True vector service problem (ZoneAlarm)

poruka: 2
|
čitano: 2.504
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
True vector service problem (ZoneAlarm)

Nakon danasnjeg problema sa True vector servisom koji je dio ZoneAlarma (koristim pro verziju sa originalnim licencnim kljucem koji sam dobio kad je ZA imao promociju besplatnog davanja jednogodisnje licence) odlucio sam iznest svoj problem ovdje a isto tako i rjesenje zlu ne trebalo.

 

Da pojasnim sto je True vector servis:

 

True vector servis (u task manageru vsmon.exe) je servis koji nadgleda internetski promet i u skladu s tim obavjestava nas kada neki program zeli pristup internetu ili netko izvana pokusa komunicirati sa nasim racunalom.

 

Problem je bio slijedeci: prilikom pokretanja racunala nista neobicno. Pokusam preko Firefoxa na internet a ono nista i odjedanput poruka True vector has stop working i ponudi mi opciju za restart tog servisa ali uzalud. Poruka opet iskoci i tako u nedogled. To mi je lagano diglo tlak i bacio sam se na posao tj. trazenje nekog trajnog rjesenja. Deinstaliranje pa nanovo instaliranje nije dalo rezultata.

 

Potrebno je temeljito deinstalirati ZoneAlarm pro i pocistiti njegove ostatke na slijedeci nacin:

 

1. Odite u Start Menu –> All Programs –> ZoneLabs –> Uninstall Zone Labs Security ali ne kliknete nego odaberete Properties.

 

2. Sada rubriku Target: "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zauninst.exe" promjenite u :C:Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zauninst.exe" /clean te nista vise ne dirajte ovdje.

 

 

3.Dvostrukim klikom na ZA ikonu u sistem trayu otvorite ZA i nadjite opciju Load ZoneAlarm at startup i odcekirajte je.

 

 

4. Odspojite LAN kabel sa vaseg racunala

 

5. Tek sada mozete lijevim klikom (pod tockom 2.) deinstalirati ZoneAlarm i restartati vase racunalo.

 

6. Obavezno provjerite da li ima ostataka i obrisite ih.

 

    - ispraznite WINDOWS Internet Logs folder

    - obrisite Program Files\Zone Labs folder

    - obrisite WINDOWS\System32\Zone Labs folder

    - ispraznite WINDOWS\Prefetch folder

    - ispraznite Recycle Bin

 

7. Restartajte racunalo.

 

8.Spojite natrag LAN kabel.

 

9. Nanovo instalirajte vas ZoneAlarm pro

 

Eto nadam se da sam bar malo olaksao muke svima koji su imali ovakvih problema.

 

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369...A možda se stanje i promijeni
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 23:52 (F1-IVO).
 
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
Re: True vector service problem (ZoneAlarm)

Nekad sam neko vrijeme koristio Zonealarm, i činio mi se koristan. Nedavno sam opet instalirao Zonealam free firewall. U uglu ekrana mi sjedi widget "Multiple Processor Monitor" (na slici), pa kad mi on pokaže opterećenje procesora preko 2 - 3 % kad računalo "ništa ne radi", vrijeme je da potražim krivca koji nepotrebno brba po računalu. Dignem "Process explorer" (bolja varijanta Windows task manager-a) i vidim da mi neki vsmon.exe strši po potrošnji procesorske snage. Također vidim da je u funkciji Zonealarma. Za probu, suspendiram taj exe program (Process explorer ima opciju za suspendiranje i za ubijanje procesa, kao i za njihovo vraćanje u funkciju), i na Processor Monitoru mi se nakon pet-šest sekundi opterećenje procesora spusti na normalu (1 - 2 % u mirovanju računala). 

Idem dignuti izvrstan Zsoft Uninstaller koji ponekad omogućuje reinstal ili "popravljanje" aplikacije, međutim ne mogu ga dignuti. Pokušam dignuti Operu, ne ide. Ne ide ni Mozilla.

 

Vratim se u Process explorer i vratim vsmon.exe u radno stanje. Procesorsko opterećenje odnah skoči na preko 30 %, ali sada mogu na Internet, i mogu dignuti i Zsoft Uninstaller. Ne treba mi program koji u mirovanju ždere 35 % procesorske snage od 3 GHz-nog procesora, pa sam sa Zsoft-om deinstalirao Zonealarm. Zsoft-ov Uninstaller omogućuje "post-uninstall" pregled ostataka nakon deinstalacije i imam što vidjeti - oko 200 upisa u registry je ostalo nakon deinstaacije, koju je Zsoft obavio sa izvornim Zonealarmovim programom za deinstalaciju. Srećom, Zsoft omogućuje da se jednim klikom uklone svi ti upisi, jedino je malo dosadno staviti 200 kvačica na ostatke u popisu. Nakon toga još sam sa brzim pretraživačem  "Everything" pretražio ima li još išta na računalu (ukucao "Zonealarm" u Everything ), i nađem još podulji popis što starijh, što novijh sadržaja u nekoliko foldera, koji se međutim nisu dali brisati, jer je "program u uporabi". No nakon restarta računala, ponovo dignem Everything, i ovaj puta označim sve što je našao na računalu od Zonealarma i brisnem sve sa Del tipkom. Opterećenje procesora mi je sada normalno, pa i sada dok ovo pišem iznosi od 2 - 5, % (na Internetu sam i pišem ovo). 

Sve je obavljeno bez ikakvih filozofija. 

 

P.S.  Da ne griješim dušu, ne znam da li se pod vsmon.exe uvukao kakav malware (Avira Antivir je našao da je taj vsmon.exe bio čist), ili je 30 % potrošnje procesora normalna potrošnja resursa za Zonealarm kad Internet nije ni otvoren. Ako jest, onda mi takva zaštita ne treba.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 21:13 (tepitam).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice