XP Upgrade stao

poruka: 18
|
čitano: 3.312
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
XP Upgrade stao
Iz Win XP SP3 su mi zaslugom nekoliko unuka i njihova facebookinga ''nestala'' 4 USB priključka (2 sprijeda 2 straga). Odlučio sam reinstalirat OS, stavio CD i odabrao Upgrade, zaboravivši napravit backup podataka. Nakon pređene prve 3, na četvrtoj točki (Installing Windows) je zastalo na 34 minuti, a traka koja pokazuje napredovanje (Installing Devices) ispunila se više od polovice. Edukativni naslovi koji prate instalaciju se uredno i dalje mijenjaju, dođu do kraju i opet ponavljaju, a one točke u donjem desnom kutu koje pokazuju da je rad u tijeku - uredno plove, ali ni nakon pola sata, još i dalje stoji na 34 minuti.
Da spasim podatke, pokušao sam botat s CD jer se sjetih da postoji opcija ''To Repair a Win XP...'', ali neće da se bota nego nastavlja instalaciju gdje je stalo, iako je u Biosu postavljeno na CD-ROM. Pokušao sam i F8 Safe Mode ali neće ni to. Nažalost, floppy ne radi još od davno prije (MB je Epox EP-8RDA3+).
Nekoliko puta sam vadio utikač iz mreže, i svaki put nastavlja instalaciju od 39 minute i stane na onih famoznih 34 minute. Na toj minuti uvijek prestane ono standardno svjetlucanje (uz dugme za paljenje). koje pokazuje da kompjutor radi. Molim help.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Upgrade stao

Nema ti spasa za podatke ako su tibili na c: particiji jer si prilikom instalacije vjerovatno formatirao disk c : dakle sve sto je na njemu je otislo u vidu magle .....dakle od repair opcije nista....,a sto se tice zamrzavanja prilikom instalacije provjeri da nije greska s instalaciskim cd-om jer zna cesto gnjaviti.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP Upgrade stao

za početak...ili je greška na Instal CD-u ili ram modulu...provjeri...a provjeri i utor premještanjem rama u drugi...

www.meni.tu.nekaj.smrdi.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 18:18 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: XP Upgrade stao

Dok sam bio u eri u XP-a, i meni se to dogodilo tijekom 3 instalacije. Samo stane na određenoj minuti i neće dalje. Svaki put sam problem riješio nasilnim restartom računala i inatalacija sa nastavila dalje. Ako ne pomogne, jedina opcija je instalacija ispočetka uz format C particije.

15 godina
neaktivan
koliko znam, kad je Upgrade - nema formata ?! Stavio rezervni CD, ista stvar
17 godina
neaktivan
Yellow man kaže...

Nema ti spasa za podatke ako su tibili na c: particiji jer si prilikom instalacije vjerovatno formatirao disk c : dakle sve sto je na njemu je otislo u vidu magle .....dakle od repair opcije nista....,a sto se tice zamrzavanja prilikom instalacije provjeri da nije greska s instalaciskim cd-om jer zna cesto gnjaviti.....

Ako je ubacio cd sa xp i ponudilo mu upgrade sto je on i prihvatio nije ga ni pitalo da formatira bilo sta. U stvari nije ga nista ni pitalo. Podaci su tu 100%

A sto se tice toga sto je zastala inastalacija uradi ovako: Otvori komp i povadi i otkopcaj sve komponente osim procesora, diska na kojem su win i jednog ram modula i naravno cd-sa kojeg instaliras. Udji u bios i iskljuci zvucnu karticu i mreznuako su integrisane. Ako je grafia integrisana nju ostavi. Restartaj racunar i pusi sad da pokusa nastaviti instalaciju. Ako ne uspije skini negdje hirens boot cd i na njemu imas live xp. podigni njega i iskopiraj documents and settings folder na drugu particiju ili disk i onda cista instalacija xp-a. AKo nisi siguran sta sve ovo znaci pozovi nkog ko se razumije prije nego ostanes bez podataka. Za sada su podaci gore 100 %.

15 godina
neaktivan
herrklisch, kako formatirat kad neće da se bota, a floppy ne radi ?
15 godina
neaktivan
logic, hvala, pokušat ću, nisam expert, znam osnove formatiranja i reinstalacije, ali ovakavu ''dežgraciju'' prvi put imam :)
16 godina
neaktivan

Logic-ov savjet je prilično dobar, samo bi nadodao da u BIOS-u postavi CD-ROM kao first & only boot device, dakle disable za sve ostale device-ove.

15 godina
neaktivan
herrklisch kaže...

Logic-ov savjet je prilično dobar, samo bi nadodao da u BIOS-u postavi CD-ROM kao first & only boot device, dakle disable za sve ostale device-ove.

OK, hvala..

17 godina
neaktivan

Zasto only? poslije  mu se nece dici windowsy. stavi da je cd first a hddo second boot device.

16 godina
neaktivan
XP Upgrade stao

Imaš neki linux? (U ovomjesečnom Bugu je recenzija nekoliko distribucija). Ako ne, pitaj nekog da ti sprži, potom ubaci CD i USB stick (ako ti nisu svi portovi nestali), otvori Live CD, prekopiraj podatke, pa restartaj komp, i kada gašenje na linuxu stane (barem stane kod Ubuntua, neznam za ostale distribucije), izvuci cd i umetni instalacijski XP-a. Nastavi resetiranje (Enter), formatiraj disk i ponovno pokreni instalaciju na prazno. Naravno, nakon toga vrati podatke sa sticka :)

Janeway: No Thanks, I've had enough coffee. One more cup and I'll jump to warp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
i542 kaže...

Imaš neki linux? (U ovomjesečnom Bugu je recenzija nekoliko distribucija). Ako ne, pitaj nekog da ti sprži, potom ubaci CD i USB stick (ako ti nisu svi portovi nestali), otvori Live CD, prekopiraj podatke, pa restartaj komp, i kada gašenje na linuxu stane (barem stane kod Ubuntua, neznam za ostale distribucije), izvuci cd i umetni instalacijski XP-a. Nastavi resetiranje (Enter), formatiraj disk i ponovno pokreni instalaciju na prazno. Naravno, nakon toga vrati podatke sa sticka :)

nažalost, sva 4 USB porta su van zoga...

16 godina
neaktivan
pallid kaže...
i542 kaže...

nažalost, sva 4 USB porta su van zoga...

Imaš dva CD pogona, ili neki eSATA eksterni disk? Bolje od toga ne mogu, morat ćeš kopati po unutrašnjosti kako ti je rekao logic.

Janeway: No Thanks, I've had enough coffee. One more cup and I'll jump to warp.
15 godina
neaktivan

jedan je CD pogon (pržilica)...(nije moj komp, od kćerke, unuci ga ne gase već par god :)

bojim se da nisu virusi...neki tip im je održavao, više ga nema, ja nisam u toku, tražim ploču EP-8rDA3+ po webu.. pokušat ću savjet od mahera logitecha :)

17 godina
neaktivan

To sam pretpostavljam ja ;)

15 godina
neaktivan

je, ti si, logic

TEBI I OSTALIMA NA BUG-ON-LINE-FORUMU, ŽELIM UGODNE BLAGDANE I PRAZNIKE

17 godina
neaktivan

Vidi se da obozavam logitech?

Hvala na cestitkama mada su moji praznici u januaru pridruzujem se cestitkama kolegama ovdje na forumu.

Nadam se da cemo se i dalje ovako lijepo raspravljati ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice