Skidaju mi se GB (internet) a nista neradim ?!?!

poruka: 35
|
čitano: 3.915
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako, imam bizaran problem, inace sam korisnik neogranicenog surfanja ali prijatelj mi ima problem koji stvarno neznam sto bi moglo biti i

NEZNAM JE LI DO HARDVERA ILI SOFTVERA ---- tako da se ispricavam ako sam "fulao"
Jednostavno nista neradi tip na kompu CJELI DAN i navecer ga upali, provjeri kladionicu i promet te skuzi da mu je komp taj dan napravio prometa 800 i nesto MB.......on nema flat tako da bih stvarno molio pomoc, komp mu je potreban i za faks itd.....prijedlozi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Skidaju mi se GB (internet) a nista neradim ?!
da li je zaštitio liniju?
15 godina
neaktivan

Možda susjed radi :)

0 0 hvala 0
16 godina
atom kaže...

Ovako, imam bizaran problem, inace sam korisnik neogranicenog surfanja ali prijatelj mi ima problem koji stvarno neznam sto bi moglo biti i

NEZNAM JE LI DO HARDVERA ILI SOFTVERA ---- tako da se ispricavam ako sam "fulao"
Jednostavno nista neradi tip na kompu CJELI DAN i navecer ga upali, provjeri kladionicu i promet te skuzi da mu je komp taj dan napravio prometa 800 i nesto MB.......on nema flat tako da bih stvarno molio pomoc, komp mu je potreban i za faks itd.....prijedlozi ?

ako ima wifi,netko mu se zakačio na ruter,eto.

Cpt_LIAR
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

e da, ispricavam se, svi ste pomislili prvo na kradu, provjerio sam i nitko mu nekrade, zvao sam cak i operatera i nista, nitko nekoristi njegovu mrezu osim njega i njegovog famoznog racunala.....

15 godina

netko mu se zakačio na Wireless mrežu,nemože biti ništa drugo ako mu je preko dana ugašen komp,nemože se promet puniti sam od sebe. Neka zaštiti mrežu sa passwordom i problem riješen.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne znaci da operater govori istinu.
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

netko mu se zakačio na Wireless mrežu,nemože biti ništa drugo ako mu je preko dana ugašen komp,nemože se promet puniti sam od sebe. Neka zaštiti mrežu sa passwordom i problem riješen.

Evo, racunalo je stiglo i meni......bojim ga se i upalit xD
promjeniti mu pass, dalje ?? nezivi on bas blizu, kada budem isao fo njega da probam nesto drugo ukoliko nije ovo.......

15 godina
atom kaže...
woodgamesfx kaže...

e da, ispricavam se, svi ste pomislili prvo na kradu, provjerio sam i nitko mu nekrade, zvao sam cak i operatera i nista, nitko nekoristi njegovu mrezu osim njega i njegovog famoznog racunala.....

ima li još koji komp,laptop ili mobitel u kući koji se spaja na mrežu? jeli mu komp sigurno ugašen cijeli dan i tek ga navečer upali? nemože se promet sam od sebe puniti nikako.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 14:56 (antimadridista).
13 godina
protjeran
ako mu je komp isključen onda mu netko krade promet.
16 godina
  • ako ne koristi wireless, neka ga jednostavno iskljuci, a ako ga koristi, neka stavi wpa2-psk zastitu, jednostavno a ucinkovito
  • nadalje, neka pogleda koje mu aplikacije zahtjevaju internet, tj. ako se konstantno updateaju, no nevjerujem..
when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može biti neki virus ali da baš toliki promet pravi to mi je čudno zaista.. Probajte totalno odspojiti liniju, dakle odspojiti sve na jedan dan pa provjerite dali se pravi promet u tom periodu u kojem je linija bila neaktivna.

Ako bude onda je do ISP-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zapocetak pitanje dali mu je mreza zakljucana??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
atom kaže...

ako je wireless onda mu se neko nakacija, ako je samo zicni onda nemam pojma...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan

e ovako, provjeriti aplikacije........wifi mu je ukljucen bezveze, njega cu odmah i ugasiti mozda mu netko stvarno krade "neprimjetno"
i da, komp mu je cjeli dan bio ugasen, ja nisam mogao vjerovat ali bio sam prisutan......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

malo glupo pitanje al eto da ga postavim?po cemu operater vidi koliko si ti skinuo ili poslao mb,gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nema tu filozofije. ako je imao wireless uključen netko mu se nakačio. to je sve. isključen komp ne troši ništa.
16 godina
neaktivan
atom kaže...

e ovako, provjeriti aplikacije........wifi mu je ukljucen bezveze, njega cu odmah i ugasiti mozda mu netko stvarno krade "neprimjetno"
i da, komp mu je cjeli dan bio ugasen, ja nisam mogao vjerovat ali bio sam prisutan......

A router dali je bio ugašen? Pusti komp..

15 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

malo glupo pitanje al eto da ga postavim?po cemu operater vidi koliko si ti skinuo ili poslao mb,gb?

to je promet....mozes ga i ti sam provjeriti, javi mi se na pm......

15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
atom kaže...

A router dali je bio ugašen? Pusti komp..

router je radio, to znam....btw. racunalo mu je zicano spojeno....

15 godina
atom kaže...
herc1988 kaže...

znam ja da je to promet asl me zanima kako operater zna da si potrosio toliko prometa.mislim po cemu?ip-u

16 godina
neaktivan
atom kaže...
Bellatrix kaže...

Onda nek promjeni svoje podatke preko kojih se spaja na net (pass) Može biti da je sam ISP krivac..

15 godina
neaktivan
herc1988 kaže...
atom kaže...
herc1988 kaže...

znam ja da je to promet asl me zanima kako operater zna da si potrosio toliko prometa.mislim po cemu?ip-u

samo mu das prvi nekoliko znamenaka s racuna od interneta---on to tamo negdje upise i vidi, kontrolira tvoju mrezu, mora moc vidit promet.........nesznam doslovno kako ali znam da on moze vidit vise detalja nego ti sam o tvojoj mrezi....

15 godina
herc1988 kaže...

Mindfuck...

pwn too much...
15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
atom kaže...
Bellatrix kaže...

Onda nek promjeni svoje podatke preko kojih se spaja na net (pass) Može biti da je sam ISP krivac..

dobro, budem i to probao kad budem kod njega......naci u racunalu nemoze biti problem ? nepitam samo tebe vec i sve koji gledaju ovu temu....

15 godina

jeli se spaja možda mobitelom na mrežu? ili mu se netko iz obitelji spaja a da nezna? daj malo više informacija kakve uređaje u kući ima i tko se sve spaja na mrežu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
atom kaže...
Bellatrix kaže...

dobro, budem i to probao kad budem kod njega......naci u racunalu nemoze biti problem ? nepitam samo tebe vec i sve koji gledaju ovu temu....

Pa ja nebih isključio tu mogućnost! Može biti i do računala. Bilo bi dobro da instalirate ovaj program i njime provjerite i vidite koje se sve aplikacije i procesi spajaju na net. Što ustvari troši promet. Ja sam imao sličan problem radi virusa, ali kod mene nije bilo toliko mnogo prometa stvoreno niodkud.. :P

15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

jeli se spaja možda mobitelom na mrežu? ili mu se netko iz obitelji spaja a da nezna? daj malo više informacija kakve uređaje u kući ima i tko se sve spaja na mrežu.

spaja se mobitelom, na fejs upravom i je rekao....sada se sjetio ali u svakom slucaju 800MB bezveze ?

sto se tice tog programa, budem instaliro sada, kad rjesim skolu prvo.....hvala svima, nadam se da je u necem od navedenog problem !

15 godina
atom kaže...
antimadridista kaže...

spaja se mobitelom, na fejs upravom i je rekao....sada se sjetio ali u svakom slucaju 800MB bezveze ?

sto se tice tog programa, budem instaliro sada, kad rjesim skolu prvo.....hvala svima, nadam se da je u necem od navedenog problem !

eto i to je moguće,da se automatski update-aju aplikacije sa Marketa i pozadinski widgeti se osvježavaju itd. Iako ne vjerujem da mu to nosi sav taj promet,ali može dosta prometa pojesti jedan smartphone.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 15:24 (antimadridista).
17 godina

Ma stvar je jednostavna. Nebitno što je on spojen žicom, rotuer očigledno ima wifi predajnik i

na njega se netko nakačio. Dakle, već je rečeno, zaštititi enkripcijom pristup routeru.
Ako se neda potpuno isključiti wifi predajnik.

.....

Inače operateru je sve to isto. Promet radi njegov router, a tko se na njega nakačio, njih stvarno nije briga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice