Problem sa Win7

poruka: 19
|
čitano: 5.116
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa Win7

Kupio sam laptop HP 6830s prije nekih par mjeseci, instalirao sam windows 7 beta build 7000 te nakon sto je izasla nova verzija, nisam staru updejto, iako mi je bacalo upozorenja da ce istec za par dana, ja sam mjenjao datum nazad, ali evo danas zaboravio, te sada kad upalim laptop izbaci mi screen kao i kad se pali "HP Invent" te dole "Press the ESC key for Startup Menu" i stoji na tome, pritisnem ESC ali nista se ne dogada..

Dali zna netko mozda kako rjesit ovaj problem? Barem da mi uspije bootat windowse sa cda....

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 13:51 (Skyless7).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa Win7
Skyless7 kaže...

Kupio sam laptop HP 6830s prije nekih par mjeseci, instalirao sam windows 7 beta build 7000 te nakon sto je izasla nova verzija, nisam staru updejto, iako mi je bacalo upozorenja da ce istec za par dana, ja sam mjenjao datum nazad, ali evo danas zaboravio, te sada kad upalim laptop izbaci mi screen kao i kad se pali "HP Invent" te dole "Press the ESC key for Startup Menu" i stoji na tome, pritisnem ESC ali nista se ne dogada..

Dali zna netko mozda kako rjesit ovaj problem? Barem da mi uspije bootat windowse sa cda....

Hvala unaprijed

odi u BIOS i stavi vazeci datum!

EDIT: a daaaaaaaaa...kuzim...nemozes niti u BIOS???

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 13:58 (Tionio).
16 godina
neaktivan
Problem sa Win7

Da nisam mogao, ali evo iz nepoznatog razloga, nakon gasenja paljenja i restartanja uspio sam uc u windowse (neznam na koju foru), te promjenio datum...

Sad imam drugi problem, krenuo sam formatirat, te instalirati nove windowse XP, ali nakon cca. 1minute instalacije pojavi mi se plavi ekran "A problem has been detected and windows has been shut down to prevent demage to your computer.". Pretpostavljam da to nema veze sa sedmicom nego sa samim laptopima, dali treba promjenit nesto u postavkama kako bi mogao instalirati XP ili?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa Win7

odmah da ti urucim cestitke,imo sam i ja isti problem samo ja sam dobio dynamic particije,prokleta knedla,jedino rjesenje je bilo formatiranje cjelog harda koje je trajalo vise od 14h  te nakon tog konvertiranje u ntfs ,istu stvar preporucujem i tebi http://www.easeus.com/download.htm ,skini bootabilni cd (na kraju liste) i sa pretpostavkom da imas isti bios kao ja stisci f12 da ti izbaci boot device selection pa tamo izaberi cd (znas vec kak ide),ugl nisam siguran dal sam sa tim managerom rado al imas ih dosta,samo guglaj partition manager boot image i takve gluposti i vec ces nest nac,uzivaj

aha imas hp-mislim da je onda f10

ugl toplo ti preporucujem totalno formatiranje harda,ako to neupali zajebavaj se sa sata driverima http://saysprasad.wordpress.com/2009/02/04/how-to-install-winxp-on-hp-compaq-and-other-new-age-laptops/

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 1:04 (trublestarter).

0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa Windows XP instalacijom

Sad mi molim te objasni kaj naslov teme uopće ima zajedničko s temom pošto si odustal od Sedmice ,i krenul instalirati XP i tu imaš problem i tražiš odgovor ?!

Dobro ajde ,nema veze.

Windows 7 si mogel odavno prebaciti na RC pa ne bi bilo problema.Ako hoćeš ,imaš još vremena do 20. 08. skinuti RC i ključ sa MS stranica ,pa možeš njega staviti na PC.

A sada XP :

Pretpostavljam da ti je hard sata i u tome je glavni problem - u XP nema sata drivera!!

Trebaš u BIOS-u hard stavit u IDE ili PATA  mod ,instalirati Windowse i kad završi instalacija instalirati sata driver ,otići opet u BIOS i prebaciti hard u native sata mod.

Prvo to probaj napraviti ,a ne nekakva xy formatiranja!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 1:22 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Kod instalacije win xp na sata hdd trebaš prvo sa cd-a od matićne ploče instalirati na disketu pogonski program za sata hdd.

Obavezno stavi na disketu 32 bit i 64 bit pogonski program za sata hdd.

I u biosu podesi na IDE.

Nakon toga kad staviš cd od win xp pritišći F6 da možeš instalirat pogonske programe za sata hdd(malo duže ćekaj).

16 godina
neaktivan
Problem sa Win7

Ovo vise ne spada u probleme sa W7. Temu o instalaciji XP-a imas ovdje pa te molim da tamo nastavis.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369...A možda se stanje i promijeni
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 11:12 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa Win7 - XP - multiboot

Imam jedan problem.

Imam dvije particije, a jednoj je Xp a na drugoj Windows 7 RC, kad sam instalirao sedmicu više nisam mogao uči u windows 7, ni kad resetiram windows i uključim popis svih windowsa na compjuteru ne mogu vidjeti xp.

Kasnije sam ponovo instalirao xp i ni onda ne mogu vidjeti ni traga kako uči u windows 7.

Izgleda da windows 7  ne podržava multiboot.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa Win7 - XP - multiboot
dominikl7 kaže...

Imam jedan problem.

Imam dvije particije, a jednoj je Xp a na drugoj Windows 7 RC, kad sam instalirao sedmicu više nisam mogao uči u windows 7, ni kad resetiram windows i uključim popis svih windowsa na compjuteru ne mogu vidjeti xp.

Kasnije sam ponovo instalirao xp i ni onda ne mogu vidjeti ni traga kako uči u windows 7.

Izgleda da windows 7  ne podržava multiboot.

- ?? polako, možda treba 'čitati između redova'?.

Nakon instalacije sedmice nemožeš ući u sedmicu, ... - kako?

Ponovnim instaliranjem XPa pregažen je boot za sedmicu, jer XP 'nevidi' noviji OS. Ubaci DVD za sedmicu i popravi boot.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 11:36 (ihush).
16 godina
neaktivan
The Wall kaže...

Kod instalacije win xp na sata hdd trebaš prvo sa cd-a od matićne ploče instalirati na disketu pogonski program za sata hdd.

Obavezno stavi na disketu 32 bit i 64 bit pogonski program za sata hdd.

I u biosu podesi na IDE.

Nakon toga kad staviš cd od win xp pritišći F6 da možeš instalirat pogonske programe za sata hdd(malo duže ćekaj).

sve bi to bilo ok da mi laptop ima floppy :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 13:00 (Skyless7).
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa Windows XP instalacijom
kizo2703 kaže...

A sada XP :

Pretpostavljam da ti je hard sata i u tome je glavni problem - u XP nema sata drivera!!

Trebaš u BIOS-u hard stavit u IDE ili PATA  mod ,instalirati Windowse i kad završi instalacija instalirati sata driver ,otići opet u BIOS i prebaciti hard u native sata mod.

Prvo to probaj napraviti ,a ne nekakva xy formatiranja!!

Evo sljaka...

Hvala

15 godina
neaktivan
Problem sa Win7

što se tiče problema sa XP instalacijom, HP je zeznut, ali je još lakše instalirati xp sp2 koji u sebe ima sata drivere. instalacija bez čačkanja po biosu ili bilo gdje drugdje. Probano na više modela (više od 10 različitih HP-ovih modela)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa Windows XP instalacijom

@Skyless7 :

Jelda? Samo treba pratit postove... Ako ti je pomoglo klik na hvala!!!

@thelonelyrider :

Inače ,original XP SP2 NEMA sata drivere ,kaj znači da ti imaš neki custom made!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 14:41 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Problem sa Win7

@kizo

malo sam švrljao po netu iu pravu si....xp sp2 nema sata drivere...ali mi čudno....jer sam dobio originalne windowse xp sp2 a ne custom made što mi se sad čini skoro nemogućim!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa Win7

agrh, rekao sam da radi cim su se digli windowsi, mislio sam sve ce biti u redu, kad ono problemi opet....

Krenem instalirat drivere za SATA i baci error na kraju instalacije "error executing the specified program" te poslije njega "unable to execute the specified command line!"

Ta ista greska se javlja za instalaciju bilo kojeg drivera, hmm ?? help

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa Win7

imam printer HP Deskjet 5440 ,a na računalu imam Windows 7.Problem je u tome što ne mogu printati jer piše da nema drivera ,a

imam instalirane drivere za Vistu.Što da radim.

0 0 hvala 0
16 godina
nijo123 kaže...

imam printer HP Deskjet 5440 ,a na računalu imam Windows 7.Problem je u tome što ne mogu printati jer piše da nema drivera ,a

imam instalirane drivere za Vistu.Što da radim.

neka proba naći drivere preko automatic update-a

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan
Problem sa Win7

Probaj ovaj link. Radit će kako treba u IE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na pomoći ali problem je riješen u međuvremenu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice