U svim pretraživačima se gubi internet veza

poruka: 13
|
čitano: 3.888
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Trebam pomoć i ne znam više što da radim.

Doslovno u svim pretraživacima  se gubi internet veza. Doslovno otvori se neka stranica i onda se kresa kao da je izgubio vezu. 

Pokušao ali ne radi:

Azurirao sam sve pretrazivace

Sve drivere

Update bios

Stavio nove original windowse

Promijenio nekoliko internet mreza. Mobitel.. mobilni ruter.  Drugi Mobitel..  fiksni ruter..  itd..  na svemu isto radi..

Specifikacija se nalazi na slici u prilogu.

Unaprijed hvala na pomoći.  

Pozdrav BUGovci!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prvo, osnovni test

Spoji se žicom na ruter, pa iz command prompt-a pusti ping: ping 8.8.8.8 -t

Pa vidi da li ima prekida

To isto ponovi preko WiFI-a

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: U svim pretraživačima se gubi internet veza
Nema prekida sve radi kako treba.. zapravo izbacuje kod pogreške STATUS ACCESS VIOLATION...

Ruši se zapravo i u postavkama od browsera.. nema veze sa vezom.. barem koliko kontak.. a na neku nisam našao ništa pametno u korisno. To se sve događa na svim preglednicima.
Pozdrav BUGovci!
16 godina

isključi hardware acceleration u browseru

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan

Isključeno i dalje zajebava.. majko moja mila...

Portable  browseri rade normalno..  wtf 

Da mi je barem sada osposobiti još da instalirani radi normalno

Pozdrav BUGovci!
11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Probaj za test deinstalirati antivirusni program 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima samo windows defender.. ali kada se isključi opet isto 

Pozdrav BUGovci!
16 godina

-po opisu vjerojatno nije kvar, nema posebnog razloga sumnjati na npr driver.. tj nešto soft-uzrok + nešto što je instalirano-podešeno, trojanac-malware ili neki utils koji ne mora biti detektiran kao virus recimo prevelik broj konekcija torrentseedera koji rezultira slično kao ddosattack samo s druge strane žice.

-pravila, da bi bilo koji problem otklonio moraš utvrditi što je uzrok, ako nikako drugačije tad eliminacijom.

-pribavi neki live medij, linux-ubuntu, win-minipe kao hirens.. ako tad radi normalno tad si potvrdio da je hw ispravan + postavke biosa, eliminirao si računalo tj ako tad radi normalno tad je uzrok u win-os-appsima (instaliranom softu).

-pošto svaki korisnik osim čistog win može imati stotine raznih dodataka, appsa, utilsa, ne samo malware nego bilo što kao i postavke, tad je ponekad uzaludno pokušavati pogađati što bi od softa bio uzrok tj kraći put je krenuti od nule, clean install (ne reinstall-upgrade i sl...).

-ali postoji mogućnost da je ipak hw kvar, recimo ram, cpu, chipset (pregrijavanje), vga-gpu.. tj kad se koristi u safemodu tad nema dodatnih fičera, driveri-minimum itd i tad neki kvarovi nisu primjetni dok se ne koriste svi fičeri kao u gamingu ili browsanju, tj danas više nema razlike jer je sve to multimedija i koriste se isti resursi za gaming-browsing kao i sam gui osa kao aero ili kde-plasma..

-ako live nije potvrdio problem tad vjerojanto nije hw-kvar ali tek nakon cleana i instaliranja svih drivera je to recimo sigurnije.. osim pregrijavanja koje se pojavi nakon opterećenja-rada ili loš kontakt koji može biti random i sl.

-zamislimo da nakon cleana (i podešavanja biosa prije instalacije, default je 99% ok ali ipak treba proći i provjeriti sve + save..), sve radi ok.. tad je uzrok bio u nekom dodatnom softu ili postavci. Ako instaliraš-podesiš sve kao prošli put može se ponoviti isti rezultat-problem.. pa tad pripaziš, ne sve od jednom nego jednu po jednu app instaliraš, podesiš, provjeriš i recimo restartaš win.. ako je ok nastaviš, ako se ponovi znaš što je uzrok, no 90% da će biti ok oism ako je pregrijavanje-kontakt kao kvar + starenje i tad se sve mora kvariti a kvarovi nisu baš 100% opisivi-predvidljivi, može biti 'neobičan' i i naravno može i novo biti neispravno, mada je tad češći uzrok problema recimo dirver s dječim bolestima koje proizvođač modža u međuvremenu fixa pa problema više nema.

-ako to sve obaviš tad ćeš znati, rezultat, radi ili problem.. bez tog samo ako imaš čarobnu kuglu. Pitanje je samo kad ćeš to napraviti ili koliko ćeš odgađati i pokušavati nekom prečicom.. što možda i uspije kao loto jackpot :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina

Metered network možda?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
loge kaže...

Pozdrav ekipa. Trebam pomoć i ne znam više što da radim.

Doslovno u svim pretraživacima  se gubi internet veza. Doslovno otvori se neka stranica i onda se kresa kao da je izgubio vezu. 

Pokušao ali ne radi:

Azurirao sam sve pretrazivace

Sve drivere

Update bios

Stavio nove original windowse

Promijenio nekoliko internet mreza. Mobitel.. mobilni ruter.  Drugi Mobitel..  fiksni ruter..  itd..  na svemu isto radi..

Specifikacija se nalazi na slici u prilogu.

Unaprijed hvala na pomoći.  

Dosta toga si isprobao, što pomaže pri eliminaciji problema. S obzirom da si instalirao čiste windowse, je li instalacija bila od nule, tako da si formatirao disk i instalirao windowse ili si napravio upgrade ili samo unio ključeve na postojeću instalaciju?

Testiranjem si eliminirao sve osim samog računala. Ukoliko su i windowsi instalirani od nule onda je u pitanju hardware.

Rade li ti drugi programi normalno ili se i oni ruše? Isprobaj neki program koji traži internet vezu i one koji ne traže.

Otvori Event Viewer u windowsima, pa Windows Logs i prođi sve stavke (Application, Security...) i vidi ima li nekakvih grešaka, posebno gledaj vrijeme kad ti se browser sruši ili veza prekine. Javi rezultat.

16 godina

Jesi probao "brave" browser?Imao sam isti problem davno instalirao ovaj browser i sve ok.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2022 16:18 (dery).
14 godina

Pitanje je otkuda je skinut taj Win koji je instaliran. Moja sumnja pada na to.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice