Problem sa zvukom

poruka: 33
|
čitano: 7.744
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Dakle ovo traje možda kojih 2 tjedna.Imam Xonax zvučnu karticu na koju sam preko optičkoga spojio kućno kino (5.1 s receiverom) i sve radi vec 2 godine,al eto zadnjih 2 tjedan mi nešto šteka pa se pitam dali je problem u software-u ili hardware-u. Problem bi najlakše opisao : kad slušam youtube nakon kaj kliknem na ,neznam bezveze, 2.min pjesme zvuka nema možda jednu sekundu, a onda dodje i dalje je ok i tako uvijek kad preskačem dio pjesme!Isto to mi se dešava u igrici. Igram tennis elbow i nema zvuka prvu sekundu pa onda je ok. Da nadalje opišem problem. Kad npr igrač ide servirat i lupa lopticom o pod zvuk je jako čudan!I samo da kaže to je u 80% vremena, ostatak je ok zvuk i u igri i na youtube-u!Filmovi u bsplayeru cijelo vrijeme rade ok!Koji bog se dešava??Reinstalirao sam drivere više puta, u Asus audio centru je sve normalno ko i ranije...

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Problem sa zvukom

Prvo izvadi tu Xonax karticu, pobriši drivere i instaliraj drivere za integriranu na matičnoj i pogledaj imaš li opet iste probleme.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Probat ću instalirati drivere za zvuk koji je na matičnoj,al problem je kaj ne mogu provjeriti 5.1 sistem jer nemam kamo uštekati u maticnu,a xonar ima spdif.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Opet je isto...

Kad idem u sounds u control panelu i na playback-u imam više opcija,a trenutno koristim SPEAKERS (asus xonar dg audio device) kao default device i zvuk imam ,al kao što velim šteka nešto , e sad imam odma ispod opciju S/PDIF pass throught device  (asus xonar dg audio device) i kad nju stavim pod default  zvuk je ok al ne rade mi slušalice i na prvu malo mi je drugačiji zvuk opčenito . Još jedna stvar koju sam sad isprobao. Znači kad mi je SPEAKERS default onda mi šteka zvuk ,ali kad istovremeno slušam s slušalicama na njima nemam tog problema! Ne kužim se previše al eto kao što sam rekao do sad je sve bilo ok.

I koja je razlika u default device i default communication device?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Problem sa zvukom

Nemoj me krivo shvatiti, ali ja tebe ne mogu uhvatiti niti za glavu niti za rep... Pokusaj to malo jasnije napisati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

:-))

A kaj da velim još.Znači zvuk mi kasni cca jednu sekundu kad na youtubeu stavim npr na 2.minutu pjesme ,video ide ,zvuk ne tu jednu sekundu,a kasnije je ok ,ali kad istovremenom imam slušalice na njima ništa ne kasni. I na igrici mi je isto tako ,neki zvukovi su ok ,neki ne.A kao što sam rekao kad gledam film ok je zvuk,znaci nema prekida od te cca jedne sekunde bez zvuka!

Imam sistem 5.1 Pioneer s receiverom (bez dva itd,samo zvuk..) i xonar dg karticu na matičnoj.

Da li mogu nešto poštimati u SOUNDSIMA ili u XONAR CENTRU??

I ne kužim razliku (u SOUNDSIMA u control panelu) izmedju SPEAKERS (asus xonar dg audio device) i S/PDIF pass throught device  (asus xonar dg audio device) , a obje mi mogu biti default device i default communication device.

Znaci da rezimiram hebe me ta jedna sekunda bez zvuka kad kliknem na neki drugi dio pjesme na youtubeu (inace ide ok pjesma dalje ako ništa ne diram) ,a u igrici su promjenjivi zvukovi tako da tamo još više šteka tj još se više primjeti delay.

I nemam blage veze zašto ni di da krenem više.

Jel mogu biti biosi jer sam ih flashal prije kojih mjesec dana na nove...inaće stavil sam opet sve na default u njima (postavke mislim)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Problem sa zvukom

Meni to smrdi na tzv. 'audio codec' aka 'softverski kvar'. Ja bi to sve lijepo formatirao i instalirao OS od nule.

BTW. O kojem Xonaru se radi. USB ili PCI/e ? Flash BIOS-a bi mozda mogao nesto poremetiti, ako se radi o PCIe, ali kako se flashao BIOS prije mjesec, a problemi poceli prije 2 tjedna... Pretpostavljam se da su stavljeni posljednji driveri za zvucnu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 3:19 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Nebi baš stavljo novi sistem jer sam i njega stavio prije mjesec dana! Xonar DG je PCIe...Novi problem sam vidio,a to je da sam uspio strgati s/pdif utor na zvucnoj,strgala se ona plastikica na ulazu kaj valjda drži kabel i neki federčić je ispao.Ok, i dalje radi kad uštekam kabel samo je dosta labav. Da ne gubi kontakt i da li uopce ima to veze,meni se čini da nije do toga? Evo sad mi vec neko vrijeme youtube radi ok ali u igri jos zeza...Užasno živcira spoznaja da nemam blage kaj se desilo da tako šteka, malo radi ok, ali većinom ne...

da, najnoviji su driveri (2013)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 4:04 (invinceble).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

U internet exploreru i operi youtube radi normalno,znaci nešto firefox zeza (vec neko vrijeme po mom mišljenju) , sad jedino ne kužim zašto u igri zeza...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Šteka li ti tako zvuk ako pustiš recimo u nekom drugom playeru muziku na mute?

Znači, uzmeš recimo winamp i pustiš neku muziku ali da je na mute (ako ne tako, probaj samo jako stišati iako bi trebalo biti isto), a onda radiš sve ostalo (igra, youtube) normalno.

Usput, o kojem se receiveru radi itd.?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 13:21 (Mirko935).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Winamp ne koristim više tj ne slušam više s kompa ništa,sve s youtubea....Na operi radi normalno,na bsplayer takodjer.Moram provjeriti kako je u igri sad iako nisam ništa mijenjao,samo pobrisao firefox. Receiver je Pioneer VSX - 324 -K-P (HTP-072/HTP-073)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvukom
invinceble kaže...

Winamp ne koristim više tj ne slušam više s kompa ništa,sve s youtubea....Na operi radi normalno,na bsplayer takodjer.Moram provjeriti kako je u igri sad iako nisam ništa mijenjao,samo pobrisao firefox. Receiver je Pioneer VSX - 324 -K-P (HTP-072/HTP-073)

Kako hoćeš, postoji razlog zašto sam ti rekao da to probaš (ne nužno s Winampom, to je bio primjer...), no ako ti se ne da, ne moraš

Btw, zašto ne koristiš HDMI za zvuk? Pa imaš i sliku ako ti je receiver spojen s TV-om itd.?

7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Probao sam s bsplayerom ,to nije dosta?Takodjer u windows media playeru je isto ok,sad sam probao.

U igri je prvih 10ak min ok,onda opet šteka....U menu igre je stalno zvuk,a kad zašteka nema ga uopce,a na klikove po menu je jako tupi ,neprirodni zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 21:03 (invinceble).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
invinceble kaže...

Probao sam s bsplayerom ,to nije dosta?Takodjer u windows media playeru je isto ok,sad sam probao.

U igri je prvih 10ak min ok,onda opet šteka....U menu igre je stalno zvuk,a kad zašteka nema ga uopce,a na klikove po menu je jako tupi ,neprirodni zvuk.

Mislim da me nisi skužio što ti hoću reći... Moja greška, bar djelomično

Meni se isto slično (bar prema tvom opisu) događa. Kod seekanja (ovisno o aplikaciji) i kod puštanja bilo kakvih zvukova zna biti delay od nekih pola sekunde-sekundu. Ako se ne varam, a pretpostavimo na trenutak da se ne varam, to je zbog toga što može biti više različitih formata zvuka koji idu preko kabla. Budući da receiver ne zna koji format ćeš mu pustiti, treba mu to kratko vrijeme da ga prepozna i krene dekodirati. Ako ta igra o kojoj pričamo ne drži konstantno aktivan stream, svaki put kad ona pusti neki zvuk, receiver nanovo prvo prepoznaje o čemu se radi, i dok aktivira dekoder, već je pola zvuka prošlo i na kraju dobiješ "čudan zvuk". Zbog toga ti kažem da pokušaš s nečim pustiti zvuk i muteati ga ili jako stišati, tako će audio mikser OS-a konstantno držati aktivan stream makar dobar dio vremena ne bilo čujnog zvuka, i kad ti igrica pusti zvuk, mikser će ga samo spojiti u onaj već aktivan stream i sve bi trebalo, ukoliko sam u pravu, funkcionirati kako treba. Ako će ti se dati isprobati moju teoriju, samo nemoj da to što puštaš na mute bude film s DD ili DTS zvukom npr. u BSplayeru ako ti je BSplayer podešen da bitstreama te formate. U tom slučaju BSplayer ima exclusive mod jer se ne može smiksati DD/DTS bitstream sa "običnim" zvukom s youtubea, iz mp3 playera, whatever, koji se šalje kao LPCM preko SPDIF-a.

E sad, ako to što ti opisuješ nije to što se meni čini da jest ili ako je zapravo problem u nečem drugom, džabe mi trud. I nisi mi odgovorio, zašto ne probaš spojiti receiver HDMI-em na PC? SPDIF je zastario standard i nema nikakvih prednosti u odnosu na HDMI. Možda će ti tako funkcionirati bolje. Možda i neće, ali svejedno ne vidim svrhu SPDIF-a, pogotovo ako ti je i TV spojen na receiver, fino preko HDMI-a može ići i slika i zvuk.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 10:41 (Mirko935).
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Pozdrav :-))

Nemam hdmi na pc-u :-) Jedino ako mogu uštekai u grafičku :-D

To je kučno kino ,ali bez dvd-a...Znaci receiver,subw i 5 zvucnika spojeno preko optike na xonar zvucnu. 2 godine me nije zezalo ništa,sad počelo.I često me nešto u Firefoxu zeza pa najbolje da ga nije ne koristim više.Ali me brine zašto se isto ili slićno dešava i u igri.Moram probati neku drugu igru takodjer. A budem i ovaj tvboj savjet probal. Znači ako sam skužio dobro stavim mp3 na winamp na mute i onda igram igru. Ne kužim se previše u to sve pa nit ne kužim ovo kaj si mi pisal oko prepoznavanja formata itd.Znaci igra radi ok 10-15 minuta i onda kad jedno počne zezat ,zeza do kraja,a to znam jer npr nema više zvuka u menu-u igre ,a trebao bi bit.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Ako je bitno da napomenem,instalirano imam i realtek hd drivere za maticnu te nisam disable-o zvuk u biosima....trenutno,prije jesam al nije se ništa popravilo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
invinceble kaže...

Pozdrav :-))

Nemam hdmi na pc-u :-) Jedino ako mogu uštekai u grafičku :-D

To je kučno kino ,ali bez dvd-a...Znaci receiver,subw i 5 zvucnika spojeno preko optike na xonar zvucnu. 2 godine me nije zezalo ništa,sad počelo.I često me nešto u Firefoxu zeza pa najbolje da ga nije ne koristim više.Ali me brine zašto se isto ili slićno dešava i u igri.Moram probati neku drugu igru takodjer. A budem i ovaj tvboj savjet probal. Znači ako sam skužio dobro stavim mp3 na winamp na mute i onda igram igru. Ne kužim se previše u to sve pa nit ne kužim ovo kaj si mi pisal oko prepoznavanja formata itd.Znaci igra radi ok 10-15 minuta i onda kad jedno počne zezat ,zeza do kraja,a to znam jer npr nema više zvuka u menu-u igre ,a trebao bi bit.

invinceble kaže...

Ako je bitno da napomenem,instalirano imam i realtek hd drivere za maticnu te nisam disable-o zvuk u biosima....trenutno,prije jesam al nije se ništa popravilo.

Naravno da možeš. Kud bi drugo uštekao HDMI nego u grafičku? Samo kad ga uštekaš trebaš prebaciti audio device u sound settings. Trebalo bi ti tu biti AMD ili nVidia (ne znam kako se kod njih točno zove) HDMI izlaz. I moguće da se ne vidi ako nemaš uštekan kabel, nisam 100% siguran. Nisam siguran mora li se kod nVidie možda prvo negdje omogućiti HDMI izlaz (vjerojatno ne), kod AMD-a radi bez greške čim ga uštekaš i postaviš ga kao default device ovdje.

Ne mora nužno biti Winamp, bilo što da drži aktivan audio stream prema receiveru. Može biti i youtube (pustiš neki filmić od sat vremena ili nešto).

Malo čudno da te ništa nije zezalo dvije godine... Moguće da je nešto drugo na stvari, budemo vidjeli...  Jesi šta mijenjao tokom zadnja dva tjedna? Ikakve postavke na PC-u, receiveru?

Ne bi trebalo igrati nikakvu ulogu to što imaš i drivere za zvučnu na matičnoj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 17:41 (Mirko935).
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Ovo s grafičkom mi je prvi glas,očito nisam imalo potrebu za hdmi-om još (osim monitor-grafička) hvala :-) .Eto učiš dok si živ. Pošto mi je sad i sheban utor za optiku onda stvarno najbolje uštekati HDMI. Na receiveru nisam ništa mjenjao (jedino mi je "crko"jedan red slova na displaju i to baš prije tjedan ,dva ....npr ne vidim najdonji red kod 01).Windowse sam mijenjao isto prije nekih mjesec dana,ali niš novo više manje,jedina bitna stavka je dan sam stavio nove biose.

ps.još jedna stvar. Znalo mi se desiti da mi zvuk totalno poludi npr pri promjeni formata zvuka,radia, neznam sad točno kak je bilo pa je zvuk bio skroz sheban i jedini način da ga ispravim je da se dignem i na receiveru prešaltam kotacic na tuner pa opet na cd (u biti samo da prešaltam s kotačićem) ,onda je bilo ok. To mi se rijetko dešavalo,al sad u ovih dva tjedan je dosta češće i dešava se kad seekam, šaltam ns drugi dio pjesme, ili čak i filma na bsplayeru s tim da ne moram onda vrtit kotačić već samo još jednom,dvaputa prebaciti na drugi dio filma ,pjesme pa je ok dalje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 20:37 (invinceble).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

U igri još zeza zvuk...

Još jedno pitanje,ako spojim preko hdmi-a znači više neide preko zvučne kartice,gubim li na kvaliteti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
invinceble kaže...

Ovo s grafičkom mi je prvi glas,očito nisam imalo potrebu za hdmi-om još (osim monitor-grafička) hvala :-) .Eto učiš dok si živ. Pošto mi je sad i sheban utor za optiku onda stvarno najbolje uštekati HDMI. Na receiveru nisam ništa mjenjao (jedino mi je "crko"jedan red slova na displaju i to baš prije tjedan ,dva ....npr ne vidim najdonji red kod 01).Windowse sam mijenjao isto prije nekih mjesec dana,ali niš novo više manje,jedina bitna stavka je dan sam stavio nove biose.

ps.još jedna stvar. Znalo mi se desiti da mi zvuk totalno poludi npr pri promjeni formata zvuka,radia, neznam sad točno kak je bilo pa je zvuk bio skroz sheban i jedini način da ga ispravim je da se dignem i na receiveru prešaltam kotacic na tuner pa opet na cd (u biti samo da prešaltam s kotačićem) ,onda je bilo ok. To mi se rijetko dešavalo,al sad u ovih dva tjedan je dosta češće i dešava se kad seekam, šaltam ns drugi dio pjesme, ili čak i filma na bsplayeru s tim da ne moram onda vrtit kotačić već samo još jednom,dvaputa prebaciti na drugi dio filma ,pjesme pa je ok dalje.

invinceble kaže...

U igri još zeza zvuk...

Još jedno pitanje,ako spojim preko hdmi-a znači više neide preko zvučne kartice,gubim li na kvaliteti?

Meni se čini da bi to tebi i moglo biti zbog tog strganog utora za optiku. Možda se mrvicu tu i tamo pomakne i zato te zeza. Ovo s displejem je vjerojatno slučajnost.

Pa šta nemaš daljinski? Zašto si išao okretati kotačić? To ta totalno poludi mi isto zvuči kao nekakav problem sa streamom. Ako receiver očekuje drugačiji format nego dobiva blabla, da ne ulazimo u tehnikalije bespotrebno.

Ajde ti probaj HDMI pa vidi, ne košta te ništa, a neki od tih problema se s njim ne mogu pojaviti. Tj. košta te cijenu kabela ako ga nemaš pri ruci. Budući da sam kažeš da se ne kužiš, nemoj da te zajebu da kupiš neki od 100 €. Za kabel od 1.5-2 metra 50 kn uvrh glave.

Nećeš izgubiti na kvaliteti. razlike u kvaliteti zvuka su uglavnom do DAC-a i pojačala. I preko SPDIF-a i preko HDMI-a koristiš i jedno i drugo od receivera, zvučna ili u slučaju HDMI-a grafička samo šalju digitalni stream koji je u jednom i drugom slučaju isti. S HDMI-om možeš i koristiti 5.1 zvuk u igrama i svugdje drugdje gdje si preko SPDIF-a ograničen na stereo itd. SPDIF je svojevremeno bio dobar standard, ali danas nema ni jednu prednost u odnosu na HDMI.

7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Imam daljinski ,al mi je preko kotačića lakše hahha...

Evo stavio sam hdmi i zvuk je super,čak mi se čini i bolje sad, jedino još moram provjeriti kak se ponaša u igri i u firefoxu. A kupio sam kabel za 50kn 3m , nisam ipak tolko lud ne , samo se ne razumijem u neke specifične stvari ;-) 

Imam pitanje,dakle spojio sam slušalice iza na panel i sad moram u control panelu mijenjati playback device kad ih oču koristiti,ok. Jedino kolko sam skužil Realtek audio manager mi sad nema koristi pošto je spojeno u grafičku? Ili nisam nešto dobro pohvatao jer u njemu ne mogu ništa mijenjati tj mogu al ne čujem te promjene.

ps.Sad mi komp shvatio kao da imam dva displaya pa mi kursor miša išel previše u jednu stranu haha, još se s tim zahebavo!

ps2. firefox radi,nadam se da će i u igri bit onda ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 18:23 (invinceble).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
invinceble kaže...

Imam daljinski ,al mi je preko kotačića lakše hahha...

Evo stavio sam hdmi i zvuk je super,čak mi se čini i bolje sad, jedino još moram provjeriti kak se ponaša u igri i u firefoxu. A kupio sam kabel za 50kn 3m , nisam ipak tolko lud ne , samo se ne razumijem u neke specifične stvari ;-) 

Imam pitanje,dakle spojio sam slušalice iza na panel i sad moram u control panelu mijenjati playback device kad ih oču koristiti,ok. Jedino kolko sam skužil Realtek audio manager mi sad nema koristi pošto je spojeno u grafičku? Ili nisam nešto dobro pohvatao jer u njemu ne mogu ništa mijenjati tj mogu al ne čujem te promjene.

ps.Sad mi komp shvatio kao da imam dva displaya pa mi kursor miša išel previše u jednu stranu haha, još se s tim zahebavo!

ps2. firefox radi,nadam se da će i u igri bit onda ok

Ne trebaš u Control Panelu mijenjati playback device, možeš ovdje:

(klik na ikonu zvučnika dolje u taskbaru, ovo je na Win10, ne sjećam se može li se to i na ranijima)

Da, Realtek audio manager kontrolira Realtek zvučnu, ne može na izlaz grafičke utjecati. Reci što želiš promijeniti pa ti možda mogu pomoći. I šta ne koristiš Xonar za slušalice? Btw, jesi probao izlaz za slušalice na receiveru naprijed? Moguće da ima bolje pojačalo za njih nego zvučna pa ga isprobaj ako će ti se dati. Ako nemaš ovaj veliki (6.3 mm) konektor za slušalice, ima za kupiti 6.3 mm>3.5 mm adapter za 10-15 kn.

Što se tiče displaya, ako ne koristiš TV, odi desni klik na Display properties pa stavi Duplicate umjesto Extend. Onda ti ne bu miš bežal

Drago mi je da ti Firefox radi. A ako ti zvuk u igri i dalje ne bude kako treba, moguće da je nešto do same igre.

7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Hvala na pomoći , uopće mi nije palo na pamet ovo s hdmi-om u grafu...Koristil sam slušalice preko xonara ,al sad zvučnu uopće ne mislim koristiti jer se nadam da će zvuk i ovako biti ok.

Što se tiće Audio managera ,u xonaru sam mogao mijenjati s 5.1 na slušalice,mogao sam slušati normalno zvuk plus istovremeno imati i zvuk u slušalicama. Imala je i opcija da mi svi zvukovi budu iste glasnoce itd...(sad čujem da su neke pjesme glasnije,neke tiše na youtubeu) Vidim da to postoji i u Realteaku, al kad ne radi sad...

Sve u svemu mislim da ni nemam nešto posebeno za mijenati,podešavati al me zanimalo kak to funkcionira sad kad je spojeno preko grafičke.

Da, u receiveru imam za PHONES kao neki drugi ,veći utor tak da se s tim nikad nisam ni zamaral s time,al možda probam i tu verziju za slušalice.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Radi zvuk ok i u igri :-)

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Znaci valjda po 1 puta u control panelu u sounds kad testiram čujem svih 5 zvučnika i subw hahha,prije sam čuo možda prednja dva i centralni,iako sam imao "surround" zvuk na bilo čemu sam htio.Sad sam primjetio da pjesme ne mogu slušati u 5.1 (ionak se slušaju u stereu),al ni filmove ne mogu,ako baš nije baš 5.1 zvuk u formatu!Znači sad ne mogu imati zvuk na svih 5 zvučnika ako nije taj audio format u filmu? Ima li kakve veze kamo uštekam u receiver HDMI?Jer imam opcije game,dvd,cd,BD i SAT...ja sam stavio u game...prije sam imao optiku na CD u input selectoru.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
invinceble kaže...

Hvala na pomoći , uopće mi nije palo na pamet ovo s hdmi-om u grafu...Koristil sam slušalice preko xonara ,al sad zvučnu uopće ne mislim koristiti jer se nadam da će zvuk i ovako biti ok.

Što se tiće Audio managera ,u xonaru sam mogao mijenjati s 5.1 na slušalice,mogao sam slušati normalno zvuk plus istovremeno imati i zvuk u slušalicama. Imala je i opcija da mi svi zvukovi budu iste glasnoce itd...(sad čujem da su neke pjesme glasnije,neke tiše na youtubeu) Vidim da to postoji i u Realteaku, al kad ne radi sad...

Sve u svemu mislim da ni nemam nešto posebeno za mijenati,podešavati al me zanimalo kak to funkcionira sad kad je spojeno preko grafičke.

Da, u receiveru imam za PHONES kao neki drugi ,veći utor tak da se s tim nikad nisam ni zamaral s time,al možda probam i tu verziju za slušalice.

Nema na čemu. Nema zašto ne biti ok. Ja već godinama koristim samo HDMI za izlaz zvuka s PC-a.

Ovo da ti sve bude iste glasnoće je kompresor (dinamičkog raspona zvuka). Imaš vjerojatno sličnu opciju na receiveru, obično se zove night mod ili nešto takvo. Ali to zapravo pogoršava zvuk s jedne strane (jel, obvijusli , smanjuje dinamički raspon).

Za zvuk istovremeno i na slušalice i na zvučnike baš nema jednostavnog rješenja ako ih koristiš na različitim sound output uređajima. Ne znam koliko ti je to bitno...

Da, to je 6.3 mm stereo utor. Evo adapter na 3.5 mm, punih 4.50 kn https://www.chipoteka.hr/artikl/2715/adapter-635-mm-trs-m-na-35-mm-trs-z-valueline-bulk-2630404274 Probaj, meni je zvuk na slušalicama s receivera puno bolji nego kad ih spojim na onboard zvučnu.

invinceble kaže...

Radi zvuk ok i u igri :-)

invinceble kaže...

Znaci valjda po 1 puta u control panelu u sounds kad testiram čujem svih 5 zvučnika i subw hahha,prije sam čuo možda prednja dva i centralni,iako sam imao "surround" zvuk na bilo čemu sam htio.Sad sam primjetio da pjesme ne mogu slušati u 5.1 (ionak se slušaju u stereu),al ni filmove ne mogu,ako baš nije baš 5.1 zvuk u formatu!Znači sad ne mogu imati zvuk na svih 5 zvučnika ako nije taj audio format u filmu? Ima li kakve veze kamo uštekam u receiver HDMI?Jer imam opcije game,dvd,cd,BD i SAT...ja sam stavio u game...prije sam imao optiku na CD u input selectoru.

hahaha... To po prvi puta čuješ zato što, kako rekoh ranije, SPDIF je malo zastario tako da ne podržava 5.1 nekomprimirani zvuk. Jedino 5.1 što ide preko njega su stari Dolby Digital i DTS. Preko HDMI-a možeš puštati sve što možeš preko SPDIF-a plus višekanalni PCM (to je ovo što čuješ u control panelu), lossless DD TrueHD, DTS HD-MA itd.

E, sad... Što se tiče muzike i filmova... Možeš ih slušati kako hoćeš. Možeš u control panelu namjestiti Stereo (2.0) i sve će ti biti kao prije preko SPDIF-a. BSplayer će ti i dalje bitstreamati DD i DTS ako film koji gledaš sadržava te formate i ako ti je BSplayer podešen da bitstreama. Onda na receiveru možeš odrediti ako hoćeš one upmix modove, pogledaj tu na 23. stranici uputstava (iako mi se čini da to već znaš) https://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/Manuals/Home/HTP-072_Rcvr_OperatingInst031413.pdf

Ja sam koristio nekad za muziku Dolby Pro Logic II Music, a Movie, jel, za filmove ako ne bi bili u 5.1.

Ako postaviš u Control Panelu 5.1 onda ne možeš koristiti upmix modove receivera nego receiver pušta na svaki zvučnik signal koji za taj zvučnik prima. Zato tako nemaš zvuk na svih 5 zvučnika kad slušaš muziku jer standardno muzika ide samo na prednja dva kanala. Meni je ustvari 99 % vremena u Control Panelu podešeno na 2.0. Stavim ga na 5.1 kad gledam neki film/seriju koja ima višekanalni AAC zvuk ili DTS HD-MA jer mi je receiver starijeg datuma pa ne može to dekodirati. I dok se više igrao na PC-u pa htio čuti neprijatelja kad mi se šulja sleđa. Ako nemaš takvih potreba možeš komotno staviti 2.0 i po starom. Davno nekad sam mislio da će se gospoda developeri u Microsoftu potruditi napraviti da se to u Control Panelu automatski mijenja ovisno o tome što puštaš, ali krivo sam mislio tako da i 2018. tu i tamo to moram ručno šaltati

edit: Sad ne znam jesam ti odgovorio na pitanja ili sam samo zakomplicirao Btw, ne, nema veze u koji HDMI uštekaš. Svi su isti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 20:59 (Mirko935).
7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Nisam previše prezahtjevan oko svega toga tako da neće biti problema,bitno da radi.Ne igram se previše nit mi je bitan taj vrhunski zvuk,bitno mi je da nije preglasno nad padne noć pa zato imam slušalice.Budem se malo poigrao ,ima u receiveru dosta opcija koje sam sve isprobavao ,al kaj kad vecinu nit neznam kaj točno znaće (midnight mode,loudness, phase itd itd....) Da ja sam isto prije koristio vecinom Dolby Pro logic (neznam sad točno koji mode) , a sad vidim da imam samo tu opciju STEREO i PCM) . A i ako sam dobro skužio sad surround radi puno bolje,tj realno (probao sam samo jedan film .1080p.WEB-DL.DD5.1.H264 i lijepo se čuje zvuk na zadnjih zvučnicima kad se to treba i desiti). Prije bi se čuo uvijek zvuk iz svih 5 ,al to je sve zvučalo previše isforsirano,u stilu samo da radi,da se čuje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
invinceble kaže...

Nisam previše prezahtjevan oko svega toga tako da neće biti problema,bitno da radi.Ne igram se previše nit mi je bitan taj vrhunski zvuk,bitno mi je da nije preglasno nad padne noć pa zato imam slušalice.Budem se malo poigrao ,ima u receiveru dosta opcija koje sam sve isprobavao ,al kaj kad vecinu nit neznam kaj točno znaće (midnight mode,loudness, phase itd itd....) Da ja sam isto prije koristio vecinom Dolby Pro logic (neznam sad točno koji mode) , a sad vidim da imam samo tu opciju STEREO i PCM) . A i ako sam dobro skužio sad surround radi puno bolje,tj realno (probao sam samo jedan film .1080p.WEB-DL.DD5.1.H264 i lijepo se čuje zvuk na zadnjih zvučnicima kad se to treba i desiti). Prije bi se čuo uvijek zvuk iz svih 5 ,al to je sve zvučalo previše isforsirano,u stilu samo da radi,da se čuje.

Prolistaj si uputstva od receivera, većina stvari je solidno objašnjena tamo. Ili pitaj ako te bilo šta zanima.

Midnight mod bi trebao biti kompresor isto/slično kao i DRC (ovaj drugi se koristi samo za DD/DTS materijal, koliko vidim), zovu to i volume leveling, auto volume control i slično.

Loudness pojačava bas i visoke. Na nižim glasnoćama je ljudski sluh manje osjetljiv na te frekvencije pa zato to postoji da ih digne kad želiš tiho slušati.

Phase sam bog zna šta je. Osim ako se aktivno mjeri faza itd. u nekom trenu (kod skupljih receivera dobiješ mikrofon kojim kalibriraš sustav) nema baš smisla.

Čini mi se da ti BSplayer ne bitstreama taj DD, sad radi bolje jer ide na pravih 5.1 kako bi trebalo. Valjda... Za svaki slučaj provjeri, kad upališ neki film u BS-u, desni klik, na Options, Filters, AC3Filter. Tamo stavi Output format Do not change i označi Use SPDIF i onda ti može biti i stereo konfigurirano u Control Panelu, player će svejedno bitstreamati DD i DTS zvuk.

Bilo kako bilo, kažeš da nisi prezahtjevan pa uživaj u tome što radi. Ako primijetiš da nešto nije sve kako treba ili misliš da bi moglo bolje, samo reci pa ćemo složiti.

7 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

U bs playeru imam samo LAV audio decoder , instalirano imam k-lite codec pack pa je moguće da mi je sam biral koje codece da koristi za kaj...vidim da i u LAV  ima nekih opcija za mijenjati pa budem isprobal.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
invinceble kaže...

U bs playeru imam samo LAV audio decoder , instalirano imam k-lite codec pack pa je moguće da mi je sam biral koje codece da koristi za kaj...vidim da i u LAV  ima nekih opcija za mijenjati pa budem isprobal.

Još bolje, mislim da LAV po defaultu bitstreama. Otvoriš mu opcije, pogledaj na Status tabu. Ako piše bitstreaming to je to.

edit: kad pustiš film, naravno

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2018 18:28 (Mirko935).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice