Računalo ne starta

poruka: 27
|
čitano: 2.735
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Računalo ne starta

Poštovanje forumaši. Naime imam problem, danas kad sam došao doma probao upalit računalo, i sve ide normalno, sve lijepo radi kako treba svaki ventilator sve,učini svoj famozni biip, sve se očita, no ekran se ugasi upali,par puta, pojavi se opcija safe mode,start normal i sve to, kad odlučim otići na start normal onda taman krene do učitavanja windowsa ekran bljesne koji put, pojavi se na niti pola sekunde blue screen nit dovoljno da ga uslikam, i sve krene ispočetka, ponovo bljesnu tipke na tipokovnici i krenemo ispočetka. Odem li u safe mode, safe mode se normalno upali,probao samo sys restore od tamo, napravi sve,al opet se dogodi isto. Što da radim??

Look me in the eye.It's ok if you're scared. So am I.But we're scared for different reasons.I'm scared of what I won't become, and you're scared of what I could become...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Računalo ne starta

Prvo probaj promjenit RAM. (ak imas od kuda uzet/posudit)

Onda reinstall winsa, ako to ne pomaze, probaj s drugom maticnom.

Tim redoslijedom bi ja probal.

Truth in engineering.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Računalo ne starta
U safe modu ukljuci onu opciju u cp-u da se ne restartira automatski kod bsod-a pa uslikaj
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
18 godina
Računalo ne starta

batista,nekako mi se čini da je problem do hardwera da ne bi došlo do startanja windowsa uopće!

Opciju u cp-u? di nju gasim?

Look me in the eye.It's ok if you're scared. So am I.But we're scared for different reasons.I'm scared of what I won't become, and you're scared of what I could become...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Računalo ne starta

A da u safe modu nađeš minidump i zakačiš ga ekipi u BSOD temi na analizu

0 0 hvala 0
18 godina
zero cool kaže...

batista,nekako mi se čini da je problem do hardwera da ne bi došlo do startanja windowsa uopće!

Opciju u cp-u? di nju gasim?

pa spomenul sam i HW, jednostavno sprobavaj sheme koje ti padnu na pamet

Truth in engineering.
18 godina
Računalo ne starta

ček,mislin da san isključija, probat ću sad :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zero cool kaže...

Poštovanje forumaši. Naime imam problem, danas kad sam došao doma probao upalit računalo, i sve ide normalno, sve lijepo radi kako treba svaki ventilator sve,učini svoj famozni biip, sve se očita, no ekran se ugasi upali,par puta, pojavi se opcija safe mode,start normal i sve to, kad odlučim otići na start normal onda taman krene do učitavanja windowsa ekran bljesne koji put, pojavi se na niti pola sekunde blue screen nit dovoljno da ga uslikam, i sve krene ispočetka, ponovo bljesnu tipke na tipokovnici i krenemo ispočetka. Odem li u safe mode, safe mode se normalno upali,probao samo sys restore od tamo, napravi sve,al opet se dogodi isto. Što da radim??

Poznat mi je problem. Mislim da ti je hard disk ima bad sector a da bi to provjerio skini Hirens cd boot i potraži scan za hdd i neka skenira i ako nađe bad sector i ima opciju repair pa se popravlja bad sector ali je to privremeno riješenje sve dok ne kupiš nov hard disk. Nakon tog repaira i može se normalno dignut pa ak imaš važne podatke spremi si na usb stick ili na cd kao backup. Ako nemaš hirens cd boot dovoljno da vadiš hard disk i priključi na drugo računalo i skeniraj HD tune sa sporim skenom pa ako otkriva crveni kocke to znači da ima bad sector i nabaviš drugi hdd. Tako da uvijeriš jel ima ili nema bad sectora. Ako hdd nema bad sector onda može bit u memoriji a možeš testirat sa Memtestom da skeniraš jel ima errore pa ako nema idemo dalje, a u kabelu koji ne daje dovoljno napona ili napajanje pa i moguće i grafa zeza. Poigraj malo da nađeš di je problem tako da polako elimiraš dio po dio.

18 godina
Računalo ne starta

i evo uslikao sam BSOD mamicu mu nikad mi nije bio drag!

EDIT:evo sad vidim da je lik na forumu imo isti problem i rješiio ga a nije napisao kako!! aaa!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 18:43 (zero cool).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zasto? Bolje da je tu nego da ga nema.
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
18 godina
Tomislav95 kaže...
Zasto? Bolje da je tu nego da ga nema.

a znam, dakle taj ACPI compilant je problem,kako rješit?

17 godina
neaktivan
Pa probaj kako pise na bsodu
14 godina
neaktivan
Računalo ne starta

I kod mene je bila takva situacija sa starim kompom i nazalost mi crkla maticna .. Meni je bio problem HDD ili napon i sve je pocelo crkavat po redu !! od cijelo kompa mi samo grafa ostala .. A meni je bilo sedmicu dana ista stvar k'o i kod tebe upalim i kada pocinje ucitavat windows srusi se i opet sve tako :// Samo pokusaj mijenjat ram i windows mijenjat' to ti samo moze pomoc :)) 

Pozz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
slim2shady kaže...

I kod mene je bila takva situacija sa starim kompom i nazalost mi crkla maticna .. Meni je bio problem HDD ili napon i sve je pocelo crkavat po redu !! od cijelo kompa mi samo grafa ostala .. A meni je bilo sedmicu dana ista stvar k'o i kod tebe upalim i kada pocinje ucitavat windows srusi se i opet sve tako :// Samo pokusaj mijenjat ram i windows mijenjat' to ti samo moze pomoc :)) 

Pozz 

Nije toliko star komp,a probat ću flashat BIOS i nadat se da to rješi situaciju :D

18 godina
Računalo ne starta

Legao sam na F7 tipku ko lud i onda sam uspio nekako ga startat with last known good configuration,kako li već,evo sad radi i idem vidit kako flashat BIOS na svoju matičnu i nadat se da će upalit!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cudno mi je kako je uslo uopce ako je maticna shebana
18 godina
Računalo ne starta

kako znaš da je shebana matična, sad ću probat taj hebeni BIOS flashat iako me sad hebu ovi na asusovim stranicama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa ne mislim, nego gore su napisali
18 godina
Računalo ne starta

a to,čepote,ne mora bit isti slučaj,drugom liku na forumu je isto bilo,malopri san vidija i kaže da je rješija problem,samo ne piše kako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Računalo ne starta

flashanje nije pomoglo, o kvragu!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa sta nisi uspio uci normalno?
16 godina
neaktivan
Računalo ne starta

Pa ako ne starta mora da je ajnlaser otisao :D

ON. probaj izvaditi bateriju i stavit je natrag

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Tomislav95 kaže...
Pa sta nisi uspio uci normalno?

Jesam nekako,pa sam flashao BIOS i kad se rebootao opet se isto počelo događat...

18 godina
Računalo ne starta

Gledam okolo na internetu,niko nema točno ovakav problem,svi su nešto prčkali prethodno po kompu,ili vadili RAM ili nanovo instalirali windowse, a da je matična,ne bi ja uspio uopće uć u safe mode ni upalit ga normalno ono jednom...

EDIT:a da disejblam ACPI totalno u BIOS postavkama?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 10:45 (zero cool).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Probaj :)
18 godina
neaktivan
zero cool kaže...

Gledam okolo na internetu,niko nema točno ovakav problem,svi su nešto prčkali prethodno po kompu,ili vadili RAM ili nanovo instalirali windowse, a da je matična,ne bi ja uspio uopće uć u safe mode ni upalit ga normalno ono jednom...

Pokušaj prvo u BIOS-u učitati defaultne postavke za MBO. Meni je to jednom pomoglo kada sam imao sličan problem.

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
18 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
zero cool kaže...

Pokušaj prvo u BIOS-u učitati defaultne postavke za MBO. Meni je to jednom pomoglo kada sam imao sličan problem.

Slažem se, prvo ću default loadat pa ako ne uspije postavit sve ACPI postavke u BIOS-u na disable(dvije su)

EDIT: I evo ga,od tolike velike zbrke koju san napravija,flashanja BIOS-a teorija zavjere i sličnoga, kad sam ga vratio na default radi normalno i rebootao ga i opet radi normalno :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 15:07 (zero cool).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice