E ovako posto se slabo razumije zanima me obaranje i dizanje sistema , zelio bih srusiti jer je totalno u kurc.u i nista nece imam win xp ,ali imam vaznih podataka na njemu na D disku pa me zanima ako srusim jel to znaci da se sve brise s njega ili samo C nebi volio da bas izgubim te podatke jer mi je vazno i ima dosta gigabajta i da li prvo moram srusiti sistem da bi instalirao novi ili kako sta , ako me je ko sa skonto da mi pomogne . hvala .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E ovako posto se slabo razumije zanima me obaranje i dizanje sistema , zelio bih srusiti jer je totalno u kurc.u i nista nece imam win xp ,ali imam vaznih podataka na njemu na D disku pa me zanima ako srusim jel to znaci da se sve brise s njega ili samo C nebi volio da bas izgubim te podatke jer mi je vazno i ima dosta gigabajta i da li prvo moram srusiti sistem da bi instalirao novi ili kako sta , ako me je ko sa skonto da mi pomogne . hvala .
Sve što ti treba preseli na disk D i onda ubaci instalacijski disk (Windows 7 ili 8, jer XP je već zastario) i stavi da se boota sa diska... zatim staviš da želiš novu istalaciju, formatiraš C i staviš da ga tu instalira, dok će na D ostati tvoji podaci.
To je ukratko postupak, a za instalaciju windowsa imaš 100 tutorijala na youtubu pa malo pogledaj..
Znači ako imaš dvije particije C: na kojoj je operacijski sustav i još neke stvari i D na kojoj su ti važni podatci, onda samo formatiraš C particiju i na nju instaliraš željeni OS, a D particija će ostati netaknuta.
Samo prije stavljanja pogledaj koliko ti ima C a koliko D particija GB-a da slučajno nebi krivu foramtirao. Znači recimo ako C particija ima 30 GB a D 75 GB, moraš formatirati ovu particiju od 30 GB.
EDIT: evo i kolega ti je isto objasnio
Hvala vam, probati cu na youtube jos malo potraziti za bootanje i to ostalo .LP