jel neko mozda zna koja je razlika između ddr 2 i 3 osim sto je ddr 3 vise mhz...predpostavljam da je 3 bolji za igre al koje uopce igre zahtjevaju kada pise da trazi 2 gb rama...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel neko mozda zna koja je razlika između ddr 2 i 3 osim sto je ddr 3 vise mhz...predpostavljam da je 3 bolji za igre al koje uopce igre zahtjevaju kada pise da trazi 2 gb rama...
Razlika je toliko mala da je nećeš zamjetit što se igri tiče, ali ako sastavljaš računalo onda ćeš stavit ddr 3 jer će ti vjerovatno matična "zahtjevat".
Kad piše da traži 2gb radne memorije, to znači bilo koje ddr2 ili ddr3 nije važno.
a vidim da je i ddr 1 skuplji nego 2 ili 3 pogotovo, kazu da je to zato sto se skoro i ne proizvodi al kvaliteta da je ista
a vidim da je i ddr 1 skuplji nego 2 ili 3 pogotovo, kazu da je to zato sto se skoro i ne proizvodi al kvaliteta da je ista
Vidim da još nitko nije spomenuo kako je DDR3 RAM mnogo brži od DDR1 i DDR2.
pa sta ce spominjat kad to svi znaju...zanima me kada zelim stavit jos rama trebam pazit da mi budu iste frekvencije i ddr isti...to znam a triba li jos ista bit isto mogu li stavit jednu od 1 gb a jednu od 2
pa sta ce spominjat kad to svi znaju...zanima me kada zelim stavit jos rama trebam pazit da mi budu iste frekvencije i ddr isti...to znam a triba li jos ista bit isto mogu li stavit jednu od 1 gb a jednu od 2
Mozes ali onda stavi u susjedni slot :)
Frekvencije mogu biti različite. Brža će raditi na brzini sporije pločice.
DDR3 nije puno brži od DDR2. Zašto? Zato što iako ima veće frekvencije ima i znatno veće tajminge. Razlika u brzini je možda najviše par posto.
Prava razlika je u naponu koji treba modulu, DDR3 treba znatno niži napon (dakle znatno manje struje troši). Uz to je i razlika u broju pinova memorijske pločice (drugim riječima drugačiji utor, kraći).
Tko ima 4GB DDR2 ne isplati mu se prelazak na 4GB DDR3 a na manje pogotovo.
Problem?
Neaktivan.
jel se moze stavit neka druga marka rama da ne budu sve npr kingston i koja je marka najbolja zna li neko
jel se moze stavit neka druga marka rama da ne budu sve npr kingston i koja je marka najbolja zna li neko
Corsair i Kingston su po meni najbolji.
Imaš i G.Skill, Patriot, Kingmax, Apacer, PQI, Samsung, aData, Princo, OCZ, ...
mogu li se misati imam vec kingston a da sad nadodam corsair to nema veze jel da, marka nije bitna?
mogu li se misati imam vec kingston a da sad nadodam corsair to nema veze jel da, marka nije bitna?
Nije bitno iako je najpozeljnije imati identicne memorije :)
Nema to veze, proizvođač je nebitan.
dal ima veze ako kupim ddr3 a imam xp service pack 2
hvala..
dal ima veze ako kupim ddr3 a imam xp service pack 2
hvala..
Ima veze.
Apsolutno nikakve.
Vazno ti je koju maticnu plocu imaš.
Ako podržava DDR3 memoriju, onda možeš staviti...
BTW, ak nabaviš bar 2GB stavi si win7 :D
Vidim da još nitko nije spomenuo kako je DDR3 RAM mnogo brži od DDR1 i DDR2.
U RAM benchevima je brzi.Sto se tice gaminga jos uvijek je dovoljno imati vecu kolicinu DDRII rama kako bi igrao na vrlo visokim postavkama,dakle nema razlike izmedu DDRII i DDRIII u gamingu,barem ne osjetne.
vidi se da se covijek razumije .a pola njih ovde prica gluposti na koje mi se neda pisat odgovore..