Nakon danasnjeg problema sa True vector servisom koji je dio ZoneAlarma (koristim pro verziju sa originalnim licencnim kljucem koji sam dobio kad je ZA imao promociju besplatnog davanja jednogodisnje licence) odlucio sam iznest svoj problem ovdje a isto tako i rjesenje zlu ne trebalo.
Da pojasnim sto je True vector servis:
True vector servis (u task manageru vsmon.exe) je servis koji nadgleda internetski promet i u skladu s tim obavjestava nas kada neki program zeli pristup internetu ili netko izvana pokusa komunicirati sa nasim racunalom.
Problem je bio slijedeci: prilikom pokretanja racunala nista neobicno. Pokusam preko Firefoxa na internet a ono nista i odjedanput poruka True vector has stop working i ponudi mi opciju za restart tog servisa ali uzalud. Poruka opet iskoci i tako u nedogled. To mi je lagano diglo tlak i bacio sam se na posao tj. trazenje nekog trajnog rjesenja. Deinstaliranje pa nanovo instaliranje nije dalo rezultata.
Potrebno je temeljito deinstalirati ZoneAlarm pro i pocistiti njegove ostatke na slijedeci nacin:
1. Odite u Start Menu –> All Programs –> ZoneLabs –> Uninstall Zone Labs Security ali ne kliknete nego odaberete Properties.
2. Sada rubriku Target: "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zauninst.exe" promjenite u :C:Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zauninst.exe" /clean te nista vise ne dirajte ovdje.
3.Dvostrukim klikom na ZA ikonu u sistem trayu otvorite ZA i nadjite opciju Load ZoneAlarm at startup i odcekirajte je.
4. Odspojite LAN kabel sa vaseg racunala
5. Tek sada mozete lijevim klikom (pod tockom 2.) deinstalirati ZoneAlarm i restartati vase racunalo.
6. Obavezno provjerite da li ima ostataka i obrisite ih.
- ispraznite WINDOWS Internet Logs folder
- obrisite Program Files\Zone Labs folder
- obrisite WINDOWS\System32\Zone Labs folder
- ispraznite WINDOWS\Prefetch folder
- ispraznite Recycle Bin
7. Restartajte racunalo.
8.Spojite natrag LAN kabel.
9. Nanovo instalirajte vas ZoneAlarm pro
Eto nadam se da sam bar malo olaksao muke svima koji su imali ovakvih problema.