Tvrdoglavi laptop odbija suradnju

poruka: 37
|
čitano: 3.403
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav, prije 7 dana sam kupio HP 15-ac115nm laptop i evo do danas se patim da na njega instaliram windows 7 (desetka mi se ne sjeda).Laptop podržava sedmicu(ima oficijalne drivere) ali izbacuje poznatu gresku A required CD/DVD... kod instalacije.Probao sam sve moguće načine koje sam našao na clearnetu.Hp podrška je u qurcu nikakve koristi od njih,veću mi podršku daje moj tovar.Već par puta padam u napast da upotrijebim poznati ruski instrument (na slici) kojeg od milja zovem Ivan Grozni jer ne mogu više psihički podnjet da me yebe komad plastike toliko vrijeme.Pomagajte ljudi dok nije pala mrtva maticna ploca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 22:30 (cookye).

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Tvrdoglavi laptop odbija suradnju

Prije Ivana groznoga,jesi li probao promjeniti Raid u ahci ili obratno?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
15 godina
neaktivan

Imao sam sličan problem. Riješenje je vrlo jednostavno, otišao sam u Boot menu i odabrao da boota s CD/DVD BEZ UEFI-ja. Kada sam odabrao CD/DVD [UEFI], dobio sam upozorenje kao na slici.

8 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Bios je minimalan nema takvih postavki.Na slici su sve važne postavke u biosu.

Marko :D kaže...

Imao sam sličan problem. Riješenje je vrlo jednostavno, otišao sam u Boot menu i odabrao da boota s CD/DVD BEZ UEFI-ja. Kada sam odabrao CD/DVD [UEFI], dobio sam upozorenje kao na slici.

Zaboravio sam napomenuti da laptop nema interni DVD citac.Probao sam preko eksternog DVD citaca i isti problem.

Windows 10 se instalira bez ikakvih problema bilo preko eksternog DVD citaca ili memori stika.

17 godina
Ovo si dobro napravio disable secure boot i enable legacy support, odi jos u sys configuration i set usb 3.0 configuration na auto i to bi trebalo rijesiti problem. Napravi bootabilni windows 7 sa rufusom i kod instalacije svakako ubodi u usb 2.0 port.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina

Ne prepoznaje ti DVD čitač, možda je do zastarjele Sedmice. Probaj sa sticka instalirati, ili posudi drugi čitač od nekoga...probaj i s drugim medijem.

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 4:11 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije sedmica još zastarjela, dok ima ažuriranja dobro je. Tebi sve nešto sedmica kriva. 

17 godina
Ma nije to do medija, nego do postavki u biosu, ni prvi ni zadnji koj se muci s time
15 godina

Ja sam prije godinu kupio laptop i nije imao podršku za win7 vjerovatno i ti imaš isti problem ali eto na tebi je da se odlucis.Bio do nedavno koristio win 10 jogurt verziju i imao sam brdo problema dok nisam kupio orginal.Kao npr što mi se događalo upalim laptop digne win i trebalo mu 1h da proradi tipkovnica i touch pad itd 

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
cookye kaže...
Milka30 kaže...

Bios je minimalan nema takvih postavki.Na slici su sve važne postavke u biosu.

Zaboravio sam napomenuti da laptop nema interni DVD citac.Probao sam preko eksternog DVD citaca i isti problem.

Windows 10 se instalira bez ikakvih problema bilo preko eksternog DVD citaca ili memori stika.

-podesi BIOS ili napravi 'pravi' install medij (koji ima i UEFI boot support). Medij je sporedan, cd-dvd.. koristi QuickBootMenu bit će ti jasnije (medij se prikaže na dva načina, UEFI-legacy boot).

-želja nije dovoljna, potrebno je i znanje + kompatibilnost. (ponekad i noviji BIOS, jer se recimo slučajno OEM zaigra s opcijama, hp, lenovo.. su MS partneri, MS želi juzere na w10).

+ postavi POST delay.. bit će ti lakše.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 9:20 (ihush).
15 godina
neaktivan

Ako za laptop postoje službeni driveri za sedmicu, sedmica je podržana.

17 godina
Nije ti destka sjela, sve mi se cini da ti nece ni sedmica sjesti na novom laptopu.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"A required CD/DVD drive device driver is missing" or "A media driver your computer needs is missing" error message when you install Windows

Cause:
This issue occurs for one of the following reasons:
  • The installation DVD is removed during the setup process.
  • A low-quality DVD was used to create the installation DVD. 
  • The speed at which the installation DVD was burned was too fast. 
  • The DVD drive cannot read the media.
  • The ISO file is corrupted.

Napravi novi bootabilni USB.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 11:45 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Imal slican problem pri instalaciji sa usb-a .... ako ces tako instalirat pazi da ga piknes u 2.0 usb .... znaci ne plavi nego obicni .... pa probaj ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ovo si dobro napravio disable secure boot i enable legacy support, odi jos u sys configuration i set usb 3.0 configuration na auto i to bi trebalo rijesiti problem. Napravi bootabilni windows 7 sa rufusom i kod instalacije svakako ubodi u usb 2.0 port.

Kod mene nema te opcije usb 3.0 configuration.Napravio sam sa rufusom i isti problem.Uvijek sam prikljućivo na 2.0 port.

BlackMoon kaže...

Ne prepoznaje ti DVD čitač, možda je do zastarjele Sedmice. Probaj sa sticka instalirati, ili posudi drugi čitač od nekoga...probaj i s drugim medijem.

Probao sam više različitih iso datoteka i sve je isto.DVD čitać radi na asus eee.

Patrick_cro kaže...
Ma nije to do medija, nego do postavki u biosu, ni prvi ni zadnji koj se muci s time

Kako onda 10tka bez problema se instalira a 7dmica šteka.Opcije u biosu su očajne nemaš nekog prostora za fino namještanje.

dreadmoore kaže...

Ja sam prije godinu kupio laptop i nije imao podršku za win7 vjerovatno i ti imaš isti problem ali eto na tebi je da se odlucis.Bio do nedavno koristio win 10 jogurt verziju i imao sam brdo problema dok nisam kupio orginal.Kao npr što mi se događalo upalim laptop digne win i trebalo mu 1h da proradi tipkovnica i touch pad itd 

W7 je podržan imaju službeni drajveri za nju, sada koristim desetku i nema nikakvih problema, ali mi jednostavno ne sjeda na svim ostalim kompovima imam sedmicu.

ihush kaže...

-podesi BIOS ili napravi 'pravi' install medij (koji ima i UEFI boot support). Medij je sporedan, cd-dvd.. koristi QuickBootMenu bit će ti jasnije (medij se prikaže na dva načina, UEFI-legacy boot).

-želja nije dovoljna, potrebno je i znanje + kompatibilnost. (ponekad i noviji BIOS, jer se recimo slučajno OEM zaigra s opcijama, hp, lenovo.. su MS partneri, MS želi juzere na w10).

+ postavi POST delay.. bit će ti lakše.

Desetka se instalira normalno bez ikakvih problema a sedmica pravi probleme.Znači znamo ko je krivac hp, od njih više neću kupiti ni žvaku.

Sint1 kaže...
Nije ti destka sjela, sve mi se cini da ti nece ni sedmica sjesti na novom laptopu.

Sedmicu koristim već 6 godima i ona mi je za sada odlićna, desetka je neke jednostavne stvari bezpotrebno zakomplicirala i to mi smeta.

"A required CD/DVD drive device driver is missing" or "A media driver your computer needs is missing" error message when you install Windows

Cause:
This issue occurs for one of the following reasons:
  • The installation DVD is removed during the setup process.
  • A low-quality DVD was used to create the installation DVD. 
  • The speed at which the installation DVD was burned was too fast. 
  • The DVD drive cannot read the media.
  • The ISO file is corrupted.

Napravi novi bootabilni USB.

Sve probo i novi iso novi usb stik novi dvd opet isto.

brijalec kaže...
Imal slican problem pri instalaciji sa usb-a .... ako ces tako instalirat pazi da ga piknes u 2.0 usb .... znaci ne plavi nego obicni .... pa probaj ...

Uvijek sam i piko u 2.0, zanimljivo na ovom modelu  usb 3.0  je crne boje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 13:27 (cookye).
16 godina
cookye kaže...
.. 

Kod mene nema te opcije usb 3.0 configuration.Napravio sam sa rufusom i isti problem.Uvijek sam prikljućivo na 2.0 port.

..
 Probao sam više različitih iso datoteka i sve je isto.DVD čitać radi na asus eee.

..

Kako onda 10tka bez problema se instalira a 7dmica šteka.Opcije u biosu su očajne nemaš nekog prostora za fino namještanje.

..

W7 je podržan imaju službeni drajveri za nju, sada koristim desetku i nema nikakvih problema, ali mi jednostavno ne sjeda na svim ostalim kompovima imam sedmicu.

..

Desetka se instalira normalno bez ikakvih problema a sedmica pravi probleme.Znači znamo ko je krivac hp, od njih više neću kupiti ni žvaku.

..

Sedmicu koristim već 6 godima i ona mi je za sada odlićna, desetka je neke jednostavne stvari bezpotrebno zakomplicirala i to mi smeta.

..

Uvijek sam i piko u 2.0, zanimljivo na ovom modelu usb 3.0  je crne boje.

- ajmo ovako.. ako su kod tebe portovi iste boje (ne plave, kolor-kod za usb3), kako to možeš znati/tvrditi? ..sporedno :)

- različiti ISO .. podrazumijeva i različite izvore + yogurt. Imaš sve na Msovim str + rufus je samo alat. 'Pravi' ISO tj pravi boot medij ima i odgovarajući boot za uefi-legacy, tad može oboje, upravo ti je u tome razlika-odgovor zašto w10 boota i instalira, loš-ISO (izvor+alat).

- ne moraš (kupiti ni žvaku...) tvoja stvar, no inače.. prije kupnje provjeri, manje frustracija.

- da, no tak je to a potreba (kompliciranosti..) želja MSa-intersi. Zapravo što je komplicirano? OEM proizvodi lap, uobičajeno nemaš više opcija u BIOSu (usporedba s desktopom je neprimjerena + pro chipset ima više opcija za OC za usporedbu). Često je potreban novi BIOS (svako malo se desi 'slučajno' takva serija.. nakon par dana izađe 'fix'), ali.. ne trebaš ni noviji BIOS, trebaš ga podesiti i imati odgovarajući medij. HP ti to nije dužan olakšati i kako vrijeme ide i zbog samih interesa OEMa neće ni biti tih opcija, nasuprot za starije modele ističe obvezni rok supporta pa ... kad-tad, morat ćeš, cendranje je uzaludno :)

15 godina
neaktivan

Gdje si skidao ISO? Ako si skinuo s torrenta, javi mi se u PP pa ću ti poslati kako skinut ISO s Microsoftovih stranica. Za kreiranje Windows bootabilnog USB-a koristi Windows USB/DVD Download Tool.

16 godina

Gdje si skidao ISO? Ako si skinuo s torrenta, javi mi se u PP pa ću ti poslati kako skinut ISO s Microsoftovih stranica. Za kreiranje Windows bootabilnog USB-a koristi Windows USB/DVD Download Tool.

- smisao foruma (i postojećih tema)?

- to je neki tajni podatak? google + windows ISO ili klik u temi..

15 godina
neaktivan

Nije neki tajni podatak nego ne znam smije li se to ovdje pisat. Konkretno sam mislio na onaj službeno-neslužbeni način preko programa. 

17 godina
Mora biti u biosu neka opcija koja zeza sa instalacijom, ako su crne boje usb ss oznaka kraj njih je da je usb 3.0 port, instalirao sam windowse na pun klinac laptopa o nikad nisam imao nikakvih problema, kod hp au oglavnom te stavke koje zezaju, ako i dalje zeza skini sata drivere za win 7 stavi na usb stick i kad ti se pojavi taj error lijepo izaberes te drivere i rijesena stvar. Barem danas imas pun klinac video tutoriala tak da nebi trebalo bit problema sa instalacijom.
Jesi pogledao da ti je disk u ahci modu?
8 godina
neaktivan
ihush kaže...

- ajmo ovako.. ako su kod tebe portovi iste boje (ne plave, kolor-kod za usb3), kako to možeš znati/tvrditi? ..sporedno :)

- različiti ISO .. podrazumijeva i različite izvore + yogurt. Imaš sve na Msovim str + rufus je samo alat. 'Pravi' ISO tj pravi boot medij ima i odgovarajući boot za uefi-legacy, tad može oboje, upravo ti je u tome razlika-odgovor zašto w10 boota i instalira, loš-ISO (izvor+alat).

- ne moraš (kupiti ni žvaku...) tvoja stvar, no inače.. prije kupnje provjeri, manje frustracija.

- da, no tak je to a potreba (kompliciranosti..) želja MSa-intersi. Zapravo što je komplicirano? OEM proizvodi lap, uobičajeno nemaš više opcija u BIOSu (usporedba s desktopom je neprimjerena + pro chipset ima više opcija za OC za usporedbu). Često je potreban novi BIOS (svako malo se desi 'slučajno' takva serija.. nakon par dana izađe 'fix'), ali.. ne trebaš ni noviji BIOS, trebaš ga podesiti i imati odgovarajući medij. HP ti to nije dužan olakšati i kako vrijeme ide i zbog samih interesa OEMa neće ni biti tih opcija, nasuprot za starije modele ističe obvezni rok supporta pa ... kad-tad, morat ćeš, cendranje je uzaludno :)

Pa piše u uputstvu koji je 3.0 a koji je 2.0.Koristio sam iso skinut direktono od ms dok je još moglo(bez seriala).I sa tim sam isom instaliro na hrpu kompova i nigdje nije bilo problema.

Sa ms stranice dok je još na početku bilo moguće bez serijala.

Patrick_cro kaže...
Mora biti u biosu neka opcija koja zeza sa instalacijom, ako su crne boje usb ss oznaka kraj njih je da je usb 3.0 port, instalirao sam windowse na pun klinac laptopa o nikad nisam imao nikakvih problema, kod hp au oglavnom te stavke koje zezaju, ako i dalje zeza skini sata drivere za win 7 stavi na usb stick i kad ti se pojavi taj error lijepo izaberes te drivere i rijesena stvar. Barem danas imas pun klinac video tutoriala tak da nebi trebalo bit problema sa instalacijom.
Jesi pogledao da ti je disk u ahci modu?

Sve sam tutorijale pregloedo pa tek ondaovamo došao kad ni jedan nije dao uspjeha.Bios je jadan i nema tu opciju.

Smo da javim da sam rijesio problem bez upotrebe Ivana Groznog, našao sam kupca za ovo hp smeće.Do sada sam uvijek kupovao asuse i nikad ni jednog problema nije bilo ali reko hajde da probam neku drugu marku i evo zajeb.Hp u moju kuću od sada može ući samo  u obliku printera,neće mene za moje novce yebavat komad plastike.

16 godina

Radije prodati nego staviti desetku? Čudnog li svijeta ima...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BlackMoon kaže...

Ah gle,nisu operativni sustavi bas jeftini da mozemo birati koji hocemo!Ja imam org 8.1 i prestao me je gnjaviti sa upgradeom na 10-tku,tako da nemam pojma jel se jos moze 10-tka besplatno instalirati!?

Ja sam 10-tku isto probao i nije mi sjela i gotovo sam siguran da ju još skoro necu instalirati.

Ako je lap prodao povoljno-pa sto da ne?Nije mu sjeo HP i to je to!Ja naprimjer nikada vise necu Asusa niti pogledati i jedva cekam da ga prodam!

Jbg!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Ne znam što ti nije jasno. Ljudi jednostavno ne žele da im MS radi s računalom što želi.

Milka30 kaže...
BlackMoon kaže...

Ah gle,nisu operativni sustavi bas jeftini da mozemo birati koji hocemo!Ja imam org 8.1 i prestao me je gnjaviti sa upgradeom na 10-tku,tako da nemam pojma jel se jos moze 10-tka besplatno instalirati!?

Ja sam 10-tku isto probao i nije mi sjela i gotovo sam siguran da ju još skoro necu instalirati.

Ako je lap prodao povoljno-pa sto da ne?Nije mu sjeo HP i to je to!Ja naprimjer nikada vise necu Asusa niti pogledati i jedva cekam da ga prodam!

Jbg!

Može se. Microsoft i dalje nudi besplatnu nadogradnju na Windows 10, ali za ljude s pomagalima no to se ne provjerava tako da istu opciju može iskoristiti svatko. Isto tako, nadogradnja nema ograničeno vremensko trajanje. Isto vrijedi i za mene, probao Windows 10, ne odgovara mi i nemam namjeru nadograditi na iste. Kupio sam HP laptop prošle godine u 8. mj. i evo, normalno vrtim Windows 7 na njemu, instalacija prošla bez ikakvih problema i ja zadovoljan. Imam doma i dva Asus laptopa, na njima isto Windows 7 nikad problema s njima.

16 godina

Paranoja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, paranoja je to što ne želim da Microsoft ima pravo raditi što želi s MOJIM računalom. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2016 17:23 (Marko :D).
16 godina

Nisam primjetio da mi je MS nešto promijenio na računalu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja jesam (dok sam imao Windows 10 instaliran na desktop računalu).

16 godina

a šta ti je promijenio, sliku na desktopu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vratili su mi deinstalirane aplikacije, postavke telemetrije, ažuriranja su mi se instalirala i računalo restartalo kada su oni to htjeli iako je bilo namješteno da ja odaberem kad će se restartat. Toga kod sedmice i 8.1 nema, lijepo me pita što želim instalirat i obavijesti me da je potreban restart.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice