Sporo se podiže windows 7

poruka: 18
|
čitano: 25.294
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.Vidim da ima nekih tema već ali evo moram da napišem i ja .

Naime prilikom samog paljenja odnosno podizanja(otvaranja) windowsa 7 pojavi se kao malo siviji ekran i dosta treba čekati dok se ne otvori.

Što se tiče memorije ima je dosta i nije natrpan baš sa ničim,dok mi na sinovoj Toshibi koja je prenatrpana svim i svačim ide 3-4 puta brže.

Šta napraviti neznam više,živcira me baš?Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ak nemas neke vazne podatke reinstaliraj windows da se osvjezi malo ako nisi duze vrijeme npr cca godinu dvije nis dirao

Samobor je lepa varoš :))
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 20:50 (geek_boy1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Reinstalacija windowsa je uvijek zadnja opcija. Jesi li probao počititi sa CCleanerom?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sporo se podiže windows 7
I sa ccleanerom i tunom
13 godina
neaktivan

Ista stvar kod mene na laptopu .. w7 ultimate , zategnut samo tako, nema skoro nikakvih programa samo osnovni uglavnom za odrzavanje , 70% slobodnog prostora na hdd ,defragmentiran redovno , ciscen sa ccleanerom itd..prije se palio za 30 sec ..sad mu treba 1-2 min :S .. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo kod mene sve pretresao tuneom,ccleanerom, avastijem  skenirao i nema ništa.

Ali kad ga upalim godina dok se podigne,i ikone ne budu vidljive odmah nego tek za par sekundi,10-ak možda i pomalo se otvaraju slike tih ikona na deskopu ,koje su na njemu jel.

Stvarno neznam šta mu je.Prostora ima 80 i kusur posto.Čak sam primjetio da se i sporije gasi nego prije{#}

Btw inače kompjuter radi ok i brzina mu je kakva bi trebala biti,možda malo manja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 20:51 (mitre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za brze ukljucivanje i gasenje wina mozes probati ovo (ALI SAMO NA VLASTITU ODGOVORNOST):

u start trazilicu upises regedit - pa odes na local machine - system - controlset001 - control i s desne strane broj waittokillservice stavis na 1000

ponovis sa controlsetom2 i provjeris ako imas jos koji, stavi sve na 1000

resetiraj komp

- kod mene je sve tako i win se brze dize i gasi...

TrustNo1

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao ali nema neke razlike.Neznam kad se podiže win kao  da zastajkuje ,kao da ga nešto koči i ima neka siva boja u početku(crna)tako nešto:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav.Mene ovo mori i nervira vjerujem kao i svakom kom je sličan problem.

Gledao sam u sina na njegovom laptopu u startapu su svi programi i vide se,a kod mene ne,dali je u tom neki problem i kako ka riješiti.

Namješteno je na normal start:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Može biti 100 razloga zbog kojih se win sporo podiže.

Dakle,za početak idi na run(tipka od win i r) pa ukucaj "msconfig) idi na startup i vidi što ti se sve podiže s windowsima,nepotrebne fileove isključi,pogotovo fileove od internet pretraživača.
Ovo vrijedi ako imaš dosta programa i svega toga,ako ne,onda baš i ne znam,probaj s ovom forom što su ti napisali...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Sigurno je nesto "tesko" u startupu. Provjeri sto se sve pali sa winsima.
http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
Marko :D kaže...

Reinstalacija windowsa je uvijek zadnja opcija. Jesi li probao počititi sa CCleanerom?

Iz mog iskustva u svezi ovog problema, možda zadnja, ali definitivno najučinkovitija opcija.

Uopće se više ne zamaram sa raznim tunerima i drugim programima kada nešto počne štekati, explorer se rušiti, dugo podizanje i gašenje sistema.

Odmah reinstal i sve leti, a za 45 min uštimam cijeli sistem.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan
MMuser kaže...

Može biti 100 razloga zbog kojih se win sporo podiže.

Dakle,za početak idi na run(tipka od win i r) pa ukucaj "msconfig) idi na startup i vidi što ti se sve podiže s windowsima,nepotrebne fileove isključi,pogotovo fileove od internet pretraživača.
Ovo vrijedi ako imaš dosta programa i svega toga,ako ne,onda baš i ne znam,probaj s ovom forom što su ti napisali...

Ma sve moguce sam startup iskljucio , nema sta nisam .. S: 

15 godina
neaktivan

U startapu samo antivirus se podiže

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kada si zadnji put napravio defragmentaciju diska? Jesi skenirao Malwarebytesom?
16 godina
Imao i ja sličan problem pa sam prešao na Osmicu.

Mislim da je bio problem u tome što je TuneUp pipkao po Visual effectima i onda je gurao onaj neki sivi wallpaper na pocetku i pointer se vrtio sve dok se nije poceo dizat.

Meni bilo sumnjivo da ce se na SSD-u i i5 3570K dizat preko 3 minute, pa napravio jednostavno format i sad na osmici leti li ga leti
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Imao i ja sličan problem pa sam prešao na Osmicu.

Mislim da je bio problem u tome što je TuneUp pipkao po Visual effectima i onda je gurao onaj neki sivi wallpaper na pocetku i pointer se vrtio sve dok se nije poceo dizat.

Meni bilo sumnjivo da ce se na SSD-u i i5 3570K dizat preko 3 minute, pa napravio jednostavno format i sad na osmici leti li ga leti

tako je i meni slično nešto..

17 godina
mitre kaže...

Pozdrav.Vidim da ima nekih tema već ali evo moram da napišem i ja .

Naime prilikom samog paljenja odnosno podizanja(otvaranja) windowsa 7 pojavi se kao malo siviji ekran i dosta treba čekati dok se ne otvori.

Što se tiče memorije ima je dosta i nije natrpan baš sa ničim,dok mi na sinovoj Toshibi koja je prenatrpana svim i svačim ide 3-4 puta brže.

Šta napraviti neznam više,živcira me baš?Hvala.

Aj ti nama stavi slike (kao sto su ove dole) pa da vidimo sta se to pali i sta to radi u pozadini.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice