Imam problem sa Windows 8.1 Pro.Kada odem u Task Manager on mi pokazuje da je mreža 0% a dolje fino izlista sve procese i servise koje koriste mrežu i upotrebu u mb/s (a gledao sam jedan Youtube video i tamo u procesima je pisalo da Firefox koristi 20 mb/s a gore je bilo 0% mreža).Zanima me dali postoji neko riješenje za to.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovisi gdje gledaš, na što misliš... i zapravo u čemu je problem? :) YT nije izvor relevantnih ili usporedivih informacija.
Znači gledam neki Youtube video u Firefoxu,i sad odem u Task Manager i kažem pokaži sve procese i on pokaže,i onda tamo ima onaj stupac Mreža.I sad ima iznad toga di piše naziv stupca a to je Mreža postotak koliko se koristi.Kad pogledam u procesima firefox koristi oko 20 mb/s a gore nači onaj postotak pokazuje i dalje 0%.Znači problem je to da se to gore ne osvježava a procesi se osvježavaju.
Znači to je čista instalacija.Probo dva puta rušit sustav nije riješilo problem.
svašta... (ajd ga sruši još 7-8 puta..). Prvo pravilo, PC je deterministički stroj, ako jednom da rezultat 2+2=4, to će raditi svaki put dok ne promjeniš parametre.
-pogrešno gledaš, nepotrebno gledaš itd.. (ili daj pict, jer ovo što pišeš je besmisleno .. -> gledaj na grafikonu).
Mreža, medij (diskovi..) svi podaci se mogu keširati (agresivno korištenje RAMa), ubrzava rad.. tako možeš učitati par GB filma i gledati ga bez mrežnog prometa .. npr kao jedan od bezbroj odgovora.
ako baš želiš da ti pod opterećenjem piše 20%, uzmi flomaster i na ekranu napiši... ista korist. :))
Jel može iko pomoć??Jako živcira kad odeš u task manager i piše ti da je mreža 0% i onda si ti misli dali neki program koristi u pozadini internet i da bi se uvjerio moram ić kopat po procesima i gledat za svaki proces posebno.
pogrešno misliš, pogrešno gledaš i nije na nuli .. radi. (pogledaj idući tab.. grafikon, surfaj..)
-kraće, ne diraj, ne gledaj.. koristi PC dok ne sprčkaš.
ili (kad već piše crvenim slovima u slici) LOL ..
zamisli ti da ti piše upravo ono što želiš... i tad je sve OK. :)) joj, vruće za smijat se.. opusti se.
objašnjenje? .. pa kao da se ljutiš što ti auto ne troši 20l dok je ugašen ili u leru.. jasnije?
Znači gledam neki Youtube video u Firefoxu,i sad odem u Task Manager i kažem pokaži sve procese i on pokaže,i onda tamo ima onaj stupac Mreža.I sad ima iznad toga di piše naziv stupca a to je Mreža postotak koliko se koristi.Kad pogledam u procesima firefox koristi oko 20 mb/s a gore nači onaj postotak pokazuje i dalje 0%.Znači problem je to da se to gore ne osvježava a procesi se osvježavaju.
Znači to je čista instalacija.Probo dva puta rušit sustav nije riješilo problem.
Ja ču ti dat jednostavno rješenje, Windows Task Manager lupi nogom u rit i ubuduče jednostavno zaboravi na njega.Bez obzira o čem se radi u praksi, mali i lagani System Explorer je puno bolji i pregledniji alat.Ako neki Windows alat ne radi kak treba, ko ga šljivi pokopaj ga pa izaberi elegantnije rješenje tak se to radi.
Nemam poima zakaj si ti uopče reinstaliral Windowse, ali eto to si radio potpuno bezveze srečom ubuduče više nečeš imat nikakvih problema.
Evo probo one managere što si poslo i nijedan ne pokazuje mrežu kako treba (npr. AnVir Free Task Manager kaže da je mreža turned off).Nači ovo je definitivno neki problem sa Windowsom.
katastrofa.. (i rambox koji preporuča početnicima sysexp..) :)
- pa gledaj brojke, uživaj.. štovećteveseli :))
Ihush lako je tako govorit katastrofa ovo ono kada tebi funkcionira i pretpostavljam da imaš flat internet dok ja imam 25 gb mjesečno tako da mi je vrlo bitno pratiti koje aplikacije koriste internet i kada i u kolikoj mjeri, jer neću da mi žderu internet iza leđa.
Evo riješio sam problem.Problem je bio sa drajverom pošto moj internet se spaja preko USBa i gledao sam na stranici proizvođača modema da podržavamodem Windows 7 i Vistu i XP a ne 8.1.Kad bi spojio modem instalirao bi se neki Remote NDIS Based Internet Sharing Device driver koji nije kompatibilan sa 8.1 pa sam ja instalirao neki Remote NDIS Compatible Device driver i sad radi no taj driver Windows pokazuje kao zastarjeli driver.
Pozdrav!
Znam da je starija tema, ali da nepotrebno ne otvaram novu.
Pojavio mi se problem sa Task Managerom na Win 8.1 x64. Do sad je radio normalno, međutim kad sam ga večeras otvorio pojavio se problem. Normalno se otvori, međutim pod Procesima je sve zablokirano (postoci su smrznuti na onoj razini na kojoj su bili u trenutku otvaranja).
Također, pod Performansama ne rade grafikoni ni ništa. No, ukoliko pod Performansama otvorim dolje ''Otvori nadzor resursa'' unutar njega sve normalno rade (grafikoni prokazuju, CPU, memorija, sve kako bi trebalo).
Računalo je skenirano sa ADW, Hitman Pro i sa MalwareBytes i niti jedan od programa ništa nije pronašao.
Ostale probleme zasad nisam primjetio, računalo normalno radi, nikakve čudne stvari se zasad nisu počele javljati.
nije samo malware moguć problem, možda kvar (npr ram, disk..) ali prvo provjeri sys.
- ubaci install medij (dvd-usb..) ako nemaš medij, skineš ga s MSovih stranica.
- u CMD (kao admin) pokreni sfc /scannow ...
ako ni to ne pronađe problem, treba sumnjati na kvar.. (ili neki util, .. pa i OC).
btw w8-81 je poželjno/logično nadogradit na w10 (ni jednog jedinog razloga protiv, više za).
Hvala na pomoći za ubuduće ukoliko dođe do problema, no ovaj put je jedna sasvim obična, banalna glupost bila u pitanju. Slučajno sam pogledao u opcije i brzina osvježavanja je bila isključena. Zbog toga grafikoni ni ništa nije radilo.
Što se prebacivanja na W10 tiče, razmišljao sam o tome već, a pošto sam uskoro mislio reinstall raditi, mislim da ću tad dati priliku novim Windowsima.