Prikrivanje softvera

poruka: 12
|
čitano: 1.988
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Prikrivanje softvera

Pitanje:

Je li moguće instalirati softver (ne radi se o piratskoj verziji), a da se trag da je on instaliran vidi samo i samo iz jednog accounta (Windows 7)? Npr., računalo koristi više korisnika, čak je više njih i admin, ali svim korisnicima osim jednog prikriven je add/remove programs, program files, registry, apsolutno je nemoguće doći do nekog programa, čak i upisivanjem njegove putanje u Run. Čak i ako ovo nije moguće, svejedno trebam savjet za neko rješenje koje bi barem približno obavljalo ove stvari. Puno hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Prikrivanje softvera

pri instalaciji programa ako te pita dali zelis instalirati program za sve usere na kompu il samo za sebe, odaberi opciju samo za mene ( "just for me -tvoje ime-" ) il tak nest a ne ono "anyone who uses this computer" il tak nest, nadam se da to rjesava bar neki dio problema...

-=Every moment is another Chance=-
15 godina

Mislim da drugi admini svejedno mogu vidjeti programe u Add/Remove, i u Program Files? Pa i u regeditu?

15 godina

Itko?

16 godina
neaktivan

http://www.novell.com/coolsolutions/tools/17288.html

pokušaj s ovim i ostalim alatima koje pronađeš nastranicama.

18 godina
Rainalcar kaže...

Pitanje:

Je li moguće instalirati softver (ne radi se o piratskoj verziji), a da se trag da je on instaliran vidi samo i samo iz jednog accounta (Windows 7)? Npr., računalo koristi više korisnika, čak je više njih i admin, ali svim korisnicima osim jednog prikriven je add/remove programs, program files, registry, apsolutno je nemoguće doći do nekog programa, čak i upisivanjem njegove putanje u Run. Čak i ako ovo nije moguće, svejedno trebam savjet za neko rješenje koje bi barem približno obavljalo ove stvari. Puno hvala unaprijed

Ne možeš to napraviti.

No možeš koristiti prenosive aplikacije sa USB sticka. Moraš vidjeti da li je taj program kojeg želiš koristiti moguće koristiti na taj način.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina

Ok. A ako drugi korisnici nisu admin? Je li onda moguće?

15 godina
neaktivan
Rainalcar kaže...

nista te ne kosta da probas to i sam....

kao sto je rekao Father_Dougal , probaj instalirat te programe/aplikacije na usb, znaci kad ih hoces koristit ubacis usb i pokrenes program, kasnije kad zavrsis izvadi ga van...

18 godina
Rainalcar kaže...

Ne, nije moguće. Program je uvijek vidljiv čim je instaliran.

Unos u Add/remove programs možeš izbrisati kroz regedit, no program se mora negdje fizički nalaziti. Možeš sakriti folder (postaviti ga da je hidden), no to je sve.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Prikrivanje softvera

puno muke da se sakrije redtube downloader xD...sala sala...NHF ;)

uvijek ti ostanu one neke ekstremne opcije tipa...

mozes instalirat virtual box i tam napravit/instalirat novi win po volji i opremit ga svojim programima koje hoces, normalno kao i svoj host "desktop/win", imas net itd....

kad ti dojadi to sam ga obrises a i nitko ti ne moze uc na to i vidjet sto radis na njemu, naravno napravis to iz svog profila...

to je recimo dobro za provjeravanje i testiranje programa, gledanje nekih opcija i "ucenje" instalacije nekih os.eva s kojima se jos nisi susreo...prilicno lijepa stvarcica... :)

1 0 hvala 0
15 godina

Heh :) U redu, a ako instaliram na USB/prijenosni HDD, zar mi neće biti svejedno program vidljiv u Add/Remove, Registryju?

18 godina
neaktivan
Rainalcar kaže...

Heh :) U redu, a ako instaliram na USB/prijenosni HDD, zar mi neće biti svejedno program vidljiv u Add/Remove, Registryju?

postoje takozvani rollback sistemi koji dozvoljavaju više točaka snimanja, pa tako npr. napraviš točku nakon što si instalirao program koji te zanima i jednu nakon njegove deinstalacije, svaki puta kada želiš pokrenuti program vratiš na prvu točku, kada završiš s radom u tom programu vratiš na točku koju si spremio prije pokretanja prve točke i kompletan program nestane kao da ga nije ni bilo, zvuči malo komplicirano ali nije, ovakvi pristupi imaju ograničenja i mane

kao kuriozitet bih napomenuo da postoji programčića za skrivanje procesa u task manageru npr., rootkiti većinom koriste neku vrstu kamuflaže kako bi prikrili svoju nazočnost na sistemu, nadalje postoje fini juzerfrendli keyloggeri, koji čine ama baš sve što si nabrojao da tražiš ali sa samim sobom

Najbolje rješenje je ono što je kolega gore ponudio, virtualna mašina na kojoj ćeš podići OS i sa njom se zahebavati do mile volje, vmware podržava još i kompletan rollback sistem kao što sam opisao u prvom rješenjenju, drugo rješenje je ujedno i besplatno virtualbox pa probaj njega, ne znam podržava li rollback, vjerojatno podržava, preispitaj, treba još napomenuti da za tu vrstu programa treba imati relativno jak PC sa što više memorije, ipak povrh OSa koji si već podigao treba pokrenuti još jedan virtualni

Turbo cattolico, peste balcanica - gori ussi winnetou
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice