Problem s boot-anjem

poruka: 21
|
čitano: 7.467
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem s boot-anjem

evo ovako...jucer kad sam isao spavat normalno sam zatvorio računalo, danas ujutro da cu ga upalit ovo mi izbaci:

zna neko mozda sta bi moglo bit, nikakav hardware ni software nisam taj dan mjenjao

hmm..... hmm.....
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 10:20 (leo_819).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s boot-anjem

sta ti izbaci

procesor:intel e8400 matična:gigabyte ep35 ds3l grafička:xfxhd4870

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s boot-anjem

stisni start windows normaly

jel ti tako svaki put kad pališ

procesor:intel e8400 matična:gigabyte ep35 ds3l grafička:xfxhd4870

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem s boot-anjem
mate kaže...

stisni start windows normaly

jel ti tako svaki put kad pališ

ma probo sam i to i safe mode al opet mi isto izbaci (ono sa slike)...
16 godina
neaktivan
Problem s boot-anjem

znaci, kad stisnes normally ili safe mode, windowsi se tijekom podizanja zbrejkaju i resetiraju.Te pri ponovnom podizanju pokazu taj ekran posto je ostala

informacija da se prijasnji put nisu podignuli do kraja. Znaci desi se neki bad tijekom podizanja.

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm

0 0 hvala 0
17 godina
zmikic kaže...

znaci, kad stisnes normally ili safe mode, windowsi se tijekom podizanja zbrejkaju i resetiraju.Te pri ponovnom podizanju pokazu taj ekran posto je ostala

informacija da se prijasnji put nisu podignuli do kraja. Znaci desi se neki bad tijekom podizanja.

e da tako nekako dođe ono na ekran windows xp profesional ona traka i tri kockice koje se krecu za desno uopce se ne pojave nego me prebaci ono na ekran... ne kuzim... šaljem ga na servis
17 godina
neaktivan
Problem s boot-anjem

Jesi probao na Last Know Good conf

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
zmikic kaže...

e da tako nekako dođe ono na ekran windows xp profesional ona traka i tri kockice koje se krecu za desno uopce se ne pojave nego me prebaci ono na ekran... ne kuzim... šaljem ga na servis
 joooooooooj to se meni dogodilo već 3 il 4 puta nosio sam na servis, lik ubaci cd od windowsa i imaš kraj install repair i to mi naplati 40 kn... vjerovatno si nekak oštetio windowse, ja sam znao ištekat  produžni kabel a on se još nije ugasio... probaj ubacit ak imaš cd od windowsa i taj repair .... sretno :)
proc: AMD Athlon 64 6000+ BOX, dual core 3.1 GHz , SckAM2 Grafa: ATI Sapphire Radeon HD 4670 Matična: ASRock AM2XLI-eSATA2 Memory: ddr2 2 GB Napajanje: SmartBox 500 W
16 godina
neaktivan

Nedavno isti problem kod kompa kojeg održavam..samo sam otišao dijagnosticirati problem i isti slučaj je kako navodiš.
Na kompu je legalna ultimate Vista sp1 i problem je taj što se isti prozor otvara.Probao sam na brzinu iz safe moda-ništa.
Probao oporavak alate koji mi se nude kad ubacim boot cd original Viste...probao format i nanovu instalaciju i ništa nije uspjelo.
Sad sam na tome da jednostavno donesem komp doma i pokušam doma riješiti .Bad sectora nema.Značajno je to da nisam sad upamtio
ali system32 je kompletno oštećen a ne mogu ga oporaviti nikako..to je samo u dva sata gledanja i zato kad ga doma donesem sigurno ga
popravim sa svojim alatićima pa javim do čega je bilo.Inače ,komp je u vlasništvu obitelji čija se djeca nemilice igraju crack igrama koje imaju
gamadi u sebi i naravno da dopuštaju tom smeću od cracka da slobodno švrlja po Visti.Još nešto ,mladi su i što je najbolje to je njma normalna pojava da
windowse ruše zbog igre i slično.ne vidim drugi razlog nego gamad koja se naselila.Naravno ,nisam formatirao d particiju jer sigurno je tamo
a na c su winsi...zato kad sve pregledam javim kako je riješeno...a velika vjerojatnost je da su ti gamadi zeznuli winse.

Private
16 godina
neaktivan

a da srusis windowse?

proc: AMD Athlon 64 6000+ BOX, dual core 3.1 GHz , SckAM2 Grafa: ATI Sapphire Radeon HD 4670 Matična: ASRock AM2XLI-eSATA2 Memory: ddr2 2 GB Napajanje: SmartBox 500 W
17 godina
archer02 kaže...

Jesi probao na Last Know Good conf

jesam i to...
16 godina
neaktivan

Sigurno se između boot-screena (ekrana gdje piše Windows XP i one točkice xD) i ove slike koju si stavio pokaže jedan BSoD, ali je namješten automatski restart. Sigurno ima neki način da vidiš to, ali ne znam kako. Možda netko zna, a ako ti se ne da čekati, reinstall Windowsa i to je to.

17 godina
Proz0r kaže...

Sigurno se između boot-screena (ekrana gdje piše Windows XP i one točkice xD) i ove slike koju si stavio pokaže jedan BSoD, ali je namješten automatski restart. Sigurno ima neki način da vidiš to, ali ne znam kako. Možda netko zna, a ako ti se ne da čekati, reinstall Windowsa i to je to.

pokaze se da Blue screen of death ali samo na desetinku sekunde...
17 godina

Napravi repair s Win CD-om,mislim da ti je to trenutno najjednostavnije i najbrze,40 minuta i znas na cemu si.

16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
Proz0r kaže...

To bi moglo značiti i da su kablovi spojeni nekorektno. Naime, jack koji napaja hdd možda nije utaknut do kraja, ili djeli napon sa nekim drugim uređajem, npr. drugi hdd ili pržilica ili što je najgore grafulja koja se napaja. Odvoji master hdd napajanje od sveg ostalog, isključi optičke diskove i ostavi samo napajanje za ram, grafulju i master. Provjeri da li su žute žice duboko u jackovima. Mnogi spajaju napon napamet. Onda vele kak im grafička šteka. Normalno da šteka kad je na istom vodu od npr. dva hdd-a koji istovremeno rade. Nema razloga za ovu sliku koju je poslao. Mora moći ući u Safe modu u windoze ukoliko mu u međuvremenu ne javlja da mu fali neka dll datoteka iz system32/ ili neka druga datoteka. Ako uspije ući u windoze u safe modu onda smo na konju. Dalje je lako. Uputsvtvo sljedi. Dakle, provjeriti naponske kablove i eventuralno ih raspodjeliti po pravilu djeljenja. To je bio kod mene slučaj. Sad grafulja ima svoj samostalni vod, hdd master je spojen sa vodom na optički dvd, slave hdd je spojen naposnki u kompletu sa drugim dvd-om, mbo je spojena na dva mjesta sa mrežom (gigabyte).
17 godina
Kalea kaže...
leo_819 kaže...
Proz0r kaže...

To bi moglo značiti i da su kablovi spojeni nekorektno. Naime, jack koji napaja hdd možda nije utaknut do kraja, ili djeli napon sa nekim drugim uređajem, npr. drugi hdd ili pržilica ili što je najgore grafulja koja se napaja. Odvoji master hdd napajanje od sveg ostalog, isključi optičke diskove i ostavi samo napajanje za ram, grafulju i master. Provjeri da li su žute žice duboko u jackovima. Mnogi spajaju napon napamet. Onda vele kak im grafička šteka. Normalno da šteka kad je na istom vodu od npr. dva hdd-a koji istovremeno rade. Nema razloga za ovu sliku koju je poslao. Mora moći ući u Safe modu u windoze ukoliko mu u međuvremenu ne javlja da mu fali neka dll datoteka iz system32/ ili neka druga datoteka. Ako uspije ući u windoze u safe modu onda smo na konju. Dalje je lako. Uputsvtvo sljedi. Dakle, provjeriti naponske kablove i eventuralno ih raspodjeliti po pravilu djeljenja. To je bio kod mene slučaj. Sad grafulja ima svoj samostalni vod, hdd master je spojen sa vodom na optički dvd, slave hdd je spojen naposnki u kompletu sa drugim dvd-om, mbo je spojena na dva mjesta sa mrežom (gigabyte).
 ajde probat cu kablove provjerit...

provjerio kablove, windowsi se zeznili 100 % kad idem safe mode pokaze mi bsod samo na sekund....sad znam sta cu napravit
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 23:24 (leo_819).
16 godina
neaktivan
Problem s boot-anjem

pogledaj u c:\windows\minidump dal ima koja datoteka, tu se da saznati cemu ti bsodovi

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm

0 0 hvala 0
17 godina
zmikic kaže...

pogledaj u c:\windows\minidump dal ima koja datoteka, tu se da saznati cemu ti bsodovi

eh kad bi mogo al se komp nece bootat LoL
16 godina
neaktivan
Problem s boot-anjem

Mozda da probas na tu desetinku sekunde lupit tipku Pause ili Break ili kako vec. Meni je to jednom radilo na onom screenu kada se pali komp, morao sam nesto procitati, a nisam uspio pa sam lupio Pause i taj ekran se smrznuo. Lupio sam opet i odmrznuo se. Ako uspijes pauzirati BSoD onda prepisi poruku koja je ispisana VELIKIM TISKANIM SLOVIMA i STOP code.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s boot-anjem

Jesi probao stisnuti F8 prije nego se pojavi crni ekran od xp-a? Na tom ekranu bi trebao imati opciju "Disable automatic restart on system failure" i ak ju odaberes, od tad bi se trebao pojavljivati plavi ekran bez restarta.

Koji komp je u pitanju? Ak je AMD onda postoji šansa da update windowsa zezne butanje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
zmikic kaže...

eh kad bi mogo al se komp nece bootat LoL
 Ma znam,nego bootas sa kakvim boot cdom...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice