Problem: virus ili...?

poruka: 5
|
čitano: 1.007
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Neko vrijeme mi se događa sljedeći problem: povremeno, bez ikakvog povoda, na starom kompu (Win2000) se pali jedan prilično iritantan alarm. Rekao bih, ali nisam siguran, da je to alarm koji kaže da se procesor pregrijava. Istovremeno, otkrio sam da imam nekakav program/proces imenom dkmon.exe koji non-stop zauzima 60-70% kapaciteta procesora.

Moja trenutna teorija je da je riječ o virusu koji preopterećuje procesor koji se zbog toga pregrijava. Međutim, nisam baš stručan i hardverskim pitanjima pa me zato zanima ima li tko kakvu drugu ideju. Može li se procesor pregrijati - bez obzira koliko radio - ako hlađenje radi kako treba? Jer ako je problem (i) u hlađenju, onda reinstalacija Windoza neće potpuno riješiti problem.

Dakle, ako netko ima kakav prijedlog, slobodno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj scan prvo sa ovim linkom iz safe moda sa network pristupom na internet http://quickscan.bitdefender.com/hr/.

Pa probaj sa Malwearbaytom normal mod i Hitmanom iz safe moda, a pogledaj i ovu stranicu pa poskeniraj i sa Emsisoft Emargenci Kit koji je portable i pokreni ga sa usb stika.

http://av-gurus.blogspot.com/2011/12/test-portable-skenera.html.  Malwearebytom nije dobro i ne preporuča se iz safe moda od verzije 1.6 nego iz normal moda.

Pozz !!!

Fero
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 13:50 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zašto na dva foruma otvaraš istu temu i kopiraš tekst!?

ja ne vjerujem da se radi o virusu a niti o pregrijavanju procesora!

Kakva je to konfiguracija? možda bi mogla upogoniti XP?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem: virus ili...?
Bellatrix kaže...

Je li to problem?

Što se tiče skeniranja, komp nije umrežen, ali pokušat ću ove druge stvari. Hvala.

16 godina
neaktivan
Re: Problem: virus ili...?
Izitpajn kaže...
Bellatrix kaže...

Je li to problem?

Što se tiče skeniranja, komp nije umrežen, ali pokušat ću ove druge stvari. Hvala.

Nije problem ali djeluje kao spam i trolanje!

Promjeni OS ili samo reinstaliraj

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice