kn možda?
Za takav statični sajt, da, oko 3k je ok.
OK je, nemoj ispod 3000 ići.
Koliko bi kostao otprilike web shop koji bi bio povezan sa skladistem, nabavom, itd. gdje se odmah nakon sto narudžba bude napravljena javlja skladistu da se proizvodi pakiraju, nabavi da se narucuju novi proizvodi ako kolicina padne ispod određene granice i sl.
Da li postoje neka gotova rjesenja ili bi se takvo sto moralo isprogramirat od nule i koliko bi dugo trajala izrada takvog web shopa?
Koliko bi kostao otprilike web shop koji bi bio povezan sa skladistem, nabavom, itd. gdje se odmah nakon sto narudžba bude napravljena javlja skladistu da se proizvodi pakiraju, nabavi da se narucuju novi proizvodi ako kolicina padne ispod određene granice i sl.
Da li postoje neka gotova rjesenja ili bi se takvo sto moralo isprogramirat od nule i koliko bi dugo trajala izrada takvog web shopa?
Sigurno da postoje vec takve skripte samo ne znam jesu li besplatne. I ako jesu morat ce se nesto vjerojatno optimizirati za tebe posebno. Kolko ce trajat izrada ovisi kako se dogovoris sa onime ko ti izradjuje, i kolko ljudi radi na tome.
~40-50k.
Sta kazete na stranice tipa Shopify za web shop? Koji su plusevi i minusi po vama?
Plusevi po meni:
-http://apps.shopify.com/ecommhub , to je ono sto sam pitao u vezi skladista, nabave, posiljki itd. 100$+/mo
-stranica gotova u par dana
-"milijun" add-onova
-cini se sigurna
-za 200$ mjesecno dobijem sve
Minusi:
-ako ce mi trebat nesto specificno oni mi to nemogu napravit?
Da student...
Svaki rad vrijedi točno onoliko kolko platiš.
Da student...
Svaki rad vrijedi točno onoliko kolko platiš.
Kolko para tolko muzike al sve do jedne granice... I naravno da ce nesto sta ce ti student napravit na crno biti jeftinije nego sto ce ti neka firma napraviti zajedno uracunato s porezom. I isto tako u nekoj firmi moras platiti npr 5 radnika koja ce raditi na tvojem, al ce zato biti gotovo za 1 tjedan, dok ce od 1 covjeka biti gotovo za 1mj al ce biti jeftinije.
Samo pazi s kakvim studentima radiš da se ne bi desilo da su passwordi u bazi u plaintextu, rupe za sql injection i slično.
Za ozbiljne stvari ja bi ipak radije firmu i ugovor nego na crno, možda bude lakše utužiti ako dodje do nereda.
Ma nikakve student/freelance kombinacije, samo timovi dolaze u obzir kod ozbiljnijih projekata tipa web shop i sl.
Da je neki jednostavni one-pager onda može ili bi cak sam to napravio
A nema ni 1/3 opcija koje mu trebaju.
I prije nego što netko pomisli da se grebem za posao, ja sam desktop app dev, ne web developer... Poslovne aplikacije i taj đir.
Mozda bi najjeftinije rjesenje bilo uzeti opencart, siguran je i besplatan.
A nema ni 1/3 opcija koje mu trebaju.
I prije nego što netko pomisli da se grebem za posao, ja sam desktop app dev, ne web developer... Poslovne aplikacije i taj đir.
Da, nedostaje mu dosta opcija koliko vidim. A i netreba mi najjeftinija opcija vec neka ajmo to rec best buy opcija, a to mi se zasad cini ovaj Shopify koji nudi 24/7 support.
A i da ne kazem sta tocno planiram prodavat reci cu samo da planiram radit prodaju po cijeloj EU gdje opce nebih se fokusirao na HR trziste pa mi se kao puno veci problem cine HR zakoni i slaba logisticka podrska