Razlika ddr2 rama i ddr 3

poruka: 21
|
čitano: 10.574
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

jel neko mozda zna koja je razlika između ddr 2 i 3 osim sto je ddr 3 vise mhz...predpostavljam da je 3 bolji za igre al koje uopce igre zahtjevaju kada pise da trazi 2 gb rama...

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Razlika ddr2 rama i ddr 3
hitmanr kaže...

jel neko mozda zna koja je razlika između ddr 2 i 3 osim sto je ddr 3 vise mhz...predpostavljam da je 3 bolji za igre al koje uopce igre zahtjevaju kada pise da trazi 2 gb rama...

Razlika je toliko mala da je nećeš zamjetit što se igri tiče, ali ako sastavljaš računalo onda ćeš stavit ddr 3 jer će ti vjerovatno matična "zahtjevat".

Kad piše da traži 2gb radne memorije, to znači bilo koje ddr2 ili ddr3 nije važno.

15 godina
neaktivan
Razlika je u mnozitelju ako imas ddr2 na 800 mhz tada ti je realni clock 400 mhz, a efektivni 800. Isto je s ddr3 samo je mnozitelj 3. To znaci da je i ddr3 brzi. Sve sto ima veci mnozitelj je brze, ram, cpu, graf memorija, sve
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
2 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

a vidim da je i ddr 1 skuplji nego 2 ili 3 pogotovo, kazu da je to zato sto se skoro i ne proizvodi al kvaliteta da je ista

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

a vidim da je i ddr 1 skuplji nego 2 ili 3 pogotovo, kazu da je to zato sto se skoro i ne proizvodi al kvaliteta da je ista

Vidim da još nitko nije spomenuo kako je DDR3 RAM mnogo brži od DDR1 i DDR2.

Carum est, quod rarum est.
16 godina
neaktivan

pa sta ce spominjat kad to svi znaju...zanima me kada zelim stavit jos rama trebam pazit da mi budu iste frekvencije i ddr isti...to znam a triba li jos ista bit isto mogu li stavit jednu od 1 gb a jednu od 2

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

pa sta ce spominjat kad to svi znaju...zanima me kada zelim stavit jos rama trebam pazit da mi budu iste frekvencije i ddr isti...to znam a triba li jos ista bit isto mogu li stavit jednu od 1 gb a jednu od 2

Mozes ali onda stavi u susjedni slot :)

17 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

Frekvencije mogu biti različite. Brža će raditi na brzini sporije pločice.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
18 godina

DDR3 nije puno brži od DDR2. Zašto? Zato što iako ima veće frekvencije ima i znatno veće tajminge. Razlika u brzini je možda najviše par posto.

Prava razlika je u naponu koji treba modulu, DDR3 treba znatno niži napon (dakle znatno manje struje troši). Uz to je i razlika u broju pinova memorijske pločice (drugim riječima drugačiji utor, kraći).

Tko ima 4GB DDR2 ne isplati mu se prelazak na 4GB DDR3 a na manje pogotovo.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
Ja imam DDR3 1333 CL6.
Problem?
Neaktivan.
16 godina
neaktivan

jel se moze stavit neka druga marka rama da ne budu sve npr kingston i koja je marka najbolja zna li neko

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

jel se moze stavit neka druga marka rama da ne budu sve npr kingston i koja je marka najbolja zna li neko

Corsair i Kingston su po meni najbolji.

Imaš i G.Skill, Patriot, Kingmax, Apacer, PQI, Samsung, aData, Princo, OCZ, ...

Da bi se priznala tuđa vrijednost, treba imati vlastitu.
16 godina
neaktivan

mogu li se misati imam vec kingston a da sad nadodam corsair to nema veze jel da, marka nije bitna?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

mogu li se misati imam vec kingston a da sad nadodam corsair to nema veze jel da, marka nije bitna?

Nije bitno iako je najpozeljnije imati identicne memorije :)

15 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

Nema to veze, proizvođač je nebitan.

14 godina
neaktivan

dal ima veze ako kupim ddr3 a imam xp service pack 2

hvala..

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
markolon kaže...

dal ima veze ako kupim ddr3 a imam xp service pack 2

hvala..

Ima veze.

Apsolutno nikakve.

16 godina

Vazno ti je koju maticnu plocu imaš.

Ako podržava DDR3 memoriju, onda možeš staviti...

BTW, ak nabaviš bar 2GB stavi si win7 :D

SuperAdmin BurekCraft V.2
14 godina
samo je u nijansama razlika
15 godina
Caesar et Brutus kaže...
hitmanr kaže...

Vidim da još nitko nije spomenuo kako je DDR3 RAM mnogo brži od DDR1 i DDR2.

U RAM benchevima je brzi.Sto se tice gaminga jos uvijek je dovoljno imati vecu kolicinu DDRII rama kako bi igrao na vrlo visokim postavkama,dakle nema razlike izmedu DDRII i DDRIII u gamingu,barem ne osjetne.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
191x7 najbolje zbori , bravo .
vidi se da se covijek razumije .a pola njih ovde prica gluposti na koje mi se neda pisat odgovore..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice