Računalo u banani

poruka: 7
|
čitano: 1.425
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Računalo u banani

Kao što sam naslov kaže komp u banani, para nemam na trošenje KRIZA a imam tek 13god. Ovako: C particija mi se sama puni tj: Hard disk mi je pun sve sam probao (CCleaner, Malwarbytes, MSE, HD tune sve uredu) ali ne pomaže. Sa vremena na vrijeme komp se zaledi pa sve zuji ( u kućištu i u zvučnicima) a sve temperature su u redu. CD/DVD rom mi ne očitava ubačeni CD=ne otvara se uopče. 

DALI DA BACIM KUČIŠTE KROZ PROZOR I KUPIM NOVI ILI IMA RIJEŠENJA JER na kraju svega sam dobio i MW3 a ne mogu ga normalno instalirat zato jer mi je vjerojatno komp slab 

WIN 7Ultimate 32-bit,AMD Atholn 64 x2 Dual processor 5400+ 2.80gHz,2,00GB RAM,nVidia GeForce 9500GT

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Računalo u banani
Dečko vrijeme je za reinstalaciju windowsa i nadogradnju ili potpunu zamjenu kompa
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
JosipCod kaže...

Kao što sam naslov kaže komp u banani, para nemam na trošenje KRIZA a imam tek 13god. Ovako: C particija mi se sama puni tj: Hard disk mi je pun sve sam probao (CCleaner, Malwarbytes, MSE, HD tune sve uredu) ali ne pomaže. Sa vremena na vrijeme komp se zaledi pa sve zuji ( u kućištu i u zvučnicima) a sve temperature su u redu. CD/DVD rom mi ne očitava ubačeni CD=ne otvara se uopče. 

DALI DA BACIM KUČIŠTE KROZ PROZOR I KUPIM NOVI ILI IMA RIJEŠENJA JER na kraju svega sam dobio i MW3 a ne mogu ga normalno instalirat zato jer mi je vjerojatno komp slab 

Jesi overclockirao procesor/grafičku ?

Najbolje bi ti bilo sve formatirati i ispočetka instalirat windowse .

Koje napajanje imaš?

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
15 godina
neaktivan
Računalo u banani

Komp je najlaške pokvarit i strgat kada se nezna šta se s njime radi.....kolko vidim tek ti je 13 godina...vjerojatno si negdje nešto prčkao i sad se sve poremetilo...

blacky

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
JosipCod kaže...

Ako je tebi KRIZA hvata, onda najbolje napraviš bezbolni način. Prvo nabaviš novi DVD pržilicu (košta više-manje oko 120kn)  i upikneš komp. Onda ti ne gine instaliraš Windows na sve novo dakle čista instalacija i nakon toga instaliraš drajvere i programe i poslije će bit sve OK kao novi.

A ovo hdd koji sam puni sebe vjerovatno imaš neki maliciozni virus kao što malware i slično.

Ako HDD tune kod sporog skena nema bad sector znači ispravna, a ako se smrzava onda u pitanju rama, testiraj sa Memtest i mora proč 100 pass javljaat će jel ima ili nema error

A grafa isto može smrzava ako se jače zagrije a to možeš saznat s programom  Speccya pa vidiš koja komponenta zagrijava.

Ako nakon testa sve ok onda na matičnu kod čipseta može uzrokovat smrzavanje ako se na čipset prevruč a nema čime hladit a on samo hladi zračno a to preslabo hladi i potrebno namontirat mali vent da upuše na mali hladnjak čipseta.

Ako grafa nema vent a ima pasivni hladnjak i isto se može namontirat vent na grafi.

15 godina
Računalo u banani

Za ovu konfiguraciju je bolji XP nego 7, stavi si xp i bez brige si, pogotovo ako igraš igre.

Valentin

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Računalo u banani

Ovako, pogledam u task manager i vidim u procesima: 40k za MicrosoftSecurityEssenitals, 38k za svchost.exe, 45k za GoogleChrome i onda mi se pojavi poruka. ,,Your RAM memory is too low.,, a imam 2GB RAM-a. Rješenje??

WIN 7Ultimate 32-bit,AMD Atholn 64 x2 Dual processor 5400+ 2.80gHz,2,00GB RAM,nVidia GeForce 9500GT

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice