Windows 7 i Ubuntu dualboot deinstalacija

poruka: 4
|
čitano: 2.887
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows 7 i Ubuntu dualboot deinstalacija

Pozdrav,

imam problem jedan i ne znam kako da ga riješim...naime iz znatiželje sam instalirao Ubuntu da vidim kakav je u kombinaciji sa Win 7 i to se sve skupa odvija preko GRUB sučelja u kojem mogu birati hoću pokrenuti Linux, memtest ili Windows 7.

Linux i Windows nisu instalirani na istom ( fizičkom ) disku nego svaki ima svoj HDD. 

Problem je nastao u tome kada sam htio ukloniti Linux...Formatiranje diska je donijelo probleme i boot Windowsa više nije radio, dolazi samo do grub konzole u koji bi trebao nešto utipkati...Ištekavanje harda na kojem je Linux isto nije radilo, a repair Windows Boota preko Win 7 cda isto nije radilo ( nije pronašao grešku )

Vidio sam da ima sličnih tema no ni jedna ne odgovara baš mojoj situaciji te mi nije baš najasnije kako da to maknem

Hvala unaprijed ! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Windows 7 i Ubuntu dualboot deinstalacija
Ivche kaže...

Pozdrav,

imam problem jedan i ne znam kako da ga riješim...naime iz znatiželje sam instalirao Ubuntu da vidim kakav je u kombinaciji sa Win 7 i to se sve skupa odvija preko GRUB sučelja u kojem mogu birati hoću pokrenuti Linux, memtest ili Windows 7.

Linux i Windows nisu instalirani na istom ( fizičkom ) disku nego svaki ima svoj HDD. 

Problem je nastao u tome kada sam htio ukloniti Linux...Formatiranje diska je donijelo probleme i boot Windowsa više nije radio, dolazi samo do grub konzole u koji bi trebao nešto utipkati...Ištekavanje harda na kojem je Linux isto nije radilo, a repair Windows Boota preko Win 7 cda isto nije radilo ( nije pronašao grešku )

Vidio sam da ima sličnih tema no ni jedna ne odgovara baš mojoj situaciji te mi nije baš najasnije kako da to maknem

Hvala unaprijed ! :D

..hm,teško da češ to vratit klasičnim metodama. Naime,iz opisa je očito da Ti je na disku koji si formatirao bio zapis(boot blok) obaju OS-ova. Prije svega,probaj sa Ranish Partition Manager-om vratiti boot-block na standard IPL,na kojem su win7.

PC je smeće!
17 godina

bootaj sa win 7 dvd-a izaberi repair -> comandprompt

i ukucaj naredbu "bootrec /fixmbr" i možda ti još zatreba "bootrec /fixboot"

16 godina
Goran01 kaže...

bootaj sa win 7 dvd-a izaberi repair -> comandprompt

i ukucaj naredbu "bootrec /fixmbr" i možda ti još zatreba "bootrec /fixboot"

it did the magic! :P hvala!

1