Automatski pozivanje sql skripte

poruka: 3
|
čitano: 774
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kako sam objavio jučer temu pod nazivom "njuskalo.hr pitanje" ljudi su me krivo razumjeli. Ispričavam se vjerojatno na nerazumljivo formuliranom pitanju. Pitanje jest sljedeće: na koji su način developeri njuskalo.hr stranice rijesili da im nakon određenog vremena automatski se neki oglas stavi neaktivnim ili izbrise, ne znam sta bude nekon isteka oglasa jer nisam pravio nikakav oglas. Vjerojatno se neka sql skripta automatski pokrene svakog dana da bi one oglase kojima je isteka rok postavili kako neaktivnim. Da li imate ideju kako bi bilo to najekonomičnije izvesti.?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

polje nazvano date_to  mozda? i onda vise ne vuces oglase koji su presli date_to?

www.prijevodi-online.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Automatski pozivanje sql skripte
thunder44 kaže...
Kako sam objavio jučer temu pod nazivom "njuskalo.hr pitanje" ljudi su me krivo razumjeli. Ispričavam se vjerojatno na nerazumljivo formuliranom pitanju. Pitanje jest sljedeće: na koji su način developeri njuskalo.hr stranice rijesili da im nakon određenog vremena automatski se neki oglas stavi neaktivnim ili izbrise, ne znam sta bude nekon isteka oglasa jer nisam pravio nikakav oglas. Vjerojatno se neka sql skripta automatski pokrene svakog dana da bi one oglase kojima je isteka rok postavili kako neaktivnim. Da li imate ideju kako bi bilo to najekonomičnije izvesti.?

Pa to su osnove. Provjeriš koji je danas datum, provjeriš kad završava oglas i ako je današnji datum > istek oglasa ne prikazuješ ga.

Oglas se postavlja na način da spremiš datum spremanja. Datum isteka je datum spremanja + 30 dana.

Ad astra peronospora
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice