Problem particija

poruka: 5
|
čitano: 1.101
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Problem particija

Pozdrav znaci imam problem instaliro sam windows 7 i sad  kad odem u computer vidim da mi nema  D particije  trazio sam i gledo ovdje po forumu  al nisam nasao  gledo sam i u disk menager  tamo mi je ovako stanje http://postimg.org/image/pdsw860kt/ Sad neznam dal sam ja zezno kad sam instaliro windows al sigurno sam ja zezno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem particija

Zezno, napravio si samo C particiju sa kapacitetom kao i hdd tako da  D particija ne postoji

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Problem particija

Na slici je samo jedna particija C.

Očito nisi napravio D particiju...

Ako kojim slučajem ne znaš kako ćeš napraviti, evo upute: particija

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Problem particija

Pozdrav, HDD je otisao... i sada dok ne kupim novi, htio sam na SSD 120GB napraviti particiju, tako da stavim na nju igrice. Ali mi ne uspijeva, izbacuje mi ovu poruku, ( SLIKA ).A na SSD je samo OS, i bilo je nekih 80GB slobodno, tako da sam uzeo 60GB, ali je stalo na pola puta. Htio bi da budu dvije particije C za OS, a D za igrice! 60GB/60GB. Pokuso sam 10 puta i uvijek mi izbaci Slika 1. Pratim kako to rade na You tube-u, i ne izbaci mi isto kao njima, a iste radnje radim! Odmah izbacuje nedodijeljeno, dok njima kaze slobodan prostor. Ne razumijem! 

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2016 16:41 (veseli007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem particija

standardi. MBR dozvoljava do 4 primarne particije. Ne možeš kreirati petu.. tj možeš od prve četiri napraviti extended koja nema tih ograničenja ali jedna mora biti obična za boot (uobičajeno ona skrivena)..

novi UEFI BIOS + GPT su drugi način.

novi clean install w10 kreira i dodatnu uz boot, recovery particiju.. -besmislica :) tj tako tjeraju juzere na GPT. Sve možeš u CMDu (i za vrijeme instalacije) kroz diskpart ili korištenjem 3rd party partidion-disk alata.. svi rade isto, sve su to standardi, uz problem da je GPT nov (ne podržavaju ga stariji alati i sistemi-BIOS + dodatna ograničenja za boot novijeg OSa 64 bit itd..).

kad je kreirana particija, potrebno je kreirati FS za OS, tj formatirati i dodati slovo (pod win). Automatika to nudi..

OSu je svejedno koji tip particije mbr-gpt koristiš, tj jedino mora biti neki od nativnih FSa kao ntfs (za linux ext i sl.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2016 0:51 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice