TV i klima uređaj se pale sami od sebe

poruka: 41
|
čitano: 20.118
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

kolko su stare instalacije ? ako su stare i dotrajale, a negdje se nađe i loši spoj, eto ti recepta za probleme sa uređajima. nek on malo izmjeri napon po kući/stanu i malo pregleda razvodne kutije i eventualno pritegne moguće loše spojeve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: TV i klima uređaj se pale sami od sebe

ahahaha prihvaćam savjet 191

16 godina
neaktivan

A moguće je na banderi (Stup) ima loš spoj pa nekad zna hrđe ulovit pa tuda oslabi provod struje. Ako kuća spojen sa banderom. I reci mužu da se uhvati vremene nek pregleda razvodne kutuje s osiguraće pa od podruma do tavana. Siguran sam da će nač kvar... Bolje što prije provjerit da se nebi dogodilo požar koji zna guta cijelu kuću i ostat bez ičega!

Sam svoj majstor. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Spojiti TV, klimu i ostale uređaje na letve s prenaponskom zaštitom.

Ako ne pomogne, barem će biti sigurnije...

Ma ako je tu loša instalacija, prenaponska zaštita nema smisla, to mu onda jedino stabilizator napona može pomoć, a stabilizator koji može podnjet klima uređaj podosta košta, nek on prvo provjeri spojeve. Može biti i problem na banderi, ili ako su u nekom selu, pa su zadnji na trafostanici koja tamo stoji kojih dobrih 60ak godina kako je to slučaj u ljepoj našoj nažalost i susjedi navečer iskorištavaju jeftiniju struju pa pale vešmašine, griju vodu u bojlerima, sruše napon (vidio sam slučajeve di je napon bio i 170V !!!) jer eto, dotrajali vodovi, stare trafostanice i velka potrošnja učini svoje pa vi dobivate užasno loš napon i to onda radi probleme sa elektroničkim uređajima, a žarulje, hep umjesto da stavi jače transformatore, oni sam u trafostanici dignu napon pa on često bude i preko 240 V. Ako je to slučaj, onda se ljepo elektri obratite, žalite se da je struja loša i da uređaji zato ne rade kako spada pa onda oni dodu mjeriti napon, mislim da to 2-3 dana traje, i onda dalje oni moraju vama osigurati dobru struju. ako ste u stanu, onda su vjerojatno dotrajale instalacije. Ako su nove, e onda je mužić nekaj zeznul...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 20:41 (Gigabyte091).
15 godina
neaktivan

hvala svima, nekog od vas moram pozvati da mi pomogne, jer ovaj moj i dalje ne reagira {#}

16 godina
neaktivan
iris1801 kaže...

hvala svima, nekog od vas moram pozvati da mi pomogne, jer ovaj moj i dalje ne reagira {#}

Možda ti mužić ima halunacije sna pa u noću pali tv i klimu. Jer kod halunacije nezna na sebe i ne sječa što je uradio. No ko to zna....

Sam svoj majstor. :)
14 godina
neaktivan

To su najgori ti "stručnjaci" koji sve znaju i nema šta ko njima govorit i davat savjete. Zbog takvih se nesreće događaju. Meni kad netko kaže krivo si napisao makar je to netko ko jedva zna čitati idem ponovo pregledam da vidim ako je zaista krivo.

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
iris1801 kaže...

e to je onda krajnje neodgovorno od njega, ako je elektroinstalater, trebo bi znat da struja nikom ne oprašta, bolje da sad pogleda šta ne valja, jer ko zna šta se sljedeće može dogoditi, ali ako su stare ili neispravne instalacije, vrlo lako može doći do požara ili strujnog udara.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 9:18 (Gigabyte091).
17 godina
191x7 kaže...

Spojiti TV, klimu i ostale uređaje na letve s prenaponskom zaštitom.

Ako ne pomogne, barem će biti sigurnije...

Klima se ne spaja na letvu nikad već direktno na šuko utičnicu

17 godina

A meni se čini da je troling u pitanju.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel ti blagoslovio svećenik stan ove godine?

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice