Slabiji kompjuter daje više FPS-ova

poruka: 28
|
čitano: 9.915
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem Bez Rijesenja...

Radi se o CoD4. Ne daje mi 250 Lock. a nije hardware-ski problem.

Spec: AMD Phenom x4 955 @ 3.55

Asrock 770Extreme3

Katana3

HDD 500 GB

HD 6870 1GB

Corsair 600W

Acer 4GB DDR3 RAM

Dakle. Kolega koji ima slican computer mome, malo slabiji, ima 50% vise fpsa od mog. koristimo isti cfg iste postavke u catalystu i ingame,

I takoder 3D MARK score mie dobar. dakle nie hardware. Probavao sam dizat windows nekoliko puta (w7 64-bit) i reinstaliravat igricu...nista nije pomoglo...

No MSI AFTERBURNER pokazuje da mi je GPU USAGE samo 50%?? Kako i zasto? a 3D MARK je pokazao solidan rezultat?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
oj ja osobno sam se uvijerio koliko win7 zapravo zdere fpse mozda se nece drugi slozit samnom al kod mene je tako i u cod2 i cod4 na xp imam 250 lock bez beda al na win7 i na cod2 i cod4 mo pozdere skoro 100 fpsa :) probaj sa xp jesu zastarijeli ali jos uvijek meni osobno najbolji za igrice :)))
Moj PC  
2 4 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nisam siguran ali može ti biti i to da nisi čistio registar i defregmentirao računalo. Mogu biti virusi, crvi, spyware da ti usporavaju računalo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Slabiji kompjuter daje više FPS-ova
iAvenger kaže...

Nisam siguran ali može ti biti i to da nisi čistio registar i defregmentirao računalo. Mogu biti virusi, crvi, spyware da ti usporavaju računalo.

novi windows stavljen. nema promjene

17 godina

Ajde stavi cfg od yitch3 pa onda probaj da vidis koliko ces imati fps http://bashandslash.com/index.php?Itemid=74&id=320&option=com_content&task=view. Pogledaj da nisi slucajno kasnije ukljucio antianalising u grafici. na kojoj rezoluciji igras? evo ti moj cfg pa probaj sa njime Link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

opće je poznata činjenica da su igre koje izlaze optimizirane za software i hardware (prvenstveno vezano za drivere) u vremenu kojem izlaze... to znači da bi neka starija igra mogla bolje raditi XP-u i starijoj grafičkoj nego 7-ci i novoj (ovo nije pravilo, ali nije ni izuzetak)

klasičan primjer je COD2 koji su ljudi htjeli pogoniti na 5 godina kasnijim računalima, pa je ispalo da su s starijim imali bolje performanse

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 6:54 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

igram cod 4 godine i znam puno vise nego sto mislite. yitch3 je propali fejl od fps cfg-a. iskreno bolji je od Reason gaminga, od diabla za fps neg yitch 1,2 ili 3...

u catalystu je sve stavljeno na perfomance i dalje nema neke vece koristi...  pa igram u cod-u naravno na najvecoj rezi i full detaljima...jer stavih li 800x 600 i sve low ili 1680x1280 nema mi razlike neke u fpsu. 

samo je jadno za vidjeti da neka 5770 radeonka daje takav stabilan fps a kod mene 6870 ne daje

17 godina
neaktivan
na kojem dx igras?
ja jos nigdje bisam vidio da neko ima 250 lock sve na high....
stavi dx7 i imat ces 250 lock.
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
protjeran
luka_cro kaže...
na kojem dx igras?
ja jos nigdje bisam vidio da neko ima 250 lock sve na high....
stavi dx7 i imat ces 250 lock.

CoD4 nema dx7

A mi smo stranci u vlastitoj zemlji, zbog ljudskog šljama. Lijepa Naša silovana...
15 godina
neaktivan

Pitanje je zasto ti je toliko bitno da bude 250fps lock??? sta se opterecujes s tim.. dok ganjas igrice preko 60fps budi sretan... i btw perfomance graficka se gleda na zahtjevnijim igricama a ne ne nekom codu 4 -.-

www.tpbg.co.cc Games Download // Prodajem Napajanje Xilence 580w Red Wings
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 11:02 (Encyanix).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

dns tie cesce za vidjet ko ima 250 nego ko nema...

a jel? pa ofc dae dx11... i mislim da se nemoze stavit ni na dx10 ni 9 ni itd

14 godina
neaktivan

Cod4 je prastara igra koja bolje radi na starim grafama i driverima. Ako bas ti to smeta, prodaj to cudo i kupi 4890.

Koju graficku ti ima frend?

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 11:02 (mate960).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pardon, procitao sam cod2...
ja se sjecam da sam imao 250 lock sa nekim cfgom sa ovim kompom pod moj pc.
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Pitanje je zasto ti je toliko bitno da bude 250fps lock??? sta se opterecujes s tim.. dok ganjas igrice preko 60fps budi sretan...

smoother playing,faster fire rate, cak i soundless

14 godina
neaktivan

Encyanix- Procitaj malo o Quake engineu, njegovim bugovima i sl. 

EDIT- HAHAHA, cod4 DX11?!

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 11:05 (mate960).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Cod4 je prastara igra koja bolje radi na starim grafama i driverima. Ako bas ti to smeta, prodaj to cudo i kupi 4890.

hahaha...ne vrijedi kolega...probo sam i 4870 i 4890 i nista...isti k...on ima 4890 i kod njega radi perfektno...i zamjenimo se zha grafe i moja opet radi kod njega perfektno a njegova kod mene ne...

14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Pitanje je zasto ti je toliko bitno da bude 250fps lock??? sta se opterecujes s tim.. dok ganjas igrice preko 60fps budi sretan... i btw perfomance graficka se gleda na zahtjevnijim igricama a ne ne nekom codu 4 -.-

da se meni igraju ova nova sra*** od cod-ova kupio bi odavno nvidijinu 580 i miran bi bio

14 godina
neaktivan
robi4101993 kaže...
mate960 kaže...

hahaha...ne vrijedi kolega...probo sam i 4870 i 4890 i nista...isti k...on ima 4890 i kod njega radi perfektno...i zamjenimo se zha grafe i moja opet radi kod njega perfektno a njegova kod mene ne...

Ostatak frendove konfiguracije?

Ofc.
14 godina
neaktivan

ovako.

moj pc:

Amd phenom 955 @4.5ghz

asrock 770extreme3

500gb hdd

corsair cx 600w

acer 4gb RAM

katana3

gygabite hd6870

w7 64bit

njegov:

amd phenom x6 1055t @2.8ghz

gygabite m4aa77td

500gb hdd

corsair 550w

kingmax 2x 2gb

ati 4890

w7 64 bit

15 godina
neaktivan

Najbolje bi ti bilo da skineš staviš neki drugi cfg i da eventualno prijeđeš na xp. Gameri nisu ludi šta preferiraju xp...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mp93 kaže...

Najbolje bi ti bilo da skineš staviš neki drugi cfg i da eventualno prijeđeš na xp. Gameri nisu ludi šta preferiraju xp...

Razlika je zanemariva, osobno nebi prelazio na 10 godina star OS samo radi 2-3 fpsa..

Ofc.
14 godina
neaktivan
robi4101993 kaže...

ovako.

moj pc:

Amd phenom 955 @4.5ghz

asrock 770extreme3

500gb hdd

corsair cx 600w

acer 4gb RAM

katana3

gygabite hd6870

w7 64bit

njegov:

amd phenom x6 1055t @2.8ghz

gygabite m4aa77td

500gb hdd

corsair 550w

kingmax 2x 2gb

ati 4890

w7 64 bit

Na FPS ti djelomično utječe rezolucija monitora. Što veća rezolucija manje Fps-a i obrnuto. Moguće da je u tome stvar

15 godina

Ja sam igral COD2 i na xp sp3 i na 7 x64 sp1, potpuno ista stvar, 125FPS bez frke.

Valentin

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
mp93 kaže...

Razlika je zanemariva, osobno nebi prelazio na 10 godina star OS samo radi 2-3 fpsa..

mate ocitno nije zanemariva gameri nisu ludi sto koriste xp za gaming naravno da ces izvuc vise fpsa sa slabijim windowsima i po meni punoooo stabilnijim xp-om nego 7 za gamere koji oce prednostu u fpsima preporucljivo je xp a za one koji imaju kantu preko 10000kn neka imaju win7 jer imaju tu mogucnost da drze fpsa koliko oce i sto posto se ne radi razlika od 2-3 fpsa tu si u krivu jer sam se i sam uvjerio i na codu i na benchmarku koliko znaci koje windowse imas

17 godina
neaktivan

Meni je npr problem bio u disku .. 

Sad kad sam stavio novi WD vrti mi 250 na Cod-u 4

Stari disk je bio poprilicno usporen i imao dosta bad sectora ..  

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
14 godina
neaktivan

Nema tih para za koje bi presao na prahistorijski OS radi 2-3 potencijalna fps-a.

Ofc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aj pogledaj jel ti u task manger cod4.mp pod set affinity stavljene sve kvacice na jezgre.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ovdje se vecinom govori o 250 fps.. Ne o 125.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice